Nechce pít MM - 9 měsíců

44
19.12.06 19:34

nechce pít MM - 9 měsíců

Zdravím všechny maminky,
snad mi i tentokrát poradíte. Od včera mi mimi nechce pít mateřské mléko, ani si nevezme prs do úst, otáčí se pryč. Menses jsem už jednou měla, to pil normálně, v těchto dnech opět očekávám menstruaci, tak nevím, jestli je to tím. Zatím odstříkávám, ale ani to moc nechce pít. Jsem nešťastná a mrzí mě to, ještě nechci skončit s kojením.
Máte podobnou zkušenost? Přestane to?
Děkuji moc za vaše rady, tipy a zkušenosti, které mi napíšete.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
473
19.12.06 19:44

Bohužel mám stejnou zkušenost, dceři bylo 8 měsíců, já menstruovala od konce šestinedělí, jedla pořád totéž, malá měla atopický ekzém, takže nic dráždivého ani alergizujícího, prostě žádná změna. Najednou odmítala pít a opravdu nic nevypila týden, navíc jako kojená neuměla pít z flašky ani z hrníčku, co jsem do ní dostala lžičkou, vyplivla. Po týdnu, který jsem strávila tím, že jsem dceři rvala prso do pusy, jsem kapitulovala, dcera už tehdy měla jen dvě mokré plenky denně (vlastně pouze tekutiny z jídla). Přestala jsem nutit prso a najela na vodu a sosáček z lahve kojenecké vody, okamžitě začala pít a dodnes pije jak duha, bohužel už nikdy MM. Vůbec nevím, čím to bylo, byla jsem z toho zoufalá, vlastně ještě dnes (a je to přes 7 let) s tím nejsem úplně srovnaná. Syna jsem kojila bez sebemenší krize dva roky. Tak ti přeju, ať to ještě rozjedete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
19.12.06 20:07

Má dcerka postupně přestala pít přes den, pak nechtěla večer a kojily jsme jen ráno. Pila čím dál tím míň (můj pocit, nevážila jsem) až se jednoho dne nepřisála. Bylo jí 9m a 14 dní. Přešly jsme na UM. Já to nesla dobře, chtěla jsem kojit do půl roku určitě (jasně že pokud to půjde) a do roka když bude chtít. Byla jsem ráda že to bylo postupné, nenásilné a že přijala UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
20.12.06 11:22

Moje malá přestávala mít taky v tomto věku zájem o MM. Nenutila jsem jí a postupně jsme přešli na UM z lahvičky. Chvíli to člověku trvá než se s tím srovná, ale na druhou stranu od té doby, tj. asi od 10 měsíců, mi začala spát celou noc… Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.12.06 14:26

Nam se to stalo 2×. Byl to bezny bojkot kojeni. Po druhe Vitkovi bylo asi 14m. Nechtel kojit ani pres den ani v noci a to byl do te doby zavislak a kojila jsem treba 10× denne minimalne. Nemel rymu, ja nemela MS. Tak jsem to s nicim nespojovala a protoze jsem dal chtela kojit, nabizela jsem kojeni dal. Trvalo to asi 4 dny a pak se zacal kojit, jako by se nechumelilo uplne stejne casto, jako pred bojkotem.
Uz jsem pomalu zacinala verit, ze se me dite rozhodlo nekojit. Ale byl to fakt bojkot.
Kojime dodnes:-)
Je to na tobe. Bud toho vyuzij a prestan kojit. Ale to te asi bude bolet. Yvlast pokud kojis casteji. Nebo vydrz a nabizej a uvidis, ze zase zacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.1.07 19:40

Tak stále se kojení nedaří. Když nabídnu prso, otevře pusinku, ale kousne do bradavky. A jakmile řeknu NE, tak se odvrátí a už nechce. Takže si ani jednou necucne. Rostou mu teď zoubky jako zběsilé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
28.1.07 23:34

Tak to kloidně může být těma zoubkama. U nás je každé kojení souboj. Mám hodně živé dítě už od narození, pořád se vrtí a kope, a to i u kojení. Tak se sama divím, že vůbec něco vypije (synovi je 7 měsíců a do 6,5 byl plně kojen, teď už jednou denně papá zeleninku). Má období, kdy nechce jíst a kdy by jedl pořád. Jen mi připadá, že těch, kdy jíst nechce, je mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.11.11 20:34

Odmítání MM

Moje dcera, v neděli jí bude rok, začala najednou odmítat MM. Včera odpoledne už nechtěla, večer taky ne. Jen mě kousla do bradavky a začala brečet a odvracela se. Nikdy jsem jí nakousnutí nic neřekla, ani včeram takže to ji neodradilo. Dnes ráno a po obědě pila a teď zase nechce. Docela mě to mrzí, chtěla jsem ještě kojit. Máte s tím někdo zkušënost? Čím by to mohlo být? MS nemám, ještě jsem od porodu neměla, nemocná nejsem, nic zvláštního jsem nejedla. Jen mi vyrazil na rtu opar, ale ten už jsem měla a nebyl problém… UM nechce, včera si jen cucla sunaru a začala zvracet.. Největší problém je, že nepije nic, ani čaj ani vodu… nabízím, ale nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
23.11.11 20:41

ja teda nevim jeslti je to ono ale mozna se sama odstavuje, mne se malej takhle odstavil v 7 mesicich, jen kousl a rvam tak jendou za den si dal a pak ani to ne..jen kousla, nastesti UM pil hned…

ale treba ji rostou nejaky zoubky, nebo nema rymu? Ale ja to vidim na odstaveni :nevim:
pry se to da znova rozkojit a bojovat, ale ja to nedelala (teda 14 dni jem bojovala asi to bylo malo) pry je pak horsi dite odstavit kdyz uz se kojit nechce ale to nevim ejslti je pravda s tim zksuenost nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.11.11 20:47

Právě že rýmu nemá… zuby možná, má bouli vzadu na stoličce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
23.11.11 20:52

tak to zkousej pokud chces jeste kojit, fakt to muze byt jen obdobi no…
ja zkousela 14 ni a pak jsem se na to vyprdla, ja vim brzo ale u nas bylo kojeni vzdycky docela boj a tak to bylo i z my pohodlnosti a ty nervy poslednich 14 dni, no jen kousl a nic tak jsem to utnula a malje je psokojenej a ja taky, sice mohl jeste aspon do roka vydrzet :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.11.11 20:55

Já právě přemýšlím, že asi budu t mlíko dál nabízet, ale nebudu to hrotit, přece jen je jí rok a ne 2 měsíce… ale je mi to líto…odstříkaný mi vypila, ale studený, teplýho nic nechce, ani kaši. jsem zvědavá jak bude spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
23.11.11 21:01

no ja jsem to nase odstaveni obrecela ale na druhou stranu aspon do 7mi vydrzel…
jinak kdyz jsem odstrikala, tak jsem odstrikala malo a moje segra ma 3 mesicni tak mi odstrikala taky :-D a to mi vypil na jedne nadech snad :-)
ale prso to ne, zkusoal jsem to jeste 14 dni po uplnym odstaveni a jen me kousl a nic…

abych byla uprimna v roce bych to uz asi tolik nezkousela…ale to je kazdyho vec

treba se ti rozpije zkousej to aspon 14 dni, uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
23.11.11 21:08

taky tu brečím.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
23.11.11 21:10

nebreeeec vzdyt v roce uz je to OK, ja jsem to obrecela a to jsem puvodne chtela kojit do pul roku, pak do roka ap ak sjem si rekla ze to necham na nem no a odstavil se moc brzy…ale ja si to ted uzivam :oops: :oops: :oops: , muze ho nedko cely den hlidat, nemusim ho kojit nekde (vzdycky to byl boj a kojeni na verejnsoti kdyz se porad poustel cucel kolem, nebo rval to bylo neco) mel i obdobi kdy to bylo dobry ale ke konci uz to bylo hrosi a horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí