Nechce se mi do práce po MD

Anonymní
7.7.22 13:57

Nechce se mi do práce po md

Ahojte
Nechce se mi prostě jít do práce po mateřské. ale vůbec se mi nechce pracovat. Nechci ani poloviční ani zkrácený úvazek. Doufám, že se to změní. Ještě je čas, syn bude mít v září 2 roky teprve. Po md nemám se kam vrátit, takže budu muset hledat od znova. Partner ani rodina o tom neví, že mám takový odpor jít do práce. Na druhou stranu, když se najde pak pěkná brigáda nebo zkrácený úvazek za dobré platové ohodnocení tak bych na pár hodin třeba šla. Plánuju že až syn nastoupí do školky, tak nebudu ještě pracovat. :oops: udělám si volno až do Vánoc. Sama ze sebou. Prostě pohoda. Ráno odvedu dítě do školky pak si jen pro něj přijdu. Už se na to těším. I když na mateřské jsem ráda, jsou horsi dny a lepší dny. Partner o mém záměru neví. Nelíbilo by se mu to. Samozřejmě budu i pak trošku hledat práci, ale teď ještě je brzy nemám ani životopis. Má to někdo stejně že se mu nechce? A plánuje dát do do školky a být chvíli ještě doma?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33443
7.7.22 14:04
@Anonymní píše:
Ahojte
Nechce se mi prostě jít do práce po mateřské. ale vůbec se mi nechce pracovat. Nechci ani poloviční ani zkrácený úvazek. Doufám, že se to změní. Ještě je čas, syn bude mít v září 2 roky teprve. Po md nemám se kam vrátit, takže budu muset hledat od znova. Partner ani rodina o tom neví, že mám takový odpor jít do práce. Na druhou stranu, když se najde pak pěkná brigáda nebo zkrácený úvazek za dobré platové ohodnocení tak bych na pár hodin třeba šla. Plánuju že až syn nastoupí do školky, tak nebudu ještě pracovat. :oops: udělám si volno až do Vánoc. Sama ze sebou. Prostě pohoda. Ráno odvedu dítě do školky pak si jen pro něj přijdu. Už se na to těším. I když na mateřské jsem ráda, jsou horsi dny a lepší dny. Partner o mém záměru neví. Nelíbilo by se mu to. Samozřejmě budu i pak trošku hledat práci, ale teď ještě je brzy nemám ani životopis. Má to někdo stejně že se mu nechce? A plánuje dát do do školky a být chvíli ještě doma?

Tak jestli nebudou chybět finance, tak ok, ale jestli jo, tak ti asi nezbyde nic jiného, než jít do práce. Tohle bys ale měla probrat s partnerem, ne ho postavit před hotovou věc. Taky by se ti asi nelíbilo, kdyby ti oznámil že si udělá na půl roku prázdniny a nebude chodit do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5680
7.7.22 14:05

Tak tebe bych nechtěla mít doma. :lol: Co kdyby se takhle manžel rozhodl, že se mu už taky nechce pracovat a prostě se na to na čas vykašlal. Jsi docela nefér. Chlap to táhne evidentně celou dobu sám a ty ještě plánuješ si užít volno bez práce o samotě, až dáš dítě do školky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
7.7.22 14:06

Jestli jste finančně zajištění :nevim: Tak to tak udělej. Chodit do práce není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4996
7.7.22 14:07

Tohle musíš probrat s partnerem. Pokud vás muž dokáže uživit, tak bych neviděla problém v tom, být ženou v domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
7.7.22 14:07

Mě by doma hráblo, nutně k životu potřebuji režim a řád, dala jsem dceru ve 2,5 letech do soukromé školky a šla pracovat. I kdybych byla miliardářka, tak bych chodila do práce. To nic nedělání doma a takové to bytí odnikud nikam by mě zničilo.

Příspěvek upraven 07.07.22 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
7.7.22 14:08

Si udělej druhý dítě a máš po problému.

• Citovat
  • Upravit
1266
7.7.22 14:08

Tak jestli vám nebudou chybět finance, tak proč bys nebyla domácí panička na plný úvazek, která bude zabezpečovat teplo rodinného krbu? Mnoho mužů to i oceňuje.
Ona je spíš otázka, kam to zavede tebe. Budeš závislá na manželovi, nebudeš mít důvod se rozvíjet, a pokud nemáš nějaké zvláště kreativní zájmy, tak časem obrazně shniješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.7.22 14:09

@Lil Kitkatt plánuju si užít 4 měsíce volná sama ze sebou a dítě ve školce a pak doufám že po vánocích něco najdu
Ale je to za dlouho. Třeba už budu mít fajn práci od září když dítě půjde do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
7.7.22 14:11
@Lilale píše:
@Lil Kitkatt plánuju si užít 4 měsíce volná sama ze sebou a dítě ve školce a pak doufám že po vánocích něco najdu
Ale je to za dlouho. Třeba už budu mít fajn práci od září když dítě půjde do školky.

No ono si toho volná první rok ve školce užijete ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518

@greenapple co je to obrazně shnijes? Já myslím jen chvíli nechodit do práce. Ne pořád být doma. A nějakou brigádu bych třeba oak brala na rozjezd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518

@Cuddy jak to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
7.7.22 14:13

Partner by měl vědět co plánuješ, protože to jaksi není jen tvoje volba, ale je to záležitost celé vaší rodiny - tedy třeba v tom, jaký máte a nebo nemáte příjem.
Zároveň tedy chceš aby tě tvůj partner živil - to je taky něco, co byste si měli domluvit.
On by taky nejspíš by raději v pohodě doma, než aby na vás vydělával.

Samozřejmě že můžeš být žena v domácnosti. Ale je nefér vůči tvému partnerovi to neřešit společně ale předstírat že hledáš práci a kašlat na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.7.22 14:17

Taky jsem si plánovala volno po druhé RD, a co myslíš, dítě furt nemocné, takže jsem byla doma a když už bylo dítě ve školce, tak jsem lítala cca 2 měsíce za mámou do nemocnice.

Tak si to moc neplánuj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
7.7.22 14:18

Vidíš a já to mám přesně opačně. Manžel vydělá tolik, že bych pracovat nemusela. Ale to bych nikdy nedovolila. Chci mít svůj příjem, režim pracovní.
Jen poloviční bych taky nechtěla. To by bylo demotivující, nemotivující. Vše je poloviční. Nic pro moji osobu. Velice rychle bych ztratila motivaci.
Především by to měl vědět tvůj muž.
Ale četla jsem článek, kde jedna se přiznala, že se bojí nastoupit po dítěti do práce. Tak vždy otěhotní znovu. Když jsem to četla, tak byla na čísle 4. Aby práci oddálila, protože se jí bojí. Tenhle způsob uvažování. Zdá se mi nešťastný. Ale proti gustu :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí