Nechce na trénink

pattybouvier
11.6.19 14:31

Nechce na trénink

Ahoj holky, nechci abyste si mysleli že jsem nějaká zlá matka nebo tak, ale jde o to že má dcera (14 let) dělá atletiku. Občas jí to nejde jako každému dítěti a jindy má dny na jedničku. Většinou mi doma fňuká, že chce skončit, že nezvládá školu, že ji to nebaví. Jdeme na trénink a ten den jí to jde a nechce zase skončit. Jde mi o to že je hubená, není sice nějaké páratko ale tlustá taky není. Trenérka chce aby zhubla a dcera se trápí. Má ráda sladké ale necpe se. Nevím jestli máme skončit a radši se zaměřit na školu (trochu plave v matice- na vysvědčení 3, ale jinak samé jedničky, a manželem se učí ale nemá logické myšlení takže o to těžší to pro ni je). Máme skončit když ji to už tolik nebere a trenérka tlačí na váhu, nebo ji zatím nechat? Děkuji za každý názor, Klára

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
11.6.19 14:34

Spíše bych si promluvila s trenerkou, ze takto tedy ne. Když přestane na dceru valit váhu, možná tam zase bude chodit rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.6.19 14:36

Pokud by mému dítěti někdo bezduvodne tloukl do hlavy, že má zhubnout, utíkala bych pryč hodně rychle. Víš, co to může udělat s psychikou dospívající holky? Navíc pokid ona sama chodit nechce. Nevím, co řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425

Pokud ten tlak na váhu není relevantní, tak bych s tím asi sekla - ne proto, že dcera chvíli chce a chvíli nechce, to je úplně normální, ale tlak od trenérky na hubnutí, pokud k tomu není extra důvod, mi přijde nebezpečný. Případně zkusit najít jiný oddíl/jiný sport. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

Já nevím, ale podle sebe ve 14,byvh taky nejradši se vším praštila a nic nedělala, ale díky bohu naší mi to nedovolili a proto jsem měla aspoň nějaký koníček a především něco co jsem musela, pro mě to bylo opravdu důležitý že „musim“, hodně mi to pak pomohlo na střední. Pokud trenérka chce aby zhubla a holka není tlustá, tak bych to nechala být, maximálně trenérce řekla, že takhle je to dobrý a diety ji nutit nebudeš, pokud je při těle a má náběh k nadváze tak bych stravu upravila a dal jí nechala makat na atletice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.6.19 14:37

No a má nadváhu? Na gymnastikách a baletech bych si řekla, že to přehánějí. na atletice jsem žila v tom, že tam žádné vychrtliny nemají.
Jinak já sport považuji za koníček a nenutím. Ale pokud se pro něco rozhodnou, tak pokud není vážný důvod, trvám na tom, aby dokončili pololetí/rok - tedy tím předcházím nějakým dočasným vrtochům a řikám se, že pěstuji určitou zodpovědnost za svá rozhodnutí ( se na něco dát, někam se přihlásit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
11.6.19 14:38

@pattybouvier ahoj a co kdyby dcera prestoupila na jiny krouzek, kdyz ji uz atletika nebavi? A tu atletiku dela vrcholovou? protoze jinak nechapu, proc po ni trenerka chce aby zhubla, pokud opravdu neni obezni, ale i tak by ji ten sport mel pomahat s udrzeni kondice. Ma dcera chodi na atletiku, gymnastiku, plavani a nikdy jsem zadneho trenera neslysela, aby diteti rikal at zhubne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.6.19 14:42

Vadil by mi ten tlak na hubnuti, pokud je dcera v norme. Takze pokud je a trenerkou rec, promluvila bych s ni o tom. Pokud ne, s dcerou bych nasla jiny oddil, pripadne uplne jiny sportovni krouzek, ale trvala bych na tom, aby neco delala, idealne neco podobneho te atletice, kdyz uz v ni neni uplne marna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30934
11.6.19 14:45
@Lama Lama píše:
No a má nadváhu? Na gymnastikách a baletech bych si řekla, že to přehánějí. na atletice jsem žila v tom, že tam žádné vychrtliny nemají.
Jinak já sport považuji za koníček a nenutím. Ale pokud se pro něco rozhodnou, tak pokud není vážný důvod, trvám na tom, aby dokončili pololetí/rok - tedy tím předcházím nějakým dočasným vrtochům a řikám se, že pěstuji určitou zodpovědnost za svá rozhodnutí ( se na něco dát, někam se přihlásit).

Přesně tak, minimálně dokončit sezónu. A ono se to často diteti přes prázdniny rozlezi v hlavě a po nich veselé pokračuje dál. Ale o té váze bych hodila s trenérkou řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4198
11.6.19 14:47
@Lama Lama píše:
No a má nadváhu? Na gymnastikách a baletech bych si řekla, že to přehánějí.na atletice jsem žila v tom, že tam žádné vychrtliny nemají.

Snad jedině skok do výšky - závodnice na vrcholové úrovni jsou opravdu hodně štíhlé až vychrtlé.
Ale jinak bych si o té váze promluvila s trenérkou. Bohužel občas je ten tlak nezdravý a někdy to končívá mentální anorexií a bulimií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24143
11.6.19 14:48

@pattybouvier pokud dcera nemá logické myšlení a jinak ji škola jde, určitě bych netlačila a nerušila kroužky kvůli škole. Co se týče atletiky, tak by se mi vůbec nelíbilo, že trenérka chce, aby dcera zhubla, pokud nemá nadváhu. Takže jako první bych si promluvila s trenérkou, proč chce, aby dcera zhubla. Je pravda, že my matky mnohdy nemáme soudnost a pokud by mi to vrtalo hlavou, klidně bych se - bez přítomnosti dcery - šla poradit s jejím pediatrem. Já řešila něco podobného, ale opačného rázu - přílišnou hubenost. Pokud by ani potom nepřestal tlak na váhu od trenérky a dcera se rozhodla, že v novém školním roce pokračovat už nebude, určitě bych ji netlačila a atletiku by ke konci tohoto školního roku skončila.

Já třeba nemám problém aby děti každý rok dělaly jiný kroužek, ale mám podmínku, že musí dochodit zaplacené období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30934
11.6.19 14:49

@pattybouvier jinak k otázce zda skončit a zaměřit se na školu. Minimálně do maturitního ročníku bych ji u toho udržela a pak ať si klidně skonci. Škola je hrozně málo, v životě pak také bude mít víc aktivit než zaměstnání. A dle mého mimoškolní aktivity výborné formují charakter, dítě musí překonávat úplně jiné překážky než ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
11.6.19 14:54
@pattybouvier píše:
Jde mi o to že je hubená, není sice nějaké páratko ale tlustá taky není. Trenérka chce aby zhubla a dcera se trápí. Má ráda sladké ale necpe se.

Atlet je sportovec :nevim: Hele je to trošku jiná perspektiva, ale já kolem sebe mám rekreační sportovce, co si jídelníček hlídají taky - prostě proto, že ty kilojouly, které do sebe narveš tatrankou, do sebe jde narvat i vhodnějšími potravinami s ohledem na svaly, únavu a tak dále…
Prostě na jednu stranu je hezký sportovat pro radost, na druhou… pokud je to třeba kroužeknebo přípravka s omezeným počtem míst a dcera není ochotná makat jako ostatní, asi bych na postu trenérky taky nebyla nadšená :nevim:
Dcera může pro radost chodit běhat, ale pro radost skákat o tyči s nadváhou…? No nevím…
Spíš bych místo dštění síry na trenérku opravdu zvážila, jestli dceru nevzít pryč a nenajít jí vhodnější program… ÚPlně na okraj, otázkou je, jestli tu chuť sladké pak ukočíruje… jak pravila paní Veškrnová v nějakém seriálu, cukr je svintvo i pro dospělého… Ono vzdát se koníčků pro možnost cpát se sladkým není úplně zdravá motivace do života… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61065
11.6.19 14:57

Nevim proc by mela atletka hubnout 8o by se pani trenerka asi mela podivat na nektery vrcholovy sportovkyne..
Jinak ja bych v tomhle věku do niceho dceru netlacila, zvlášť pokud nema ambice vrcholovy sportovkyne.. Ja v tomhle veku několikrát sekla se sportem protože me to uz nebavilo, pak jsem treba zase zacla :nevim:
Si myslim, ze tohle je takovej zlomovej vek no.. Ja jsem to takhle placala asi do 18-19ti a pak se na to vyprdla uplne :mrgreen:
Ale delala jsem to jen kvůli sobe, ze me to bavilo a tak.. Určitě ne, ze bych chtela bejt slavna :mrgreen: v tom mym sportu to ani moc realny nebylo :mrgreen: ikdyz jsme hraly u nas nejvys co jsme mohly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.6.19 15:05
@a12 píše:
Nevim proc by mela atletka hubnout 8o by se pani trenerka asi mela podivat na nektery vrcholovy sportovkyne..
Jinak ja bych v tomhle věku do niceho dceru netlacila, zvlášť pokud nema ambice vrcholovy sportovkyne.. Ja v tomhle veku několikrát sekla se sportem protože me to uz nebavilo, pak jsem treba zase zacla :nevim:
Si myslim, ze tohle je takovej zlomovej vek no.. Ja jsem to takhle placala asi do 18-19ti a pak se na to vyprdla uplne :mrgreen:
Ale delala jsem to jen kvůli sobe, ze me to bavilo a tak.. Určitě ne, ze bych chtela bejt slavna :mrgreen: v tom mym sportu to ani moc realny nebylo :mrgreen: ikdyz jsme hraly u nas nejvys co jsme mohly :mrgreen:

no, tak třeba nadváhu má. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová