Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
No jo, já si radši dám aperol s kámoškou na zahrádce v kavárně po cvičení40 km za mnou žádná na hodinku posedět asi jezdit nebude, nemůžu v tom jeho bydlení najít ani jedno pozitivum. S velkou zahradou bych aspoň mohla se zabavit tam. Kdyby to byla vesnička s kostelem a náměstíčkem aspoň, nějakou vybaveností, až budu mít dítě tak budu totálně odříznutá. Je tu někdo, kdo bydlí v podobném satelitu? Navíc on to tam má vybydlené, a to je to 10 let starý dům. Kdyby ho to tam bavilo, tak se tam o to stará ne?
No ty nechceš k němu a on nechce k tobě. Tvůj byt by se lépe pronajal. Když nenajdete kompromis, tak to nemá cenu ![]()
Vztah se mi kvůli tomu ukončovat nechce, to mi radit nemusíte. Já mám pocit, že je to jen jeho ego, že on to koupil a chce abych ocenila že zajistil bydlení. Bavili jsme se o tom že by to prodal a koupil jiný, ale takové co se nám líbí jsou buď moc drahé nebo 100 km od Prahy. To už bychom byli naprosto odříznutí od všeho.
Řešila jsem něco podobného, zamyslela jsem se nad tím, jestli mám raději místo, kde žiju, nebo partnera. Partner prohrál ![]()
Ty u něj taky bydlet nechceš.. ty nejsi schopná udělat ústupek, on by měl?
To je ego obou a ne jen jeho. Ustoupit nechcete přece ani jeden. Vztah ukončit nechceš. Časem se ukončí stejně.
Já naprosto chápu tebe, v životě bych se nestěhovala někam do vystrkova 40 km od práce a velkého města. Je to pro mě totální degradace kvality mého života a nedostal by mě tam nikdo, i kdyby ten partner byl poslední na světě. Kompromis bych viděla jako pronájem menšího domku v Praze a pokud to bude nastandartně fungovat(jako že si myslím, že nebude), tak bych dala prostředky dohromady a koupila v budoucnu domek v Praze. na to by dvě nemovitosti a hypotéka stačit mohly, pokud máte slušné příjmy.
Příspěvek upraven 16.01.22 v 14:27
@ontarova.stara píše:ááá, jsem si nechtěně připomněla dobu před skoro 15 lety, kdy jsem se stěhovala k příteli do vybaveného bytu. Akorát to byl byt po jeho prarodičích vč. veškerého zařízení a věcí ve skříních v obýváku, nádobí atd. Uf, jsem se zase orosila.
Já mám též ráda svůj/náš byt v centru a zase bych nešla do satelitu či na sídlištní periferii. Každý máme jiné priority a požadavky na bydlení. Stejně jako je má tvůj přítel i ty.
A upřímně říkám, že do komplet zařízeného bytu u někoho bych bydlet nešla, chci se cítit doma, ne jako na návštěvě.
@Anonymní píše:
Jsme spolu skoro rok a chceme spolu zkusit bydlet. Jenže on si koupil na hypotéku satelitní mini domek 40 km za Prahou, já mám byt po babičce, ale na sídlišti. Kde on bydlet nechce. Ale můj byt je stejně jako jeho dům 3+1, on má teda 3+kk, ale asi o 5 metrů má větší ten obývák. Já mám balkón a on asi 10 metru takovou predzahrádku. Má hrozné sousedy, já tu s každým vycházím dobře, do práce máme oba 10 minut metrem a kousek je i do lesů… mám to tu už vše krásně zařízené, u něj je to vybydlené… musí autem dojíždět 30 minut, pokud je už zácpa tak i hodinu… jak byste to řešili být na mém místě?
Asi rozchod. Toto nemá řešení.
@epsice píše:
Ty u něj taky bydlet nechceš.. ty nejsi schopná udělat ústupek, on by měl?
Mi jde i o to že on se o to tam vůbec nestará, říká že se mu tam líbí aleje to tam úplně zanedbané, já do svého bytu dala spoustu peněz a ani nemám problém to tu dozařídit i podle něho, navíc máme stejný vkus a líbí se mu jak to doma mám. Tak fakt nevím co je problém.
@Anonymní píše:
Vztah se mi kvůli tomu ukončovat nechce, to mi radit nemusíte. Já mám pocit, že je to jen jeho ego, že on to koupil a chce abych ocenila že zajistil bydlení. Bavili jsme se o tom že by to prodal a koupil jiný, ale takové co se nám líbí jsou buď moc drahé nebo 100 km od Prahy. To už bychom byli naprosto odříznutí od všeho.
On se s tebou neporadil a jednal sám. Nechce kompromis. Chce rozhodovat sám. To nebude fungovat.
@Šarlota4 píše:
Taky se mu nedivim. Na prazsky sidliste by me nikdo nedostal
Lepší pražské sídliště u metra, než domek v satelitu 40 km od Prahy s otřesným spojením a bez občanské vybavenosti. Tam bych nešla ani za nic.
@Anonymní píše:
No jo, já si radši dám aperol s kámoškou na zahrádce v kavárně po cvičení40 km za mnou žádná na hodinku posedět asi jezdit nebude, nemůžu v tom jeho bydlení najít ani jedno pozitivum. S velkou zahradou bych aspoň mohla se zabavit tam. Kdyby to byla vesnička s kostelem a náměstíčkem aspoň, nějakou vybaveností, až budu mít dítě tak budu totálně odříznutá. Je tu někdo, kdo bydlí v podobném satelitu? Navíc on to tam má vybydlené, a to je to 10 let starý dům. Kdyby ho to tam bavilo, tak se tam o to stará ne?
Nechoď tam. Budeš tam odříznutá od světa v nijak valném domě, bez zahrady. S dětmi to tam vůbec nemá budoucnost. Školka, škola, kroužky, obchody, služby, všude daleko. Opravdu nevidím jiné řešení, než rozchod, protože se neshodnete v tom základním, kde vlastně chcete žít.
A on tě nějak nutí se tam urgent přestěhovat? Jako už máš balit kufry s honem tam?
Normálně bych tyhle debaty zazdila, řekla bych, že nechci a byla by to taková zkouška. Pokud tě miluje, tak půjde bydlet k tobě a dojde mu, že je to nejpohodlnější. Domek může pronajmout. Když to nedá za 50k měsíčně, tak se mu povede najít nájemce.
Jestli to nezabere, tak je divnej egoista.
Jinak kdybys napsala, že je to vášnivý zahrádkář a že si na zahrádce pěstuje zeleninu, nebo tam něco kutí, nebo tam má psa…, tak by to bylo něco jiného. Vycházím z tvé info, že se o to moc nestará. Působí to totiž tak, že chce bydlet za každou cenu ve svém, i když je to horší varianta. Což značí, že jeho sebevědomí není úplně 100% a to je vždy blbý, když si chlap potřebuje něco dokazovat.
Příspěvek upraven 16.01.22 v 13:51
@Russet píše:
On se s tebou neporadil a jednal sám. Nechce kompromis. Chce rozhodovat sám. To nebude fungovat.
On si to koupil už než mne poznal. Radili jsme se už mnohokrát, ale řešení zatím nemáme. Zní to divně ale ač bydlím na síldišti, z toho jeho satelitu mám klaustrofobii. Navíc já budu doma s dítětem takže aspoň teď bych měla mít trochu přednost.
No jo, já si radši dám aperol s kámoškou na zahrádce v kavárně po cvičení
40 km za mnou žádná na hodinku posedět asi jezdit nebude, nemůžu v tom jeho bydlení najít ani jedno pozitivum. S velkou zahradou bych aspoň mohla se zabavit tam. Kdyby to byla vesnička s kostelem a náměstíčkem aspoň, nějakou vybaveností, až budu mít dítě tak budu totálně odříznutá. Je tu někdo, kdo bydlí v podobném satelitu? Navíc on to tam má vybydlené, a to je to 10 let starý dům. Kdyby ho to tam bavilo, tak se tam o to stará ne?