Necháváte přes noc omáčku na kamnech, když dovaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43037
12.10.25 21:02
@Hibou píše: Více

ani ťuk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.10.25 22:46
@josta píše: Více

Já si teda nemyslím, že 60 stupňový hrnec dokáže vyhřát své okolí na tolik a na tak dlouho, aby se něco v okolí začalo kazit. Spíš myslím, že to studené prostředí má rychlejší vliv na to teplé, zchládne to rychleji, než to stihne ohřívat něco okolo :nevim:

Jinak nějak nechápu většinu lidí v diskuzi. To opravdu uvaříte a jdete si hned lehnout? Jakože fakt hned? :lol: To pak opravdu nejste hodinu nebo dvě ještě vzhůru? My když večer uvaříme, dáme to z plotny na dřevěné prkénko. Do dvou hodin max je to dostatečně zchladlé na tolik, aby se to mohlo schovat do lednice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
12.10.25 23:45

@Barevné klubíčko já buď na podlahu do spíže, máme chladnou špajz, zděnou, na severním rohu u kuchyně, s oknem a větráním. Podlaha je docela chladná i v létě.
A ano, do novější lednice, kterou máme pár let,
klidně ještě teplé. Do staré jsem dávala vychlazené. V bytě jsem dala vychladit na lodzii na dlažbu, nebo na odkapavac u nerez dřezu, že kov odvádí teplo. Pokud nebyl čas, tak jsem chladila v lavoru se studenou vodou s chladící lahví z mrazáku. Do hrnce kovovou naberacku a občas promíchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.25 00:34

Dávám teplé do lednice. Jen horké ne. Zatím se nic nestalo, lednice dobře funguje už 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
13.10.25 05:58

Jsem díky této diskusi zjistila, že mi nevadí uvařit rano a až večer dát do lednice, ale uvařit večer a přes noc nechat venku? Neexistuje. (Stejných 8 hodin) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 13:22

@Barevné klubíčko Naprosto běžně se u nás končí s vařením během půlnoci.

Když chci péct, bývá to i kolem jedné. A být pak další 2 hodiny vzhůru? To tedy děkuju pěkně :lol:

Máme 3 děti, nejstarší a nejmladší s velmi malou potřebou spánku a dvě mladší ještě velmi malé. Tak či tak večerní rutina končí nejdřív kolem desáté v dobré dny, v ty horší kdykoliv potom, občas až ráno. Vařit přes den se s nimi taky moc nedá (většina toho času je proplakaná jedním až dvěmi dětmi). Vařit v 11 a později je funkční řešení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii