Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky necháváte stát kočárek s miminkem před obchodem? Nemyslím obchody jako supermarkety, hypermarkety, ale normální malé obchůdky. Já teda ne, já nevím, mám celkem strach, aby mi někdo to moje mimčo nechtěl ukrást. Ale taky se mi stalo, že jsem se cpala do papírnictví s kočárkem a paní se na mě dívala tak škaredě, že tam už asi nepůjdu… A dnes jsem chtěla jít pro maso a koukám obchod měl tak úzký dveře, že bych jimi s kočárkem neprojela, no tak jsem tam nešla
. Nevím, jsem moc úzkostná matka? Jak to máte vy ostatní. Bavila jsem se mamkou a říkala, že když jsme byli mimča my (její děti), tak normálně nechala kočárek stát venku a šla nakupovat, ale přiznala, že teď by ten kočár venku taky nenechala… A já si pamatuju, že když jsem byla malá, tak jsem kolikrát nakukovala do kočárků, které stály před obchody.
Kočárek před obchodem nechávám, ale ne s dítětem
Vždycky jsem brala a beru sebou na ruce.
Jsem na tom jako ty, pro mě je představa, že bych nechala dítě v kočárku před obchodem nepřijatelná. Jsem srab, ale nešla bych do toho. Radši do toho obchodu nejdu
Život mi to sice komplikuje, ale ne tolik jako kdyby mi nědko sebral mimčáka ![]()
Nikdy jsem nenechala. Max. potom samotný sporťák a dítě jsem vzala sebou. Jako spící miminko bych odstavené venku nikdy nenechala.
Vybírala jsem si obchody, kde se dalo vjet s kočárem. Což mě teda u nás docela omezovalo, ale strach mi to nedovolil.
Nenechala bych, kdybych příště věděla, že nemám kam jinam jit pro maso a pod. tak bych sebou vozila zamek na kolo, kočár pripoutala k něčemu, pokud by byla ta možnost a dítě vzala do nosítka nebo ruky sebou a ať si každý myslí co chce, je to moje dítě a nenechám ho jen tak někde ![]()
Nenechávám - jdu raději jinde..nenechala bych tam ani samotný kočárek, dneska se krade kde co. ![]()
Nikdy bych to neudělala. Ale taky jsem se nikdy nedostala do situaci, kdy by to bylo opravdu nezbytné, nejspíš bych v takovém případě nechala venku jen kočár a dítě vzala na ruku.
Ahoj. Kočárek jsem s dítětem nenechávala ani před malým obchůdkem, bez dítěte (dítě jsem vzala s sebou) jen tam, kde jsem na kočárek celou dobu viděla. Pokud jsem z jakéhokoliv důvodu nemohla s kočárkem dovnitř (málo místa, zákaz, moc lidí..) a dítě bych musela nechat venku, do obchodu jsem nešla.
Příspěvek upraven 09.08.13 v 15:36
Jinak golfáč jsem si zcela záměrně koupila za pár korun, abych byla v klidu, když ho nechám před obchodem a malýho si beru dovnitř.
Nechávám stát jen před jednou malou drogérií, když mají v létě otevřené dveře a vidím na něj. A to je pak fofrový nákup
Jinak bych ho stát asi nikde nenechala. Pokud mě někde s kočárem nechtějí, tak mají smůlu a přišli o výdělek. Jednou se na mě rozkřičela jedna hrozně důležitá prodavačka v papírnictví, že tam s kočárem nesmím. Tak jsem se otočila a šla pryč ![]()
Kočár nechávám před obchodem, pokud se tam opravdu fyzicky nevejde, rozmyslím si, zda tam fakt musím a pak tam vlítnu, rychle popadnu, co potřebuju, hodím to k pokladně, než to namarkují, tak jukám krz dveře ven, zda je vše ok. Vlastně to dělám jen tady doma u večerky, co mají vietnamci, tam jdu většinou pro nějakou nezbytnost, jako chleba, máslo atd Kočár spustím z očí dohromady tak na 10s nejdéle. Pokud vím, že potřebuju někam, kam bych se nedostala a musela bych nechat kočárek venku déle, tak beru dítko do šátku
Nenechala by jsem ho stát ve městě u obchodu ani prázdný. Bydlím na malý vesničce a když jdu do krámu nechám ho před-je to mimo silnici, z obchodu na něj vidím a stojím jen u pultu-pultový prodej, takže nezacházím mezi regály.
Když se někam s kočárkem nevejdu, tak tam prostě nejdu. Nenechala bych ani samotný kočár, ty se kradou víc jak ty děti. ![]()