Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sany80s to je možný, ale nechat ho doma pro nás nepřipadá v úvahu. V tomto věku ještě ne. Na dovolené atd jezdí rád.
@Sany80s píše:
Nic horšího, než nucení jezdit taky udělat nemůžete.
Tak ne každý rodič si nechá diktovat program dítětem ![]()
@Bebinka29 píše:
@Sany80s to je možný, ale nechat ho doma pro nás nepřipadá v úvahu. V tomto věku ještě ne. Na dovolené atd jezdí rád.
No tak mu znechuťte vás, ty výlety.
@lucenka píše:
Tak ne každý rodič si nechá diktovat program dítětem
Výlet není povinnost ale zábava, tahat dítě na zábavu násilím, by mělo být trestné a to jsem na svoje děti dost přísná.
@Sany80s tak to je asi trochu přeháňka ne? Takže zavřít nás za to že chceme s dětma trávit čas? V této pojebane hektické době?
@Bebinka29 píše:
@Sany80s tak to je asi trochu přeháňka ne? Takže zavřít nás za to že chceme s dětma trávit čas? V této pojebane hektické době?
Jasně, že je to přeháňka. Ale moji rodiče takhle nutili a věř mi, že je to fakt humus. pro to dítě. Tady nede o školu, úklid, slušné chování. tady jde o to, že mu naprosto znechutíte něco, co by měla být zábava. Já jela ráda, pokud jsem mohla vzít kamarády, jinak fakt ne.
A některé činnosti, ačkoli by mě jinak bavily, jsem bojkotovala jen proto, že bych pak musela jezdit s nimi.
Ne, nemám nijak strašné rodiče, jen jsem se s nimi nebetyčně nudila.
U nás nechce na výlety sedmiletý. Nenávidí výlety. Nedá se motivovat a je zpruzely. Fňuká, frfňa, vzteká se, ječí na nás. Chce být doma, hrát si na písku, jezdit na kole. On nechce ani na hřiště. Občas zvládne procházku se psem.
Starší syn má výlety rád.
@Sany80s píše:
Nic horšího, než nucení jezdit taky udělat nemůžete.
A co bys doporučila? Podřídit se dítěti a nejet nikam a tím omezit členy rodiny, kteří chtějí jet a těší se, nebo ho nechat samotné doma?
@Anonymní píše:
U nás nechce na výlety sedmiletý. Nenávidí výlety. Nedá se motivovat a je zpruzely. Fňuká, frfňa, vzteká se, ječí na nás. Chce být doma, hrát si na písku, jezdit na kole. On nechce ani na hřiště. Občas zvládne procházku se psem.
Starší syn má výlety rád.A co bys doporučila? Podřídit se dítěti a nejet nikam a tím omezit členy rodiny, kteří chtějí jet a těší se, nebo ho nechat samotné doma?
Zajistit hlídání, určit program po dobu nepřítomnosti a jet kam člověk chce.
@Sany80s píše:
Výlet není povinnost ale zábava, tahat dítě na zábavu násilím, by mělo být trestné a to jsem na svoje děti dost přísná.
Takže necháš dítě rozhodovat o programu? Já tedy ne. V tomhle věku nemá co diktovat rodičům, co se bude dělat. Ty klidně provozuj aktivity bez dítěte a nechat si od něj určovat program ý ale s tímhle by u nás nepochodilo
@lucenka píše:
Takže necháš dítě rozhodovat o programu? Já tedy ne. V tomhle věku nemá co diktovat rodičům, co se bude dělat. Ty klidně provozuj aktivity bez dítěte a nechat si od něj určovat program ý ale s tímhle by u nás nepochodilo
O mém programu ne, o jeho, pokud jde o zábavu, do určité míry ano. Zábava není povinnost, nikdy.
@Sany80s píše:
Zajistit hlídání, určit program po dobu nepřítomnosti a jet kam člověk chce.
Hlídání nemáme a opravdu nebudu platit někomu, aby mi hlídal dítě, protože nechce na výlet.
Hlavně bych se bála, že jednou ho necháme doma, příště odmítne něco dalšího, když zjistí, že to prošlo.
Třeba dovolená.
@lucenka píše:
Jsou děti, které to baví. A je smutné, pokud je k tomu rodiče nevedou. Navíc i ty výlety do přírody se dají udělat zajímavé.
tak asi pro kluka zajímavé nejsou, což se nedivím
@Sany80s píše:
O mém programu ne, o jeho, pokud jde o zábavu, do určité míry ano. Zábava není povinnost, nikdy.
Výlety ale nejsou jen zábava. Takže bych ji dala na výběr třeba ze 3 možností. Ale žádná by nebyla smve formě, že bude trávit den doma bez rodiny.
@lucenka píše:
Výlety ale nejsou jen zábava. Takže bych ji dala na výběr třeba ze 3 možností. Ale žádná by nebyla smve formě, že bude trávit den doma bez rodiny.
Tak to tě lituji, pokud jezdíš na výlety, které nejsou zábava. To já bych nikdy neudělala, na to je můj čas moc vzácný.