Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lilale píše:
@thalasan to si mě s někym pleteš, kdo to psal?
Berunko toto jsou diskuse, které jsi založila… ![]()
@Lilale píše:
@thalasan proč myslíš že jsem to psala já. Nechápu
Jsi tak hloupá nebo si dneska sedíš na vedení? Máš na svém profilu seznam tebou založených diskuzi. Plus snad vidíš Nick u každého příspěvke ne?
@debra.morgan píše:
Sociální není povinné platit.
jistěže není, ale pak třeba také není nárok na ID. Protože pro ten musí být zaplacených 5 let v posledních 10 letech nebo 10 let v posledních 20 letech. A jinak není NIC!!!
@thalasan píše:
Jsi tak hloupá nebo si dneska sedíš na vedení? Máš na svém profilu seznam tebou založených diskuzi. Plus snad vidíš Nick u každého příspěvke ne?
Ono to možná vysvětluje, proč se jí nechce do práce… Ono ji totiž nikde nechtějí, pokud je takto „chapava“ běžně. ![]()
@Lilale Zakladatelko, pokud chceš mít volno tři měsíce a zároveň ze sebe na tu dobu neuděláš pobírače dávek, žádná hrůza se mi to nezdá. Já naopak moc nechápu systém být doma plně tři roky a pak rovnou na plný úvazek do práce.
Jako mezera v životopise září-leden není žádná hrůza.
Problém bych viděla v tom, že by s tím partner nesouhlasil a byl by jediný živitel. Za zády bych mu to nedělala. Chce to domluvu, no.
Jinak pokud si to rodina může dovolit a jeden z partnerů zůstane po dohodě doma, mi žlučí nehýbe-jejich věc, i když má cesta to není.
Problém je dokud si to úplně dovolit nemůže-máme takový případ v rodině (včetně neustálých stížností na nedostatek peněz) ![]()
@šklíbakočka píše:
jistěže není, ale pak třeba také není nárok na ID. Protože pro ten musí být zaplacených 5 let v posledních 10 letech nebo 10 let v posledních 20 letech. A jinak není NIC!!!
A? ![]()
@šklíbakočka píše:
to se snad týká zdravotního, ne? a je to do 6, mám pocit
Do 7 nebo o 2 děti do 15 a je omezena školka na 4 hodiny.
Zakladatelko nečetla jsem tedy celou diskuzi ale musím říct že tě tak nějak po psychické stránce chápu. Já jsem ve své minule práci zažila hodně ošklivé věci na které fakt nerada vzpomínám.
Jeden malér byl fakt moc ošklivý. Zčásti jsem za to mohla já ale zčásti někdo jiný.
Nebudu tady psát celý příběh protože to by bylo opravdu hodně ale hodně na dlouho. Do té práce se samozřejmě po rodičovské vracet skutečně nechci ono by to dost dobře ani nešlo.
Mrňouskovi jsou tři roky a doma s ním budu do jeho čtyř let. Potom si samozřejmě budu hledat novou práci úplně od nuly a od začátku. A popravdě mám docela hrůzu z toho jaké to bude v nové práci.
Mám strach na jaké narazím lidi, jak si sedneme a prostě i jak mi to půjde. Protože se přiznám že ve své minulé práci jsem měla tak trochu problém jednak s rychlostí a podle ředitelky i se samostatností a tak nějak potažmo se vším ale to bylo prostě tím, že jsme si od začátku moc nesedly takže jsem prostě podle ní za všechno špatné mohla já i když jsem třeba v ten den vůbec neměla směnu.
A jo, když se nad tím zamyslím tak taky k tomu mám trochu nechuť ale spíš za tím stojí ten strach než jako lenost pracovat. Asi by se tak nějak slušelo a patřilo kdybych si dala anonym ale já si ho just nedám ![]()
No ale zpět k tobě. Jako pokud to pro rodinu nebude nějaký velký finanční problém tak si myslím že takto malá mezera v životopise není žádná tragédie. Já na tvém místě bych to třeba probrala s partnerem, jako nedělala bych takové ty podfuky jakože předstírám že si hledám práci a přitom nehledám. To se mi moc nelíbí. Myslím si že ať už je problém jakýkoliv tak je základ o tom s manželem mluvit. Já třeba s manželem taky mluvím o tom že z toho mám trochu strach po tom všem čím jsem si v minulé práci prošla a tak to spolu prostě probíráme zleva zprava řešíme různé modelové situace v práci jak by měl člověk postupovat abych už nikdy nemusela prožívat nic takového. Hlavu vzhůru. Ono to vždycky nějak dopadne ![]()
@debra.morgan píše:
Ono to možná vysvětluje, proč se jí nechce do práce… Ono ji totiž nikde nechtějí, pokud je takto „chapava“ běžně.
https://www.emimino.cz/…dinu-467081/
Ale zase by ráda 160 tis měsíčně, to bych taky ráda a bez práce, doma, po výletech ![]()
Ale jinak fakt nemám nic proti ženám doma, jen tady mi to přijde vtipné ![]()
Ještě takový můj malý postřeh. Nedávno jsem se dívala na film Čas sluhů a musela jsem se smát jak si to ta potvora uměla zařídit že do práce nechodila byla doma a ještě měla pomocnici v domácnosti. Safra to se někdo má.
Jasně že vím že je to jenom film ale to neznamená že v reálu se to nikdy nikde neděje ![]()
@debra.morgan píše:
Ono to možná vysvětluje, proč se jí nechce do práce… Ono ji totiž nikde nechtějí, pokud je takto „chapava“ běžně.
Líná, b. lbá finančně negramotná, prolhaná jako baron Prášil, žádný problém s podváděním- klasický natahovač pařátů po penězích na který MAJÍ NÁROK ![]()
@kulíšek_s_bambulí no já drela všude za almužnu nemohla jsem najít dobře placené práce, zažila jsem šikanu, pomluvy, ponižování, ![]()
Nikdo si tě neváží každej se na tebe vozí. Jako bezdětná sem zažila několik pohovoru a nikde mě nevzali. Vždycky neúspěch už jsme z toho měla dépky
@Lilale píše:
@kulíšek_s_bambulí no já drela všude za almužnu nemohla jsem najít dobře placené práce, zažila jsem šikanu, pomluvy, ponižování,
Nikdo si tě neváží každej se na tebe vozí. Jako bezdětná sem zažila několik pohovoru a nikde mě nevzali. Vždycky neúspěch už jsme z toho měla dépky
A kolik chceš brát, aby to bylo, podle tebe, dobře placená práce? ![]()
Ještě ji radit, aby šla na ÚP a hledání práce hrála
.
Nechápu tuhle mentalitu.