Nechce na trénink

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4071
11.6.19 15:23

Hubnout kvuli atletice a jeste ke vsemu ve 14 letech? To se snad hubne hlavně sportem, ne? Má špeky??? Jen vy tohle víte. Pokud hubout potrebuje, zlepšete stravování a at více sportuje. Je jedno, jestli to bude atletika nebo třeba basket, ale neco by delat mela..urcite ne se místo toho zaměřit a matiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
11.6.19 15:26

Z vlastní zkušenosti bych uvažovala o změně sportu. Já jsem dělala ve 8-14ti letech basket, 6 tréninků týdně, dril. A taky mě to moc nebavilo, sem tam světlý moment, a dělala jsem to spíš se zvyku. Pak jsem v necelých 15ti začala s orienťákem a nebe a dudy. Super parta, na tréninky jsem se těšila jak nikam (věk 15 - 18 a každodenní běhání s partou považuji dodnes za nejhezčí období), a zůstala jsem u toho dodnes ;) To byl jen pohled z druhé strany, i puberťák si zaslouží být šťastný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
11.6.19 15:32

S trenérkou bych promluvila, ať neblázní (ale fakt nevíme, jak dcerka vypadá). Jinak já bych se jí tam snažila udržet (pokud tam fakt není nic patologického). 14 je věk, kdy pomalu začne odmítat cokoliv, takže bych byla trochu přísnější. Aby to nedopadlo, že bude celé dny ležet doma u tabletu (mám 14 letého kluka, takže mluvím z vlastní zkušenosti :roll:. My jsme velmi sportovní rodina (i závodíme - běh, triatlon) a děti jsou od malička ke sportu vedeny. Nicméně vím, že kdybych ho teď nenutila, tak by byl schopný celý den u toho tabletu klidně proležet)

• Citovat
  • Upravit
5040
11.6.19 15:44

Já bych ji vzala pryč. Naši mě nutili do violoncella, dlouhé roky. Bylo to utrpení, styděla jsem se, brečela jsem každé cvičení. Našla jsem si pak koníček, který mě bavil, hrozně se mi ulevilo. Jestli chceš, ať se něčemu věnuje, tak ať si vybere něco jiného místo atletiky. Stará je dost, aby se dokázala rozhodnout, jestli jí ta změna a nové začátky za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
11.6.19 15:44

Tak vrcholova uroven to neni, takze poznamky trenerky by me teda spis nastvaly. V teto urovni ji do vahy nic neni, pokud neni opravdu obezni. Ten sport dela primarne pro sebe, pro sve zdravi, takze ja bych ji rozhodne nedavala pryc. Tyhle mentalni „vykyvy“, nechce se mi, pak jsem nadsena…jsou u hodne lidi uplne normalni. Muj prostredni je v tomhle uplny expert. Pred treninkem je schopny predvest divadlo na urodni Narodniho, jak je vysilen, zaneprazdnen a ja pro nej nemam pochopeni atd bla bla bla…a odvadim ho z tama jako kinga, ktery sportem zije a team by bez nej byl ztracen. Ja uz to znam, nedam se zmast, rada bych ale, aby on se naucil, divat se min na sve aktualni pocity a dat prostor taky necemu jako abstraktni uvaha na tema co je pro me dobre. Proste jednat vic dospele a to se nauci opravdu jen tim, ze ho tam budu natale tahat a on bude cvicit i tohle, nejen sve telo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
11.6.19 16:32

Pokud by dcera hubnutí nepotrebovala a trenérka to tvrdila, poslala bych ji někam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
11.6.19 16:49

No, asi bych si promluvila s trenerkou…dcera je v krizovem veku, tak at si ty poznamky o vaze nevezme nejak spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pattybouvier
11.6.19 18:12

@Majinka7 reprezentuje ČR ale nějaký vrchol bych tomu neříkala… měří okolo 160 a váhu má 53kg což mi přijde normální… také jsme s manželem přemýšleli, že přestoupíme ale je to na ní, je už dost velká aby věděla co chce a co ne. Samozřejmě že s trenérkou jsem mluvila a říkala, že stačí jíst zdravě což my jíme, nedělám nijak tučná jídla, protože se snažím jist i já zdravě, takže to přenáším i na mou rodinu, ale nijak to neprehanim, samozřejmě občas udělám ovocné knedlíky, nudle s mákem apod. ale jak říkám ne často. Taky si myslím že až půjde na střední což je za rok tak s tím práskne a nebo bude chodit nechodit, podle školy jak bude stíhat, protože škola je na 1. Místě. Klára

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
11.6.19 18:13

@Kotatko03 děkuji, promluvím si jak s trenerkou, tak i s dcerou

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
11.6.19 18:18

@Lenka_Hal :potlesk: dcera z toho zatím není nějak špatná, nebo alespoň to ještě nedává najevo takže si myslím že zatím v klidu. Uvidím jak to bude probíhat nadále, takže kdyžtak zakročím definitivně. Klára

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
11.6.19 18:19

Všem moc děkuji za názory :srdce: Klára

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
11.6.19 18:24

@LAlezane samozřejmě že sladké zakazuji a radši ji dám ovoce, ale občas ji dopřát dám… je pravda, že dostává kapesné, takže je možné že místo svačin si kupuje sladký a pak to do sebe tláská pátý přes devátý :poblion: ale doma sladké ano, ale s mírou

• Citovat
  • Upravit
a12
61119
11.6.19 18:31
@Lama Lama píše:
no, tak třeba nadváhu má. :nevim:

Zakladatelka psala ze je hubena.. Ne paratko ale neni tlusta..
A i kdyby tak co jako? :nevim: sportuje? Sportuje tak toho dela pro postavu dost, nehlede na to, ze ve 14ti se z holky pomalu stava zenska, tak ji muzou prostě narust boky, zadek, prsa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.19 18:35
@LAlezane píše:
Atlet je sportovec :nevim: Hele je to trošku jiná perspektiva, ale já kolem sebe mám rekreační sportovce, co si jídelníček hlídají taky - prostě proto, že ty kilojouly, které do sebe narveš tatrankou, do sebe jde narvat i vhodnějšími potravinami s ohledem na svaly, únavu a tak dále…
Prostě na jednu stranu je hezký sportovat pro radost, na druhou… pokud je to třeba kroužeknebo přípravka s omezeným počtem míst a dcera není ochotná makat jako ostatní, asi bych na postu trenérky taky nebyla nadšená :nevim:
Dcera může pro radost chodit běhat, ale pro radost skákat o tyči s nadváhou…? No nevím…
Spíš bych místo dštění síry na trenérku opravdu zvážila, jestli dceru nevzít pryč a nenajít jí vhodnější program… ÚPlně na okraj, otázkou je, jestli tu chuť sladké pak ukočíruje… jak pravila paní Veškrnová v nějakém seriálu, cukr je svintvo i pro dospělého… Ono vzdát se koníčků pro možnost cpát se sladkým není úplně zdravá motivace do života… :think:

Jako ja se cpala a cpu sladkym porad a presto jsem hrala první fotbalovou ligu..
Jidlo jsem si nikdy nehlidala a hubena jsem byla vzdycky, na sportovní vykon nebo nasazeni to fakt vliv nemelo a nikoho do toho nic nebylo, nikdo nic neresil.. A ano, meli jsme tam i hracky vylozene s nadvahou.. Nikdo jim nerekl ani slovo..

• Citovat
  • Upravit
pattybouvier
11.6.19 19:08

Dcera má cca 160 Cm a 53 kg a speky nemá.. má trošičku silnější stehna ale ne nic hrozného spis je má namakany…zakl. Klára

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová