Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Já bych nečekala a zuby si nechala udělat co nejdříve. Ta čelist pracuje, zuby se ti budou rozjíždět a za dva roky to může být mnohem náročnější na úkony i peníze.
Tak zalezi jak jste na tom jinak finančně. Jestli dobre a zbyde vam stale částka pokryvajici chod domacnosti na 6 mesicu, tak by, mi to blbe fakt nebylo. Ostatně se zuby mas problem mimo jine problem i proto, ze sis „huntovala“ telo, aby odnosila vase deti.
Pokud ale na uctu moc nemáte a znamenalo by to ze vam zbyde třeba jen 40 tis, tak bych pockala.
Ja bych sla hned, i kdyby to melo znamenat vzit si brigadu po vecerech/vikendech… zuby jsou proste zaklad ![]()
Proč ne? Ty zuby se stejně musí opravit a za rok, dva to vyjde dráž. ![]()
Sla bych hned, u nekterych zubaru se da domluvit na splaceni, pokud jsi u nich napr dlouho. Zkus se domluvit, ze zaplatis treba pulku a zbytek ve splatkach. Kdyby ne, vem to z rozpoctu i tak, je to investice do zdravi. Muzes taky doma udelat inventuru a prodat nejake veci co uz nepotrebujete, to by mohlo nejakou korunu prinest 👍
Mě vzdycky fascinuje, že tady píší lidé, kteří už v mladém věku přišli o zuby(!) a vždycky je to vina zubního lékaře. ![]()
Se ti může stát, že budeš čekat a už to pak nepůjde
u nás stojí implantát 35
Tis.. a čekat nemá smysl ![]()
@Alriga píše:
Mě vzdycky fascinuje, že tady píší lidé, kteří už v mladém věku přišli o zuby(!) a vždycky je to vina zubního lékaře.
CeCe, já mám poslední 3 roky tak strašné problémy se zuby, že to až hezký není. Ale nedaří se najít příčinu
zubní hygiena a všechno je ok, ale i přesto se mi začali drolit u kořenů
takže za mě osobně, ne..má Dr bych to nesvadela, ale problém může být někde schovaný ![]()
@martina.se píše:
CeCe, já mám poslední 3 roky tak strašné problémy se zuby, že to až hezký není. Ale nedaří se najít příčinuzubní hygiena a všechno je ok, ale i přesto se mi začali drolit u kořenů
takže za mě osobně, ne..má Dr bych to nesvadela, ale problém může být někde schovaný
Taky mam spatny zuby, k mudr chodim pravidelne, na hygienu taky, cistim jak muzu.. ![]()
Ano, nechala bych si zuby upravit protože bych nedokázala žít bez zubů ![]()
@DandátkoP píše:
Taky mam spatny zuby, k mudr chodim pravidelne, na hygienu taky, cistim jak muzu..
Já jsem u Dr každý měsíc a stejně se vždycky cosi pos.. hygiena 3× ročně, někdy i víc. I zubařka vidí, že zuby mám čištěné dobře atd..a stejně
hnus.. toužím po klapackach, byl by klid
@Alriga já měla špatně udělanou plombu a pod ní se mi udělal kaz. Bohužel zub se nedal zachránit, takže ho nová zubařka musela umrtvit a vyplnit kanálky
Za mě chyba původní zubařky
Ostatní zuby mám super, a celkem mám jen tři plomby.
K zakladatelce - taky bych do zubů investovala teď. Myslím, že není na co čekat.
Ahoj, zajímal by mě váš názor. Jsem čtvrtým rokem na MD/RD s dvěma dětmi (3,5 a 1,5 roku). Bohužel se mi během těhotenství a kojení hodně pokazily zuby a o 3 jsem přišla (i v důsledku špatné práce předchozí zubařky, která plnila kanálky tak, že zub popraskal a nedalo se s ním nic dělat). Naštěstí jsou to dvě šestky a jedna sedmička, ale paní doktorka mi místo šestek doporučuje implanáty, sedmičku nechat tak, stejně mám osmičky pryč.
A teď můj dotaz - vzhledem k tomu, že je to celkem finančně náročné a já nepracuju, mám z toho docela výčitky a říkám si, jestli nepočkat, až zas budu v práci. Peníze nějaké našetřené máme, ale je mi to hloupé z rodinného rozpočtu odčerpat cca 50 000 na moje zuby. Počkaly byste do té doby, až si je budete moci zaplatit samy?
Jinak před dětmi jsem pracovala, chvíli i v roce prvního, ale teď se dvěma to nejde… Díky za názory