Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne nechávala jsem, když jsem něco potřebovala oběhat s kočárkem, chodily jsem s kamarádkou (taky kočár) a vždy jedna čekala venku…když jsem byla sama tak mimino na ruku.
@dani24687 píše:
no špinavý nebyl a koberec v ní není. mně spíš přišlo, že chtěla, ať ho všichni sousedi vidí
Jo takhle, chtěla se chlubit. Já jsem se snažila dát dítě do bytu, protože venku mi ho vždycky někdo vzbudil. A je pravda, chlubit jsem se řvoucím dítětem moc nechtěla ![]()
Mám to podobně jako Gladys. Pokud nutně něco potřebuji (pečivo, maso, sem tam zapomenutou věc na vaření u Vietnamců) a můžu zaparkovat kočár tak, abych na něj viděla a vím, že není fronta u kasy, provedu bleskurychlý nákup a při tom čučím po kočáře. Ale bydlím na skorovesnici. Ve městě bych ho nenechala.
@Vemas píše:
@ivana-domca ja myslela, ze ty nositka jsou pro starsi deti a ne uplne pro mimina? No mam se co ucit
zrovna do manducy se dá dát novorozenecka vložka, ale fakt to chce koupit ergonositko a ne nějakou klokanku
Nebo si můžeš koupit šátek na nošen, ale tam bych to viděla na procházky bez kočáru, vázat ho někde venku a válet konce ve sněhu to nebude nic moc ![]()
Nechávam i s dítětem, když jdu jenom pro něco velmi rychle a na kočárek celou dobu vidím, jinak bych nenechala, mam hrůzu že mi ho ukradnou ![]()
Já bydlím na vesnici a máme tady pouze jediný obchod, a do něj se kvůli schodům s kočárkem vjet nedá… Ale už nemám úplná miminka, takže kočárek nechávám venku a děti beru s sebou. Ale když jsme dříve bydleli ještě v jiné vesnici, a děti byly fakt maličké, tak to bylo horší. Tam byl taky jenom jeden obchod, a do toho se chodilo dlouhým schodištěm, pod kterým když bych nechala stát kočárek, vůbec bych na něj z obchodu neviděla. Takže tam jsem si už vůbec nedovolila nechat kočárek s miminkem. Jenomže už jsem těch dětí měla víc, maličkých, a jít nakupovat s miminkem v náruči a u toho ještě hlídat další malé děti, to se prostě nedalo. Nehledě na to, že mi nejmladší vždycky cestou usnul, takže před obchodem vzbudit, abych ho mohla vzít do náruče, a pak jet domů celou cestu s muzikou
A kdybych aspoň mohla s tím řvoucím kočárem běžet, ale ony ty další malé děti neuměly chodit rychle…
Ještě ke všemu celou cestu do kopce… Zkusila jsem párkrát a měla jsem dost, pak jsem začala využívat sousedku a děti jí vždycky na tu chviličku nechala, abych mohla do obchodu sama. Jenomže mi to bylo trapné, takže jsem se snažila nakupovat co nejméně. Naštěstí mi většinu věcí vždycky nakoupil manžel ve městě a v tom vesnickém obchůdku jsem nakupovala vždycky jen to nezbytné, co jsem nutně hned teď potřebovala. Občas jsem se i na to nezbytné vykašlala a raději jsem improvizovala
Jenom abych nemusela do toho obchodu
Jo, to byly zlaté časy
Takže kočárek s dítětem bych před obchodem nikdy v životě nenechala, na to jsem příliš velký stihoman
A ve městě ani ten prázdný kočárek, to bych se asi bála… Tady na vesnici se nebojím, a i kdyby se přecejen stalo a někdo by mi ukradl kočárek, tak ať si ho nechá, hlavně, že by mi neukradl dítě!
@Vemas taky jsem pro ergonosítko nebo pořiď do kočáru vložnou tašku, spící dítě vezmeš s sebou, akorát ten kočár asi někde venku zamknout.
Nenechavam, bud pojedu s kocarem nebo maji po ksefte.mrzi me to u jedne pekarny, jsou tamm vysoke schody, tak jednou jsem to zaparcila pred vchodem, capla chleba, frkla penize a byla venku a celou dobu jsem na nej videla. nenechala bych ani prazdnej, mame krasny kocarek a urcite by mi ho slohli
@Gladys píše:
Kočár nechávám před obchodem, pokud se tam opravdu fyzicky nevejde, rozmyslím si, zda tam fakt musím a pak tam vlítnu, rychle popadnu, co potřebuju, hodím to k pokladně, než to namarkují, tak jukám krz dveře ven, zda je vše ok. Vlastně to dělám jen tady doma u večerky, co mají vietnamci, tam jdu většinou pro nějakou nezbytnost, jako chleba, máslo atd Kočár spustím z očí dohromady tak na 10s nejdéle. Pokud vím, že potřebuju někam, kam bych se nedostala a musela bych nechat kočárek venku déle, tak beru dítko do šátku
Presne tak to ma ja ![]()
Ano, kdyz byla dcera malinka, nechavala jsem ji pred 2ma obchody v kocarku.
Zalezi na jakem miste kocar nechas. Nekde to jde, nekde ne.
Skoro kazda se tu boji o kocar, ja spis bych o to dite. Mne to tedy nenapadlo, ze by nekdo chtel ukrast samotny kocar, spis unest dite.
Nenechávám a to jsme na malém městě, kde hodně mamin nechá klidně před obchodem spící dítě v kočárku a dobu nakupujou. Já jdu buď do obchodu, kam můžu i s kočárkem a nebo dokud byl syn menší tak jsme chodili v šátku. Nyní beru golfky a těma se dostanu do všech obchodů co potřebuju. Dokud jsem neměla golfky za pár korun, tak jsem k doktorce taky chodila v šátku, protože musíme nechávat kočár dole v průjezdu a za tu hodinu co tam strávíme mi můžou ukrást kočár třikrát. S golfkama doufám, že jsou staré a nikoho zajímat nebudou.
Taky bych nikdy nenechala stat kocarek s malou pred obchodem, spis me stve ze ve vetsine obchodu se nesmi s kocarkama a co maj delat mamci kdyz pokazde nemaj moznost aby sel nekdo s nimi a hlidal. papa
@janet9 píše:
Skoro kazda se tu boji o kocar, ja spis bych o to dite. Mne to tedy nenapadlo, ze by nekdo chtel ukrast samotny kocar, spis unest dite.
Tak já se samosebou bojím i o dítko, to je jasné (to asi každá tady), ale bojím se i o kočár. U nás v Plzni se za poslední měsíc ukradlo, jen co vím, nějakých 10 kočárů (před obchody, z chodeb bytovek, atd.), ale dítě se neuneslo ani jedno. Možná proto skoro každá zmiňujeme ten kočár - většina bezďáků či barevných spíš ukradne ten a dítě nechá na chodníku vedle, než aby si bralo dítě
.
Já bydlím na vesnici, takže ho nechávám i s malým před obchodem a už se mi několikrát stalo, že malý plakal a stála u ní jiná mamina a konejšila ho, což je zase dobrý, protože se tu aspon od vidění všeci známe a jinak jezdíme do velkých obchodáku a tam ho máme v autosedačce.
Já teda bydlím taky na vesnici a rozhodně bych teda kočárek s dítětem ani bez před obchodem nenechala. Nechala jsem takhle kolo (zamknuté u stojanu) a už jsem ho neviděla a to jsem tam byla asi 20 minut. Jezdíme nakupovat do města (kaufland,…) a tam vždy kočárek beru samože sebou. Ale kdyby se mi tenhle zážitek nestal tak bych stejně nenechala-případy únosu jsou pořád.