Hlídání dětí prarodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12072
18.2.16 21:59

@Svistice A jak to máte daleko k rodičům? Taky u nich trávíte celé víkendy? Mě vlastně štvou 3 věci:

1. Že žijeme jako kočovníci
  2. že s dětmi nebudou mít společné zážitky
  3. že nikdy nejsem s manželem sama.

Jinak jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
18.2.16 22:04
@Svistice píše:
@Nika91 Tak ono to má zase něco do sebe. Fungujeme s mužem jako nezávislá jednotka, spoléháme se sami na sebe, nic od nikoho neočekáváme a nikdy nám nikdo do ničeho nekecal.
Třeba dát dítě na hlídání babičce, kvůli nákupu, mi přijde trochu úsměvné. Naučili jsme se všechno dělat s dětma.

Máme tos tejné a máš pravdu, že to nekecání do věcí je k nezaplacení. I když moje máma tada celé mé druhé těhotenství furt dokola opakovala, že tohle musí být poslední. :roll: Ta do toho má tak co kecat. Ale jinak nám nikdo do ničeho nemluví, to je fajn. Kdysi jsme chtěli odjet s mužem do zahraničí a všichni nám to rozmlouvali, že tam by nám nido nepomáhal, že bychom byli na všechno sami. Bych tak chtěla vidět, v čem by byl rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
18.2.16 22:12
@Svistice píše:
@Kakachna Tak moje máti s námi i na ty dětské akce vyrazí (pouť, zoo, výlet, sáňkování). To se hecne (když zorganizuji), jinak je spíš takový pecivál. Tchýně je taky neakční a tu jsem na společnou procházku s kočárem dostala snad jen 2× - a když jsem viděla její „nadšení“, tak už jsem ji víckrát nenutila. Takže tam jsou návštěvy jen doma v obýváku. A jak píšeš, člověk je nervní z toho přesunu, doma práce stojí, takže to, že Ti babí trošku zabaví v tvé přítomnosti jedno dítě na 2 hodiny tě zas tak moc nevytrhne (i když lepší, než nic, to zas jo).@WaIl Já se svojí mámy ptala, a to bylo samé až „až se nebude kojit, až bude spát celou noc, až nebude mít plínu, až bude mluvit, až přestaneme jezdit v létě na chatu…“. U tchýně vidím, že když jí tu kluka nechám samotného a mastím s malou k doktorovi, tak se celé ty 2 hodiny klepe na to, až bud dpátky a bude moct vyrazit po svých. Navíc kluk stejně nekpozději po hodině skončí u nějaké pohádky z youtube. Takže tady se s mužem už ani nesnažíme, protože mám pocit, že bychom se akorát vnucovali a ona o to fakt nestojí.

To je u nás taky stejné. U nás je to furt, že až bude v důchodu, že to bude jiné. V týdnu nemůžou, protože musí hned po práci za psem (mají barák se zahradou), o víkendu mají své plány a proč by jezdili oni za námi, když můžeme my za nimi, když jsem nemocná, tak nepohlídá, protože by to od nás mohla chytit a jak by pak chodila do práce… Celkově všichni naši „staroušci“ mají pocit, že toho mají moc a víc toho rozhodně nestihnou. :) Jo a když jsme u nich tak po chvilce už synovi pouští youtube. To mě štve hrozně, kvůli tomu jsme nemuseli jezdit za nimi, to mu klidně můžu pustit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
18.2.16 22:14
@Anonymní píše:
Od třech měsíců jsem se vrátila na částečný úvazek do práce (mám vlastní firmu sídlící v našem rodinném domě) a domluvila se s oběma babičkama na „hlídacím harmonogramu“. Obě nadšeně souhlasily. Jedna babička hlídá 2×3hodiny odpoledne, druhá celý jeden den v týdnu. Když jsem kojila, celodenní hlídání probíhalo u nás. Od té doby co nekojím, je dcera u prarodičů - manžel ji ráno cestou do práce odveze a večer cestou z práce vyzvedne.
Pokud chceme jít s manželem do kina/divadla/na večeři/na ples, není problém pohlídat i přes noc. Občas hlídají i celý víkend - když jsme potřebovali doma pohnout s rekonstrukcí, jeli na velký nákup do Ikey apod…
Hlídání nezneužíváme, vždy v tu dobu opravdu pracuji. Když chci vyrazit s holkama nebo mám masáž/kosmetiku/nehty/pedikúru/kadeřnici, tak hlídá manžel.
Musím říct, že nám tento systém vyhovuje. Všichni si naši myšku užijeme, má různé podněty, každý ji zabavuje jinak. A tím, že s ní nejsem nonstop, se na ni víc těším a společný čas si užíváme na maximum.

To věřím, že vám to vyhovuje. :mrgreen: My když chcme vyrazit do kina, tak si platíme chůvu. Užijte si to, máte to fakt dobré. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
18.2.16 22:21

Dcerku hlídají jen naši. Tchánovcům jí nedáváme, mají doma babičku ležáka tudíž práce až až. Hlídají od první chvíle co jsem byla z porodnice doma. Ale chtějí nikdo je nenutí. Dcerka tam spinkala poprvé v 5m. Volají každý den a vidí dceru 3-4× (z toho kdykoliv pohlídají) do týdne. Bydlíme kousek. Dcera je miluje má s nima super vztah. Sama mi nosí telefon a chce jim volat. Tchánovci se na ní také třesou ale mají to opravdu těžké, tudíž se návštěvujeme ale dcerku jim nenecháváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
19.2.16 00:00

@Svistice No pokud nemůže i příbuzná k vám, tak je to blbé. Na vzdálenosti a schopnosti té které osoby někam dojet taky ztroskotává veškeré moje hlídání. Nejbližšího příbuzného z mojí rodiny máme 130km daleko (táta), z manželovy rodiny funguje kontakt jenom s jeho tetou (asi 300km daleko). Takže 50km z mého pohledu není zas tak moc, ale jezdit to kvůli večernímu kinu nebo několikrát týdně jen tak na odpoledne by se mi taky nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
19.2.16 00:18

@Kakachna To, že musíme vždycky vyrazit my, když má dcera vidět někoho z rodiny, mě taky rozčiluje. Že někdo na chvilku zabaví dceru podle mě nevyváží námahu, kterou mě stojí napakovat ten cirkus v pátek do auta a v neděli znova. Nakonec tak s ohledem na vzdálenosti a čas strávený v autě vídáme většinu příbuzných jednou, dvakrát do roka alespoň na prodloužený víkend, protože jsem řekla, že nejsem ochotná jet v pátek 200km tam a v neděli 200km zpátky a jestli se máme vidět, musíme najít jiné řešení. Není to ideální, dcera mezitím samozřejmě na babičky, dědy a tety zapomene, ale já to taky potřebuju přežít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.2.16 08:36
@Svistice píše:
@Nika91 Tak ono to má zase něco do sebe. Fungujeme s mužem jako nezávislá jednotka, spoléháme se sami na sebe, nic od nikoho neočekáváme a nikdy nám nikdo do ničeho nekecal.
Třeba dát dítě na hlídání babičce, kvůli nákupu, mi přijde trochu úsměvné. Naučili jsme se všechno dělat s dětma.

No ty nakupy… :-) kdyz jdu pro rohliky, jdu s malou, to je jasny. Ale kdyz jsme jeli do nakupniho centra a ja potrebovala koupit saty, tak jsme ji nechali babicce a byli pryc 5 hodin :-) s malou si nic nekoupim a jen to vzdy probehneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
19.2.16 08:52

Moji ani manželovi rodiče nefungují, nemají zájem a na sílu jim syna cpát nebudu. Když je akutní stav +- 1× za 3 měsíce a já si to s mužem nemáme jak zařídit, tak u nás doma na 3 hoďky pohlídá moje mamka. Několikrát se mi v minulosti stalo, že mi slíbila hlídání, já jsem si domluvila Dr. a ono třeba nepřišla, nebo mi volala, že musela XY, takže nestíhá atd. Přenesli jsme se přes to a jednoduše s tím nepočítáme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
19.2.16 09:07

Nám prarodiče nehlídají pravidelně, ale pokud je potřeba, tak pohlídají. Tchýně dřív jezdila každý týden a já mohla chodit tancovat, pak se situace změnila a už jezdí jen občas o víkendu na odpoledne, nebo my za ní. Minulý víkend chtěla hlídat kluky přes noc, já jsem nebyla doma, tak si manžel samozřejmě chtěl ulehčit práci. Manžel říkal, že byla chudák po tom jednom dnu tak zničená, že to bylo asi na dlouhou dobu naposled. Moje máma bydlí 300km daleko, takže je to vždy návštěva na delší dobu. O Vánocích měla staršího skoro týden a bylo to v pohodě. Ale oba kluky zatím nechce.
Na hlídání přes týden mám chůvu. Chybí mi ale takové to večerní hlídání, abychom mohli s mužem třeba na večeři nebo do kina. Ale to je moje chyba, není mi příjemný pocit, že někdo cizí sedí večer sám v našem domě.

• Citovat
  • Upravit
3617
19.2.16 09:16

@Pomka to je ono :mrgreen: na menší je bereme sebou, ale do OC už raději ne :lol: vyhneme se " mami, či čůrat! " uprostřed obchodu, pláči, zbesilemu úprku mezi regály, samozřejmě každá na jinou stranu, a můžeme v klidu nakoupit. S nima je to spíš že vezmem co můžem a rychle pryč :lol:

Ale mamka nám občas hlídá abychom mohli do kina nebo na večeři. Sama mi to navrhla aby jsme měli čas i sami pro sebe a udržovali si dobrý vztah v manželství, ne pořád jen ten klasický kolotoč :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
19.2.16 09:20

Nasi prarodice jsou vic jak 200 km daleko a nam to tak docela vyhovuje.

Příspěvek upraven 11.01.18 v 20:10

• Citovat
  • Upravit
12072
19.2.16 09:23

@Pomka To máš dobré. Já s dětmi absolvuju i všechn nákupy. Tenhle týden jsem jako bonus musela se synem do nemocnice. Taky jsem tam byla s oběma sama. Čekali jsme 3 hodiny, než na nás přijde řada, ale brali to napřeskáčku, takže jsem ani nemohla dojít koupit něco k jídlu nebo k pití o patro níž, protože jsem se bála, že nás budou volat a my tam nebudeme. Ale nechci si stěžovat, mám zatím jen 2 děti a psa. Zajímalo by mě, jak tyhle „problémy“ řeší třeba fragola. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
19.2.16 09:39
@Kakachna píše:
@Pomka To máš dobré. Já s dětmi absolvuju i všechn nákupy. Tenhle týden jsem jako bonus musela se synem do nemocnice. Taky jsem tam byla s oběma sama. Čekali jsme 3 hodiny, než na nás přijde řada, ale brali to napřeskáčku, takže jsem ani nemohla dojít koupit něco k jídlu nebo k pití o patro níž, protože jsem se bála, že nás budou volat a my tam nebudeme. Ale nechci si stěžovat, mám zatím jen 2 děti a psa. Zajímalo by mě, jak tyhle „problémy“ řeší třeba fragola. :mrgreen:

Tak asi ty nejstarší můžou chvíli pohlídat ty menší. A nejmenší holt všude s sebou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
19.2.16 09:54

Holky, jste mi tady zničily všechny moje ideály :-D, já chci taky peroucí se babičky :-D :-D. Zase na druhou stranu si nemůžu stěžovat, když vidím po okolí, že jiným maminkách nepohlídá žádná babička ani na hodinu, tak my to máme ještě zlatý… Máme dvě babičky, moje mamka hlídá bez problémů přes den, když ji o to požádám, ale na noc nechce.. max jen jednoho a to zase nechceme my… druhá babička taky pohlídá, klidně i víkend, bydlí s dvěma téměř dospělými neteřemi, takže se o prcky „starat“ má kdo (4 a 1,5 roky),ale musíme dojít my a požádat ji o to.. Neznám tady to, že by každý týden babička došla a zeptala se, jesti může mít děti u nich…

Ale jak říkám, podle některých maminek to máme ještě zlatý a protože jsem dostala dobrou pracovní nabídku, kterou jsem přijala, takže co se týče toho mladšího, tak babičky souhlasily s hlídáním, takže za mě spokojenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová