Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechávám tam, kde na něj vidím - večerka, drogerka, masna. Když dítě spí, tak spí a když nespí, kouká na mě. Z dohledu pouštím na chvilku, než dojdu za roh třeba pro toaleťák, jinak koukám na kočár. Jsou to vesměs nákupy do 5ti minut, takže strach nemám…
Záleží jak kde na vesnici bych nechala v pohodě. Vyrůstala jsem tam a mojemamka prakticky třeba nezná nic jiného. Ale doba je jiná. Ve městě jsem nenechala dítě samotné. Jo myslím, že jednou za celý rok a třičtvrtě. Kdy jsem nutně něco potřebovala z jednoho obchodu kam nešlo s kočárkem.
@Vemas koupit ergnonomicke nositko, to vozit sebou, nebo chodit pro starší s miminkem jenom v nositku a pokud budeš jezdit s kočárkem, tak venku kočárek pripoutat zámkem ![]()
@dani24687 píše:
Tchyně jednou chtěla nechat spícího malýho v kočárku v chodbě paneláku![]()
To tu u nás dělala sousedka - nechávala malého spícího v kočárku dole u vchodových dveří, ona bydlí ve 2.patře. Já jsem občas malou nechala na chodbě u dveří, které byly otevřené, ale stejně mi jí vždy někdo vzbudil, jak šel domů a bouchnul dveřma ![]()
@maritimka píše:
To tu u nás dělala sousedka - nechávala malého spícího v kočárku dole u vchodových dveří, ona bydlí ve 2.patře. Já jsem občas malou nechala na chodbě u dveří, které byly otevřené, ale stejně mi jí vždy někdo vzbudil, jak šel domů a bouchnul dveřma
ale my máme velkou chodbu a kočár se tam s přehledem vleze, tak jsem nepochopila, o co šlo
@nikol.ondrášovka jj, toho se spíš bojím. Dítě odnese malé %, ale kočár by ukradli hned
a dítě nechali na zemi vedle kočáru. A dítěti by to ještě bylo jedno, hlavně že bude mimo kočár a navolno ![]()
@maritimka píše:
@nikol.ondrášovka jj, toho se spíš bojím. Dítě odnese malé %, ale kočár by ukradli hneda dítě nechali na zemi vedle kočáru. A dítěti by to ještě bylo jedno, hlavně že bude mimo kočár a navolno
@ivana-domca ja myslela, ze ty nositka jsou pro starsi deti a ne uplne pro mimina? No mam se co ucit
Já taky nenechávám. Maximálně prázdný kočár.
Přes zimu jsem chodila kolem paneláku, kdy kočár se spícím mimčem byl před barákem, a rodiče doma… No, já bych se bála…
@dani24687 píše:
ale my máme velkou chodbu a kočár se tam s přehledem vleze, tak jsem nepochopila, o co šlo
Jakože vy máte doma velkou chodbu? Možná nechtěla kočárem nadělat bordel…
@maritimka píše:
@nikol.ondrášovka jj, toho se spíš bojím. Dítě odnese malé %, ale kočár by ukradli hneda dítě nechali na zemi vedle kočáru. A dítěti by to ještě bylo jedno, hlavně že bude mimo kočár a navolno
a mimino se pak rozpohybuje a zdrhne, takže by to byl vlastně taky technicky vzato únos ![]()
Já osobně nenechávám před klasickými obchody, což jsou větší potraviny a jiné, kde člověk než to projde, to nějakou dobu trvá, nevidí na kočárek, třčeba víc lidi..
Ale máme takové obchůdky, kde se s dobrou vůli vejdou tři lid a v létě mají otevřené dveře, že mám kočár tak snad 3 metry na dohled, tak to nechám.. Musím vidět, a nesmím tam být dkouho.. takové to vběhnout něco vzít zaplatit a jdem..
Já tedy kočárek nikdy před obchodem nenechávám, jen tam, kde na něj stále vidím…takže maličké obchůdky. Ve chvíli, kdy na mimčo nevidím, není co řešit a buď obchod oželím nebo ho tahám z kočárku s sebou. Nemusí se stát sice nic, ale taky se něco stane, jen jednou, a já si do smrti budu vyčítat… Dnes je prostě, šeredně řečeno, o děti mela, je to obchod a nikdy nevíme, co se může přihodit zrovna nám v našem městě… Vždyť to jsou naše poklady ![]()
@Vemas U nás to dělají maminy tak, že jedna pohlídá druhé kočárek než co dítko ustrojí, vždycky se někdo našel, kdo byl zrovna po ruce, ale taky se nemusíte jako na potvoru s nikým potkat, tak nevím ![]()
@maritimka píše:
Jakože vy máte doma velkou chodbu? Možná nechtěla kočárem nadělat bordel…
no špinavý nebyl a koberec v ní není. mně spíš přišlo, že chtěla, ať ho všichni sousedi vidí ![]()