Nechce se mi do práce po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5593
7.7.22 14:54
@Lilale píše:
@Lil Kitkatt plánuju si užít 4 měsíce volná sama ze sebou a dítě ve školce a pak doufám že po vánocích něco najdu
Ale je to za dlouho. Třeba už budu mít fajn práci od září když dítě půjde do školky.

Chceš-li fajn práci tak patrně budeš potřebovat fajn kvalifikaci nebo něco spesl umět to si uvědomuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
7.7.22 14:55
@Lilale píše:
@greenapple co je to obrazně shnijes? Já myslím jen chvíli nechodit do práce. Ne pořád být doma. A nějakou brigádu bych třeba oak brala na rozjezd.

Myslela jsem to tak, jestli máš nějakou představu, čím se budeš doma bavit? Nemyslím vaření, úklid a starání o rodinu. Mám na mysli něco, co tebe samotnou uspokojí, aby sis nakonec nepřipadala jako zbytečná améba. Netuším, co dělá tvůj manžel, ale víš o tom, že třeba některé společenské akce jsou o tom, že si zúčastnění povídají o své práci a aktivitách a nevypadá dobře, když nemáš nic, čím bys zaujala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 14:58

To sem ani nepiš, že nechceš do práce. U nás zase nechodí do práce manžel, dítě je ze školky věčně nemocné, plánujeme druhé, tak pracuju, abych měla PPM. Aspoň nemusím řešit očr, doktory a vyzvedávání. Nájem ani hypo neplatíme, tak co. On si jako muž najde práci kdykoliv a na děcka se ho nikdo ptát nebude.

• Citovat
  • Upravit
1977

A co až manžel sekne s prací a bude půl roku předstírat že si něco hledá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084

Já jsem dala synka ve 3l4m do školky a do jeho 4 let byla doma. Běžel mi ještě rodičovský příspěvek, tak jsem nijak moc spěchat nemusela :lol: Teď jsem doma znovu a také si rodičák natáhnu na max. Práci si budu hledat také novou, protože se stěhujeme ze středních Čech na Moravu, tak ať mám na to dost času :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
7.7.22 15:02

Taky si chci prodloužit rd do 4 let (druhého) dítěte, i když už bude ve školce. Ale pracuji celou dobu MD/rd částečně z domu a rozhodla jsem se takto pote, co jsem zažila první rok ve školce se starší - stále doma nemocná. Takže nápad schvaluji, ale na klidecek bych se radši moc netesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
7.7.22 15:05

Tak není zákonná povinnost chodit do práce :nevim: ale měla bys určitě tenhle plán představit manželovi, abyste se mohli domluvit, jestli si ty prázdniny můžete dovolit a jestli on s tím souhlasí. Předstírat, že práci jakože hledáš a dělat z něho kdovíjak dlouho osla, je ubohý a nedůstojný a strašně nefér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
7.7.22 15:10

Furt jsme se nedočetli, zda na takové „vyskakování“ máte. Od toho by se diskuze měla odpíchnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22013
7.7.22 15:11

No jo… jestli jsem si to hned nemyslela, že diskusi založila ta líná dávková podvodnice… asi se dám na věštění :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
7.7.22 15:13
@Lilale píše:
@Suelinda každej nechce dřít ve fabrice za málo peněz
A každej nemůže mít dobrou práci

Proč by každý nemohl mít dobrou práci? Každý svého štěstí strůjce ;). Já bych se za sebe szdls prostě. Jsem na MD rok a jdu na malou brigádu. Nemakat po MD? Propadla bych se hanbou a doufám, že by mě manžel hnal pracovat a ne že nás bude furt všechny živit. A to si zatím s jeho platem vystačíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Chápu a přidávám se k tomu, že po rd by se mi do práce nechtělo. Bohužel mě situace donutila pracovat ještě dříve, než mělo dítě dva roky. Naštěstí je to práce doma a baví mě a jsem zodpovědná.
Ale upřímně, mít na to peníze a zázemí, tak už nikdy do normální práce nejdu. Třeba bych tvořila, dělala věci pro radost, pomáhala potřebným… prostě nemuset vydělávat, tak do „továrny“ už nepáchnu nikdy.

• Citovat
  • Upravit
1266
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak není zákonná povinnost chodit do práce :nevim: ale měla bys určitě tenhle plán představit manželovi, abyste se mohli domluvit, jestli si ty prázdniny můžete dovolit a jestli on s tím souhlasí. Předstírat, že práci jakože hledáš a dělat z něho kdovíjak dlouho osla, je ubohý a nedůstojný a strašně nefér.

A taky to asi má svůj důvod, tj. peníze nejsou, manžel to sám neutáhne, nebo aspoň ne tak, aby si žili dle představ. Je opravdu fajn hodit do kopru děti, rodinu, budoucnost jenom proto, že jsem líná. Neříkám, kdyby zakladatelka studovala, něčemu se věnovala, ale fakt jenom si udělat „prázdniny“? Aby jednou nebyla v situaci, že díky ní nebudou mít na prázdniny její děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16230
7.7.22 15:16
@Caitlyn píše:
Mě by doma hráblo, nutně k životu potřebuji režim a řád, dala jsem dceru ve 2,5 letech do soukromé školky a šla pracovat. I kdybych byla miliardářka, tak bych chodila do práce. To nic nedělání doma a takové to bytí odnikud nikam by mě zničilo.Příspěvek upraven 07.07.22 v 14:09

Mám to stejně, pracovala jsem jako těhotná do 30.tt, teď dovolená, pak přechod na MD a říkala jsem i v práci, že pokud by byla poptávka, tak bych poté na pár dní v měsíci přišla brigádně. Peníze se hodí a potřebuju být mezi lidma a něco dělat.

Každá to má jinak, ale neumím se válet doma, nebo dlouho nepracovat, už tak musím denně vymyslet, co dělat, když už „musím“ být doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
7.7.22 15:22
@greenapple píše:
A taky to asi má svůj důvod, tj. peníze nejsou, manžel to sám neutáhne, nebo aspoň ne tak, aby si žili dle představ. Je opravdu fajn hodit do kopru děti, rodinu, budoucnost jenom proto, že jsem líná. Neříkám, kdyby zakladatelka studovala, něčemu se věnovala, ale fakt jenom si udělat „prázdniny“? Aby jednou nebyla v situaci, že díky ní nebudou mít na prázdniny její děti :?

Já třeba v principu proti prázdninám vůbec nic nemám, u nás si je chce na pár měsíců udělat manžel, vzít si neplacené volno, sebrat dítě a trochu porajzovat po světě. A já to chápu a nevadí mi to, však to utáhneme. Ale kdyby to provedl tak, jak tady píše zakladatelka, tj. že by ze mě udělal idiota a předstíral, jak si něco hledá, tak by u mě skončil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.7.22 15:23
@np10021 píše:
Si udělej druhý dítě a máš po problému.

A potom třetí, čtvrté, páté… :mrgreen: Chudák chlap, když ani netuší, že se jeho ženě nechce vydělávat a ještě nějakou dobu ji bude živit. Mám trochu pochopení pro to, že se člověk nadšeně nehrne do obchodu za kasu nebo do fabriky, pokud nemá nějaké zaměření, ale stejně tak se může těšit muž, že rodinný příjem nebude ležet jen na jeho bedrech. Třeba by si taky rád na půlrok hodil nohy na stůl a odpočíval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí