Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jj taky micham jogurt s ovocem a ma to rad, ale on ma rad vsechno je to fakt zroutik ![]()
ja na to ovocny zatim kaslu dokud pije normalni teda…
Tak ani jahodové mlíčko nemělo úspěch… plive ho… Ale večer mi vypila 180mého odstříkaného..
Ajlo, závidím ti „žroutíka“, naše malá je vybíravec největší…
Myslíte, že malé stačí 4 jídla denně(mezitim teda nejaka krupka, kusek rohliku)? Vstavame totiž okolo pul 9 a snidani nestihame… vypada spokojene, ale docela me zmatla sousedka, ktera mi strasne vynadala, že malé nedavam dost najist.. ja vim, je to moje dite a ja ho znam nejlip, ale..?
pokud vypada spokojene tak staci, my vstavame taky pred 9 a to dam malymu UM pak ovoce malinkej kelimek a pak obed pak uM pak nekdy ovoce (banan nebo malinkej kelimek) a nekdy nic a pak uM na noc…sem tam ma krupky, nekdy kdyz sni ale vic krupek tak pak jeste nema hlad a moc toho nesni treba k obedu…
takze nekd ji taky jen 4×
Co je té sousedce do toho? To máš dávat dítěti jídlo co 2 hodiny, aby vyšlo 5 jídel denně, protože se to někde píše nebo to říká ona? To je pěkná blbost. Nám většinou 5 jídel vychází, protože vstáváme dřív. Ale třeba vím, že mezi svačinou a obědem musí mít minimálně ty 3 hodiny rozestup, protože jinak nemá hlad. Ale taky máme jedlíka a jelikož u mě byla kamarádka s dítětem, které OPRAVDU NECHCE jíst, tak si toho náležitě vážím.
Myslím, že co se jídla týká, je to věčný boj s okolím.
MPavla píše:
Co je té sousedce do toho? To máš dávat dítěti jídlo co 2 hodiny, aby vyšlo 5 jídel denně, protože se to někde píše nebo to říká ona? To je pěkná blbost. Nám většinou 5 jídel vychází, protože vstáváme dřív. Ale třeba vím, že mezi svačinou a obědem musí mít minimálně ty 3 hodiny rozestup, protože jinak nemá hlad. Ale taky máme jedlíka a jelikož u mě byla kamarádka s dítětem, které OPRAVDU NECHCE jíst, tak si toho náležitě vážím.
Myslím, že co se jídla týká, je to věčný boj s okolím.
No jo, není jí do toho nic, já vím… Malá je prostě první dítě, tak některé věci nevím a nebo si nejsem jistá… Ale vstávat kvůlitomu aby měla 5 jídel dřív nebudem, to ne. já jen chtěla znát názor i jiných než jen sousedky
Malá je prostě první dítě, tak některé věci nevím a nebo si nejsem jistá…
Nápodobně. Taky často nevím a moc mých kamarádek děti nemá. Ale má největší zkušenost z mateřství zatím je, že každý to má jinak. Rady si vyslechnu a pak si je přeberu po svém
Co se jídla týká, tak má rodina to naštěstí moc nekomentuje a manželova rodina je daleko (tam by to asi bylo horší). Třeba už od prvního měsíce se nás ptají, jestli malé dáváme čaj. A my furt ne ![]()
Ale je fakt, že zpětně bych některé věci udělala jinak (třeba první příkrmy). Prostě je to takový náš pokusný králíček ![]()
ja bych taky spustu veci udelala jinak a u druhyho asi i udelam
nj prvni dite proste dava zkusenosti ![]()
jo s jidlem nas nastesti vsichni repsektujou ale na patecni slae mamky 60. koukam na malyho co to ma na puse a moje babicka, tedy jeho prababicka ho krmila kremem z venecku co jsem pekla, byl v nich i rum atd
no ja ji reka co mu to dava ze to nesmi a ona na to aaale vzdyt uz muze vsechno
no nastesti uz mu nedala
Naši taky moc neremcají. Ale tch¨ýně mi včera teda dala - tvářila se jako bych malou týrala hlady. A proč? Přivezla ji k narozkám čokoládu, brumíky a hroznový cukr
a povídá, at si malá dá. Tak jí tak pov¨ídám, že my malé tohle nedáváme(jo, čokoládu kousek dostala ochutnat už víckrát, ale to byla tak pětina čtverečku). A prej když má ty narozeniny a tak a tak a celou dobu o tom mlela. nojo holt nejsem jako její dcera, která dítěti dává v 9m okusovat kuřecí kosti, když chce mít klid strčí řádku čokolády
Na co? Je ještě malá, sladkostí si užije až dost. Stačí, že měla včera dort:-)
no presne ja to malymu taky nidky nedala je mu 8 mesicu a nechci mu to davat dokud to pujde, jen jsem mu dala drobek babovky a podobne, ale cokoladu vubec ani podobny sladkosti…
jak pises jeste se takovych veci za zivot nacpou tak proc jim to davat uz ted…
ja se bala ze moje tychne bude taky davat ochutnavat takovy veci, ale nakonec je fakt dobra, respektuje co chceme my a ani za zady by mu nic nedala alespon myslim…spis kdyz ma manzel srandicky ze mu da slehacku tak ho vzdycky okrikne ze ne ![]()
@atominnka píše:
Moje dcera, v neděli jí bude rok, začala najednou odmítat MM. Včera odpoledne už nechtěla, večer taky ne. Jen mě kousla do bradavky a začala brečet a odvracela se. Nikdy jsem jí nakousnutí nic neřekla, ani včeram takže to ji neodradilo. Dnes ráno a po obědě pila a teď zase nechce. Docela mě to mrzí, chtěla jsem ještě kojit. Máte s tím někdo zkušënost? Čím by to mohlo být? MS nemám, ještě jsem od porodu neměla, nemocná nejsem, nic zvláštního jsem nejedla. Jen mi vyrazil na rtu opar, ale ten už jsem měla a nebyl problém… UM nechce, včera si jen cucla sunaru a začala zvracet.. Největší problém je, že nepije nic, ani čaj ani vodu… nabízím, ale nechce
Dobrý den,
máme stejný problém. Mala 9 ti měsíční mi najednou odmítá MM(již 3.den,dá si akorát 1× za noc)nechce ani UM-neumí totiž pít z láhve, i vodu ji v podstatě z láhve nutím, z pítka také ne,2× si potáhne a zbytek ji nutím a mačkám hrdlo dudlíku u lahve
příkrmy papá hezky, večer má kaši a začala jsem i jogurt, ale stejně si myslím že je to hrozně málo tekutin. Můžu se zeptat jak to u vás pokračovalo? vrátili jste se k mlíčku? nebo jak naučit pít?
@Janniee nenutilajsem, jen jsem pořád dokola nabízela čaj. asi 4.den začalaa pít čaj z lahve, po měsíci pak kravské mléko - vaškerá umělá zvracela. no a asi v 15-16m vzala na milost jahodové hami ![]()
Ahojky holky chtěla bych se zeptat mám 9 měsíčního syna a od včera měl teploty 40° a ráno naposledy pil z prsa a teď prostě odmítá a řve ani prso do pusy nevezme a UM z flašky nechce vůbec prosím o rady diky
@Flek1234 Zkuste nabízet vodu, jakkoliv, po lžičkách, hrníček, do lahvičky. Hlavně aby pil vodu.
Jj. Nebo odstříkané MM po lžičkách/jakkoliv. Může mít aft/čep v krčku… My takto s dcerkou bojovaly při neštovicích (ve vašem věku). Za pár dní to přejde. Držím pěsti ![]()
Dcera při teplotě taky nechtěla, pila vždy, když jsme to srazili panafolem/nurofenem.