Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nenechávala jsem, nenechávám a nechávat nebudu a když měl někdo v obchodě blbý řeči, víckrát mě tam neviděl.
A to nejsem z těch „jsem matka a kdo je víc“, v obchodě se snažím co nejmíň zaclánět a obtěžovat, ale prostě kočár (natož s dítětem) jde vždy se mnou.
Samozřejmě nenechávam. Pokud nesmí kočár, jdu ke konkurenci, pokud neni konkurence, beru na ruku.
Nenechavam a pokud potrebuju do obchodu, tak bud jde se mnou manzel a ten venku hlida, nebo si vyjdu s malym do mesta v nositku a obehame vsechny obchody, kam se s kocarkem nedostanu a ze jich je teda dost!
Onehdá jsem si zajela do drogerie a kočárek jsem vzala dovnitř, nechala ho hned za dveřma, i tak tam je málo místa, tímto jsem to „zkomplikovala“ ještě víc o místo, ale byla jsem si jistější, i ta prodavačka v podstatě na kočárek viděla, kdyby něco… Jsem ráda, že to tak nemám sama. Dřív byla asi vážně jiná doba, že maminkám nedělalo problém nechat kočárek s miminkem před obchodem a jít nakupovat.
@Anys kočárek občas nechám, ale bez dítěte! když byl miminko tak jsem brala kočárek s sebou pokud to šlo, pokud ne tak jsem tam prostě nešla. teď když je větší tak ho vytáhnu a jde sám nebo na ruce
Nechávám jenom tady u nás u vietnamců, když jdu zaplatit dovnitř nákup, je to tam malinký, kočár by se nevlezl. ale přez výlohu na kočár vidím, a je to malý krámek, pult je cca 5 metrů od vchodu. tam, kde bych neviděla, bych určitě nenechala, ani na půl minuty
Nenechávám, buď vjedu dovnitř s kočárem nebo nic. Ale nechávám občas chvíli v kočárku před barákem, když se vrátíme z procházky, ale to na něj téměř pořád vidím
.
Venku pred obchodem nenecham ani psa. Natoz dite ![]()
To radsi nikam nejdu. Ted cekam druhy a premyslim jak to budu resit az budu starsi dite vyzvedavat ve skolce. Mimino se narodi v zime, i kdyz skolka ma plot, zamek je na kod, tak proste dite venku nenecham.
Navic potrebuju ke starsimu, musim ho obout, v zime oteplovacky, rukavice, s novosem nevim jak to udelat.
Necham si rada poradit
U nás na vesnici jsem ho venku nechávala, protože v krámu dělala tetka a kamarádky, takže já jsem zaběhla pro rohlíky a ony mezitím okoukly mimina..ve městě bych nenechala..
Tchyně jednou chtěla nechat spícího malýho v kočárku v chodbě paneláku
![]()
Před devíti lety nechal manžel kočár i dítětem před obchodem. Chlapec byl čerstvě narozený, tatínek si ještě nezvyknul na to, že ho má, a zapomněl ho tam.
Přežili ve zdraví oba. ![]()
Ale nenechávala bych.
Možná bych striktně napsala ne, ale jsou místa a města, kde si to můžeš dovolit. Pokud bych to brala všeobecně tak ne, ale někdy to lze. V současném bydlišti v novostavbě si to můžu dovolit na pár minut jít do prosklené drogerie - vidím na celý kočárek, dítě bych tam nenechala, poněvadž vždy chce jít se mnou vybrat si sponky. Jakmile se přestěhujeme, tak tam to absolutně nepřijde do úvahy, i kdyby to byl trh a já měla jít sama k druhému stánku.
V kocarku nechavam dite jenom pred takovym obchodem, odkud mi dite pohlidaji (dojde treba nekdo ven)… Ale samotne rozhodne ne… Do obchodu, kam chci a nevejdu se s kocarem, tak nejdu…
Ale ja mam tu vyhodu, ze vetsinou chodime do mesta ve dvou, takze jedna z nas vzdy kocarek pohlida… ![]()
Nenechávám bojím se že by mi ho někdo ukradl radši si zajdu někam dál do obchodu a projdu se aby se něco nestalo.
V dnešní době? Rozhodně ne. Mamčin přítelmi říkal, že kdysi jako dítě jich před obchody stálo vždycky dost, a že když nějaké plakalo, že kočárek i pohoupal. V této době bychse bála, že nějaký pedofil dítě odnese, v jiném případě že bych se bála, že pujde po kočárku (a teď to bude znít hnusně) a dítě nechá na zemi, jen kvůli kočáru. I takoví lidi dneska jsou ![]()