Necháváte kočárek stát před obchodem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
9.8.13 19:11

Tak já mám nakoupený se seznamem za pět minut a obchod je celý prosklený, takže na něho vidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.8.13 19:12

@Vemas ve skolce teda zajizdim s kocarem vevnitr a tam kocar s miminem ve vestibulu nechavam, jednu dobu jsem brala mimo ve vlozne tasce dovnitr. Ale za tema dverma jsem jista ze se mi nic nestane.

jinak nenechavam, obcas pred nasi galanterii, kde je velke sklo a kolikrat prodavacka (uz nas zna), vyjde ven a juka na nej. My ale zijeme v nemecku a tady je situce jina, navic zijeme v lepsi ctvrti. Venku kocar -samotnej se nechat nebojim, ale taky jsem radsi, kdyz na nej vidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
9.8.13 19:21

Nechávala jsem i s dítětem, ale u nás se není čeho bát, jsme malé městečko. :mavam: Navíc to bylo opravdu jenom několikrát, většinou nás do obchodu doprovodil tatka a čekal s kočárkem venku (100 metrů od domu ;-) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
9.8.13 19:27
@maritimka píše:
Tak já se samosebou bojím i o dítko, to je jasné (to asi každá tady), ale bojím se i o kočár. U nás v Plzni se za poslední měsíc ukradlo, jen co vím, nějakých 10 kočárů (před obchody, z chodeb bytovek, atd.), ale dítě se neuneslo ani jedno. Možná proto skoro každá zmiňujeme ten kočár - většina bezďáků či barevných spíš ukradne ten a dítě nechá na chodníku vedle, než aby si bralo dítě 8).

Tak kdyz se u vas kocarky kradou, tak je jasny :pankac:
U nas jsem nic takoveho nezazila, tak asi proto nemam takove obavy :nevim:
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
9.8.13 19:33
@Anys píše:
Maminky necháváte stát kočárek s miminkem před obchodem? Nemyslím obchody jako supermarkety, hypermarkety, ale normální malé obchůdky. Já teda ne, já nevím, mám celkem strach, aby mi někdo to moje mimčo nechtěl ukrást. Ale taky se mi stalo, že jsem se cpala do papírnictví s kočárkem a paní se na mě dívala tak škaredě, že tam už asi nepůjdu… A dnes jsem chtěla jít pro maso a koukám obchod měl tak úzký dveře, že bych jimi s kočárkem neprojela, no tak jsem tam nešla :nevim:. Nevím, jsem moc úzkostná matka? Jak to máte vy ostatní. Bavila jsem se mamkou a říkala, že když jsme byli mimča my (její děti), tak normálně nechala kočárek stát venku a šla nakupovat, ale přiznala, že teď by ten kočár venku taky nenechala… A já si pamatuju, že když jsem byla malá, tak jsem kolikrát nakukovala do kočárků, které stály před obchody.

Dřív se do obchodů s kočárkama nemohlo, tak ženský jiné možnosti ani neměly…Nedávno jsem se bavila s jednou paní středního věku, která mi říkala, že když se jí narodil první syn, tak u nás ve městě chodil nějaký blázen a ty děti v kočárcích řezal do jazyků, nekecám :nevim:. Takže ono to špatný bylo i dřív, jen se o tom tak nemluvilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.8.13 19:38

Nechala jsem párkrát i s dítětem, bylo to na sídlišti na konci pěší zóny, lidí minimum, dveře ale byly prosklený. Taky jsem z toho neměla nejlepší pocit, zas když se zamyslím, kdokoliv, kdo by chtěl popadnout kočár nebo jen dítě a utéct, by byl pomalejší než já bez zátěže, navíc s adrenalinovou vrtulí v zadku :) Kdybych bydlela v centru, tam bych nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
9.8.13 19:42
@Anys píše:
Maminky necháváte stát kočárek s miminkem před obchodem? Nemyslím obchody jako supermarkety, hypermarkety, ale normální malé obchůdky. Já teda ne, já nevím, mám celkem strach, aby mi někdo to moje mimčo nechtěl ukrást. Ale taky se mi stalo, že jsem se cpala do papírnictví s kočárkem a paní se na mě dívala tak škaredě, že tam už asi nepůjdu… A dnes jsem chtěla jít pro maso a koukám obchod měl tak úzký dveře, že bych jimi s kočárkem neprojela, no tak jsem tam nešla :nevim:. Nevím, jsem moc úzkostná matka? Jak to máte vy ostatní. Bavila jsem se mamkou a říkala, že když jsme byli mimča my (její děti), tak normálně nechala kočárek stát venku a šla nakupovat, ale přiznala, že teď by ten kočár venku taky nenechala… A já si pamatuju, že když jsem byla malá, tak jsem kolikrát nakukovala do kočárků, které stály před obchody.

Nenechávala jsem. Nikdy a nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
9.8.13 19:49
@Anael píše:
Dřív se do obchodů s kočárkama nemohlo, tak ženský jiné možnosti ani neměly…Nedávno jsem se bavila s jednou paní středního věku, která mi říkala, že když se jí narodil první syn, tak u nás ve městě chodil nějaký blázen a ty děti v kočárcích řezal do jazyků, nekecám :nevim:. Takže ono to špatný bylo i dřív, jen se o tom tak nemluvilo…

Aha, to mě nenapadlo, že dřív se s kočárkama do obchodu nemohlo 8o. A s tím bláznem, to je teda něco :evil:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
9.8.13 19:50

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
9.8.13 20:16

Nechávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
9.8.13 20:26

Nechavam- dedina, kdo by kradl dite, ktere kazdy pozna, protoze je nejkrasnejsi? :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
9.8.13 21:20

Ono hodně záleží na tom, v jak velkém a nebezpečném městě člověk bydlí, na konkrétní situaci, jestli na kočár vidí a jak dlouho trvá nákup.
Asi budu za exota v této diskuzi - ano, nechávám chvilku stát, tolik se nebojím. Nebo spíš, nechávala jsem, dcera má rok a v kočáru spí vyjímečně, umí si stoupnout přivázaná na klasických šlích, mohla by se převrátit.

Ale naše běžná situace - bydlíme ve druhém patře bez výtahu, kočár necháváme dole, mám tři děti, všichni se vypravíme a dole u dveří zjistíme, že něco nemáme - buď se pro to vrátím já a nejstarší 7 letý syn pohlídá nejmenší připoutanou na kočárku dole před dveřmi - ví, že musí pořád držet hlavně malou, tu prostřední beru s sebou, aby se náhodou nepohádali a jeden druhého nežduchl do silnice - není frekventovaná, ale auta tam jezdí.
Nebo tam pošlu toho nejstaršího - zamkne dobře(ještě se nestalo, že bych našla odemčený byt), nemám strach, ale bydlíme v malé bytovce se 7 byty(náš byt je úplně nahoře, jediný na patře), bydlet někde na velkém sídlišti ve 12.patrovém paneláku se 4 byty na patře, tak bych si to asi netroufla, chtěla bych se ujistit, že je opravdu dobře zamknuto.

Když malá ještě neseděla a v kočárku spávala, kočárek jsem před školkou nechávala stát běžně - ale před školkou je rozlehlá zahrada, uzavřený areál a ze šatny jsem na něj viděla. Lepší možnost, než vjet kočárkem dovnitř a hlaholící děti mi ji probudily.
Stejně tak jsem nechávala kočárek stát před malým krámkem, kde jsem měla nakoupeno během dvou minut(zelenina, masna).Do většiny těch obchodů by při dobré vůli šlo i vjet, jenže se mi tam vždy dítě probudilo. Teď to řešíme tak(když kočárkem nejde vjet), že když jde i nejstarší, pohlídá ji, když jsem s ní sama, tak si ji vezmu s sebou a kočárek tam nechám stát..
Jo a na koupališti, když nejmenší usne, tak se ujistím, jestli je dobře připoutaná, dáme si ji tak, abychom na ni viděli a jdeme si s dětmi v pohodě zaplavat do velkého bazénu - ale nevybíráme si akvaparky, ale obyčejnější „koupáky“. Pokud se probudí, tak si sedne a za chvilku jsme u ní.

Bydlíme ve městě cca 50 000 obyvatel, děti se tu běžně neunáší, z tohoto jsem neměla a nemám přehnaný strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
9.8.13 21:33

Spící dítě v kočárku nechám jen u nás na vsi před Jednotou. Nikde jinde bych si to nelajzla, to bych radši dítě vyndala a vzala v náručí do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
940
9.8.13 22:50

Taky nenechávám malou samou před obchodem, buď tam vjedu s kočárkem nebo tam nejdu pokud se tam nesmí. Případně kočárek nechám venku a malou beru s sebou. Moje mamka taky říkala, že dřív se kočárky nechávaly normálně před obchodem, ale teď už by to neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
10.8.13 04:13

@Anys
Eeee, no to bych v žádnym případě nenechala stát kočár kdekoli bez dozoru. Myslim, že dneska už neni problém ho všude vzít, nikdy se mi nestalo, že bych někam s kočárem nemohla, všude byli vstřícný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí