Nechce se mi do práce po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2075
7.7.22 14:19

Mám to podobně, děti necelé dva roky od sebe. Mladšímu budou v listopadu 2, měla jsem jít na dva roky dálkově do školy, ať mám pak jistotu pracovní doby a HO (tátova firma, podmínka je mít vzdělání v oboru, dcera nedcera), jenže už opět pro malý zájem obor neotevřeli. Takže zkusím i jiné obory za rok, a budu mít prostě minimálně rok prostoje, když už budou obě děti ve školce. A jo, taky se mi nechce zase za kasu nebo do Mekáče, naštěstí manžel je s tím v pohodě a počítá s tím, že vše zvládneme i z jednoho platu, já mám slušně placenou brigádu nárazovou, takže že bych se vyloženě válela doma se říct nedá. U mě se prostě prodlužuje ta kvalifikace, kterou jsem tak doufala, že dám při dětech :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
7.7.22 14:20

Ja se po rodicovske chystam na rok do invalidniho duchodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.7.22 14:21

@Zuzaja no právě a smálym dítětem je problém sehnat práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.7.22 14:22

@VitaminC jak to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
7.7.22 14:23

Já se těšila do práce strašně :mrgreen:. Syn je lednový, tak jsem si ještě malovala, jak ho dáme od září do školky a ještě budu v balíku, protože mi pár měsíců poběží RD a budu mít i plat. No…do školky ho od září nevzali (kvůli věku) a já byla ráda, že jsem od ledna našla místo ve školce na druhý straně města :roll: Moc si nic neplánuj, stejně než se malý promoří, tak budeš lítat doma co dva týdny s odsávačkou kolem krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
7.7.22 14:25

No a co my s tím tady. Tak do práce nechod. Tvoje věc. Já jsem rada, ze velmi dobre placenou práci mám a muzu si užívat života. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
7.7.22 14:25

Pak napiš co manža, až na něj vytáhneš příští září, že dítě do MŠ a ty domu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5010
7.7.22 14:26

Já mám tak trochu smíšené pocity. :lol: Jsem plánovací a nemám ráda rychlé a nečekané změny, které nemůžu úplně ovlivnit. Počítala jsem, že půjdu od října, max. od listopadu do nové práce. Jenže nevyšla ani jedna školka (je tu spousta starších dětí) a soukromé jsou obsazené (a drahé) a plné hlídání za rozumnou částku nedokážeme zajistit, takže to vypadalo, že budu ještě rok doma a protáhla jsem si zbytek rodičáku do čtyř let. Teď to vypadá, že asi nastoupím do práce v půlce září, protože syn možná přeci jen nastoupí do jedné z místních školek. Takže zase změna, najednou v sobě zpracovávám fakt, že místo nějakých neplánovaných dalších 15 měsíců doma půjdu do práce za dva měsíce. :lol: Ale u nás vše bylo po probrání situace s manželem, ne stylem, že já jsem se nějak rozhodla, přeci jen žijeme ten život dobrovolně společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.7.22 14:32

@shadowbabe já mu řeknu práci hledám ale prostě se ještě nezadarilo a nějaký nabídky práce sem tam pošlu
To zas, že nebudu hledat vůbec to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8741
7.7.22 14:42

Tebe bych chtěla mít doma, fakt…co kdyby seanzelovi taky nechtělo? Budete se pást a bydlet na louce ve stanu? Mně se taky nechce, čeká mě to teď v září a jako fakt se mi nechce, fakt ne. Ale co mi zbyde? Budu se válet doma a nechám manzela, ať to celý táhne sám? Já uvazuju, že ze svého přivýdělku udělám plnohodnotné podnikání, manžel mě podporuje, ale pokud to nevyjde, tak prostě půjdu klasicky do práce, hotovo. Ty bys měla s tím svým záměrem seznámit manzela. Pokud bude souhlasit, tak proč ne. Ale pokud ne, tak se nehadej a mazej pracovat. Nebylo by ti blbý, že ty se válíš celej den doma, o dítě se ti starají ve školce a on jedinej nosí domu peníze, on všechno táhne sám? Mě by hanba fackovala. Jo, taky bych chtěla být protekcni sprateček, ale bohužel, to jsem se špatně narodila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
7.7.22 14:44

Nemakačenko 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
7.7.22 14:51
@Anonymní píše:
Ahojte
Nechce se mi prostě jít do práce po mateřské. ale vůbec se mi nechce pracovat. Nechci ani poloviční ani zkrácený úvazek. Doufám, že se to změní. Ještě je čas, syn bude mít v září 2 roky teprve. Po md nemám se kam vrátit, takže budu muset hledat od znova. Partner ani rodina o tom neví, že mám takový odpor jít do práce. Na druhou stranu, když se najde pak pěkná brigáda nebo zkrácený úvazek za dobré platové ohodnocení tak bych na pár hodin třeba šla. Plánuju že až syn nastoupí do školky, tak nebudu ještě pracovat. :oops: udělám si volno až do Vánoc. Sama ze sebou. Prostě pohoda. Ráno odvedu dítě do školky pak si jen pro něj přijdu. Už se na to těším. I když na mateřské jsem ráda, jsou horsi dny a lepší dny. Partner o mém záměru neví. Nelíbilo by se mu to. Samozřejmě budu i pak trošku hledat práci, ale teď ještě je brzy nemám ani životopis. Má to někdo stejně že se mu nechce? A plánuje dát do do školky a být chvíli ještě doma?

Ty ses líná jako ves :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
7.7.22 14:51

Musí to bytvelke štěstí nemusel vydelavat.
Já šla když byly děcku necelé 3, ani by mě nenapadlo být doma ani by to finančně nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.7.22 14:52

@Suelinda každej nechce dřít ve fabrice za málo peněz
A každej nemůže mít dobrou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
7.7.22 14:53