Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi nemám nic proti tomu, ze si baba chce udělat chvilku volno, ale ta práce se taky nenajde hned. Než něco najdeš, než te pozvou na pohovor, než nastoupis, to muže být klidně 2 měsíce.
@Anonymní píše:
Hlavně je potřeba, aby jste se domluvili doma, sama píšeš, že by se to partnerovi nelíbilo, tak za nějaké dusno to nestojí, ne?Jinak na tom nevidím nic špatného, práce není povinná.
Taky jsem nenastoupila do práce po nástupu syna do školky, ale u nás byl proti partner. Nakonec jsem nešla až do dlašího porodu a jsem dál doma. My teď máme opačný problém, mám před sebou sice ještě kus rodičáku, ale už se těším do práce a začínám o tom mluvit, chlap je opět proti.Máme spoustu času mluvit o jeho i mých důvodech, tak se snad taky nějak domluvíme.
Píšeš si sama se sebou, nebo je to zaee porucha kytek?
@admin
Celá diskuze mi přijde jako provokativní trolling. Ten styl psaní.
Kdyby to měl být ale fakt, tak není pro ženu po RD problém udělat si pár měsíců prázdniny.
Zaregistruje se na UP, nárok na podporu má, před manželem i před úřadem může trochu dělat, že něco hledá, sem tam na něco odpoví. Pokud nemá žádnou extra kvalifikaci nebo něco, co by mohla nabídnout, když napíše do mailu rovnou, že chce pracovat jen tak, aby mohla vodit a vyzvedávat ze školky a že chce jen ranní, pravděpodobně ji nikde nevezmou. Takže já v tom problém nevidím, co by měla řešit s manželem, prostoru pro předstírání a manévrování má dost ![]()
@Pears206 já za to nemůžu že tě to provokuje, hledala jsem někoho, kdo to má stejné.
Komu se taky nechce a plánuje byt chvíli doma.
@BohunkaP píše:
No jo… jestli jsem si to hned nemyslela, že diskusi založila ta líná dávková podvodnice… asi se dám na věštění![]()
Jo. To je zas tam ta, jak chtěla zatajit manžela, aby měla dávky na křupky?
Njn jen aby to pak nebyla další pisatelka, která píše: mám 7000 Kč ID a co mám dělat… Dítě se počítá do 4 let a pak nutno platit sociálku nebo ošetřit jinak.
@thalasan píše:
Vsak v minulé diskuzi si zjišťovala na jaké dávky máte nárok, že nevychazite a chtěla jsi u toho i zatajovat přítele a jeho příjema najednou bude pohoda, i když nebudes mít skoro žádný příjem? Zajímavé.
Teď na to čumím?
![]()
@šklíbakočka píše:
Njn jen aby to pak nebyla další pisatelka, která píše: mám 7000 Kč ID a co mám dělat… Dítě se počítá do 4 let a pak nutno platit sociálku nebo ošetřit jinak.
Není nutné nic platit, stačí se nahlásit jako osoba pečující do 7 let (nebo kolika).
O žádné pisatelce co somruje dávky nic nevím. Shoda náhod. Ale já nic nesomruji.
@Velo filmy,makeup, výlety, zahrada, vaření, možná začnu malovat
@Velo můžu,ale však já budu chodit do práce akorát nechci hned. Taky chvíli trvá než se něco najde. A chci si odpočinout sama bez dítěte.
@debra.morgan píše:
Není nutné nic platit, stačí se nahlásit jako osoba pečující do 7 let (nebo kolika).
to se snad týká zdravotního, ne? a je to do 6, mám pocit
No, nevim, nakolik tvuj napad nadchne tveho spolubydlu ![]()
https://www.emimino.cz/…vsem-467391/
@Lilale píše:
O žádné pisatelce co somruje dávky nic nevím. Shoda náhod. Ale já nic nesomruji.
https://www.emimino.cz/…tatu-467076/
Nemám nic proti tomu, když je žena doma, ALE musí to být po domluvě s mužem. Ne budí naoko něco hledat, to je pěkný podraz, kdy si tedy odpočine on od práce a bude jezdit na výlety? A taky hlavně to nemá dotovat stát. Musí si na to rodina vydělat sama.