Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Eliška píše:
držím palce každému, kdo chce pracovat
Přesně tak. Vážím si každého, kdo má vůli, chce a může pracovat (jsou lidé, kteří mají zdravotní potíže, tak tam je jasné, že to není snadné) a nenatahuje pouze ruce na různé dávky. Každá práce má svojí hodnotu a je potřebná.
@Kelsey píše:
Přesně tak. Vážím si každého, kdo má vůli, chce a může pracovat (jsou lidé, kteří mají zdravotní potíže, tak tam je jasné, že to není snadné) a nenatahuje pouze ruce na různé dávky. Každá práce má svojí hodnotu a je potřebná.
s temi zdravotnimi omezenimi uplne souhlasim. A klobouk dolu pred temi, co maji zdravotni handicap a houzevnate hledaji a makaji na tom, aby presto pracovali ![]()
@Kelsey píše:
Souhlasím.
@Eliška píše:
s temi zdravotnimi omezenimi uplne souhlasim. A klobouk dolu pred temi, co maji zdravotni handicap a houzevnate hledaji a makaji na tom, aby presto pracovali
Naštěstí je je stále dost lidí, kteří se snaží ze všech sil a ví, že prostě práci potřebují. I když mají nějaké zdravotní problémy, nebo částečně ID, i přesto v práci jsou. Naopak jiní jsou zdraví, ale shnilí, aby šli něco dělat. Ideálně se jen válí doma a nadávají, jak jim nikdo nic nedá a pro pár šušňů přece nebudou vstávat ![]()
@Eliška píše:
s temi zdravotnimi omezenimi uplne souhlasim. A klobouk dolu pred temi, co maji zdravotni handicap a houzevnate hledaji a makaji na tom, aby presto pracovali
Mám jednu švagrovou, která má ID. Nevím, jaký má stupeň. Je po několika operacích mozku. Že měla cysty. Ona ani nevyrostla. Má do 150 cm. Že jí to nějak zabránilo v růstu. Pracuje, ale moc možností výběru nemá. Takže uklízí. To si zas myslím, že hrozně odrbávaji zaměstnavatele lidí, kteří mají ID a pracují.
@Kelsey píše:
Mám jednu švagrovou, která má ID. Nevím, jaký má stupeň. Je po několika operacích mozku. Že měla cysty. Ona ani nevyrostla. Má do 150 cm. Že jí to nějak zabránilo v růstu. Pracuje, ale moc možností výběru nemá. Takže uklízí. To si zas myslím, že hrozně odrbávaji zaměstnavatele lidí, kteří mají ID a pracují.
O tom bych mohla psát romány…
@Kelsey píše:
pritom na ne maji dotace, jestli se nepletu?
@Eliška píše:
pritom na ne maji dotace, jestli se nepletu?
Mají, jestli se tedy nic nezměnilo. Našemu kolegovi - vozíčkáři chodilo z Úřadu práce nějakých 10 000 měsíčně a nemálo peněz jsme dostali i jako jednorázový příspěvek na zřízení toho dotovaného místa. Platila se z toho nájezdová rampa a speciální zdravotní kancelářská židle. Nechci kecat, nepamatuju se už přesně, ale bylo to myslím 50 000.
Kamaradka mela pred materskou uklidovou firmu a nevedela, co driv.. kdyz sla na materskou, nebylo komu by zavedenou firmu předala, nikdo nechtěl a to se snazila.. klienti ji premlouvali, aby to dělala dál, ale ona se chtěla věnovat miminu a dalším dvěma malým dětem.. takze uklid, pokud se to umi, je v dnesni dobe zlaty dul, a to i na malomeste.. tím jsem chtěla říct, že práce je dost ![]()
Tak u mě to není, že se mi nechce, ale tak, že mám z toho strach. Ani nevím proč, protože jsem pracovitá, zvládnu dost, nejsem žádná lenivka. Jen mám strach z té,, nové etapy života,,. Taky nemám žádnou,, schovanou,, práci.. takže taky od znova.. Spíš sd bojím toho všeho.. jedno dítě škola, druhý školka, ještě si nezvykla, takže pořád pláč
to mě taky deptá a teď do toho já s prací.. abych prostě všechno zvládala. Škola, školka, práce..děti věčně nemocné. já mám imunitu taky,, úžasnou,, a každou chvíli nemocná
ale co, jsem zvyklá dělat všechno i nemocná, ale ty děti no.. mladší byla třeba teďka 4 týdny doma jen s kašlem, ale pořádným.. teď už jde do školky, ale z kašle se ještě pořádně nedostala. Takže, na jednu stranu se těším, že budu vydělávat.. ale na druhou stranu z toho mam hrozný strach. Hlavně u nas ani moc prace neni, všechno blbý časy, chtěla bych noční, nebo odpolední.. abych pripadne mohla byt s nemocnymi deti pres den doma a vecer sla pracovat a byl by s nima manžel a ja si hned nemusela brát ošetřování.. jenže tady si s nocni nebo jen odpolední neškrtám ani náhodou ![]()