Nechce se mi do práce po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.7.22 18:00
@Dahlia0409 píše:
A v domácnosti bys teda chtěla dělat co? Zapnout v appce spotřebiče a dát nohy na stůl, protože se všechno udělá samo? :think:

Ale hele to já bych si představit uměla. Mít na tu domácnost klid, nedělat všechno ve fofru, mít pořádně uklizeno, nazdobený byt (teda optimálně dům se zahradou :P), miluju kytky, tak bych se mohla věnovat pěstování, což zabere docela čas, aby kolem toho člověk skákal a taky to nestíhám po práci, věnovala bych se sportu a měla pěknou postavu, ne rozkydlou z kanceláře, chodila bych každý týden do sauny, a odpoledne se věnovala dětem, měla každý den čas si s nimi pohrát a povinnosti zajistit v klidu, šila bych jim věci (to mě taky baví), potkávala se s přáteli…to by dny utíkaly samy. Taky bych vyvařovala dobroty a pekla domácí pečivo…a měla bych čas si číst. Ale nemohla bych se u toho dívat na uštvaného manžela, museli bychom mít tolik peněz, aby byl taky v pohodě a v práci byl protože ho to baví a naplňuje, a přesto to stačilo. A musela bych mít k dispozici pravidelně rozumnou sumu, o které by mi nikdo jiný nerozhodoval a nikdo nemohl rozhodnout o tom, že příští měsíc už nebude. Jako bohatá dědička bych být asi vydržela :D

• Citovat
  • Upravit
16384
7.7.22 18:10
@Anonymní píše:
Ale hele to já bych si představit uměla. Mít na tu domácnost klid, nedělat všechno ve fofru, mít pořádně uklizeno, nazdobený byt (teda optimálně dům se zahradou :P), miluju kytky, tak bych se mohla věnovat pěstování, což zabere docela čas, aby kolem toho člověk skákal a taky to nestíhám po práci, věnovala bych se sportu a měla pěknou postavu, ne rozkydlou z kanceláře, chodila bych každý týden do sauny, a odpoledne se věnovala dětem, měla každý den čas si s nimi pohrát a povinnosti zajistit v klidu, šila bych jim věci (to mě taky baví), potkávala se s přáteli…to by dny utíkaly samy. Taky bych vyvařovala dobroty a pekla domácí pečivo…a měla bych čas si číst. Ale nemohla bych se u toho dívat na uštvaného manžela, museli bychom mít tolik peněz, aby byl taky v pohodě a v práci byl protože ho to baví a naplňuje, a přesto to stačilo. A musela bych mít k dispozici pravidelně rozumnou sumu, o které by mi nikdo jiný nerozhodoval a nikdo nemohl rozhodnout o tom, že příští měsíc už nebude. Jako bohatá dědička bych být asi vydržela :D

Nevím, tohle se dá zvládat i při dětech a práci, stačí chtít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.7.22 18:10
@Lilale píše:
@Lil Kitkatt plánuju si užít 4 měsíce volná sama ze sebou a dítě ve školce a pak doufám že po vánocích něco najdu
Ale je to za dlouho. Třeba už budu mít fajn práci od září když dítě půjde do školky.

Mě to přijde jako skvělej nápad odpočinout si po mateřský. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 18:13
@Anonymní píše:
Ale hele to já bych si představit uměla. Mít na tu domácnost klid, nedělat všechno ve fofru, mít pořádně uklizeno, nazdobený byt (teda optimálně dům se zahradou :P), miluju kytky, tak bych se mohla věnovat pěstování, což zabere docela čas, aby kolem toho člověk skákal a taky to nestíhám po práci, věnovala bych se sportu a měla pěknou postavu, ne rozkydlou z kanceláře, chodila bych každý týden do sauny, a odpoledne se věnovala dětem, měla každý den čas si s nimi pohrát a povinnosti zajistit v klidu, šila bych jim věci (to mě taky baví), potkávala se s přáteli…to by dny utíkaly samy. Taky bych vyvařovala dobroty a pekla domácí pečivo…a měla bych čas si číst. Ale nemohla bych se u toho dívat na uštvaného manžela, museli bychom mít tolik peněz, aby byl taky v pohodě a v práci byl protože ho to baví a naplňuje, a přesto to stačilo. A musela bych mít k dispozici pravidelně rozumnou sumu, o které by mi nikdo jiný nerozhodoval a nikdo nemohl rozhodnout o tom, že příští měsíc už nebude. Jako bohatá dědička bych být asi vydržela :D

Třeba známá říkala, že se těší po mateřské do práce, po první zhubla 10kg během roku, při druhé konečně začala běhat, dřív se vymlouvala a dala dolů snad 16kg za rok, že díky pohybu navíc - nejen procházky s dětma, atd, vždycky krásně zhubla. Takže fakt stačí chtít a jde všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 18:22
@šklíbakočka píše:
Manžel nesmí zemřít nebo odejít.

Manžel bude mít tučnou pojistku, takže to bude řešit tučná odměna při rozvodu, nebo pojistka, přece nebude holka s holou ř*tí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
7.7.22 18:26
@Dahlia0409 píše:
Vidíš, teď na to nemáš peníze, doma bys je měla? :D

To by jí platit ten manžel. Akorát ještě žádnýho takovýho blbce nenašla, tak pracuje a má prd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.7.22 18:27
@Dahlia0409 píše:
Manžel bude mít tučnou pojistku, takže to bude řešit tučná odměna při rozvodu, nebo pojistka, přece nebude holka s holou ř*tí :dance:

Bude muset být hodně tučná jak pojistka tak odměna. V řádu hodně milionů.
Aby tady nebyla diskuse…holky mám na měsíc 6 tisíc, co mám dělat..
tuhle tu nějaká plakala, že má 7 ID, 7 alimenty, to pak není žádná sranda, tedy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 18:27

Tady se ví všechno, tak to zkusím. Může se těhotná žena registrovat na ÚP? Jak to funguje? Zůstane tam až do porodu?

• Citovat
  • Upravit
3807
7.7.22 18:30
@Dahlia0409 píše:
Nevím, tohle se dá zvládat i při dětech a práci, stačí chtít :mrgreen:

Nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 18:33
@Da12 píše:
Nedá.

Proč by nedalo? Jaký si to uděláš, takový to máš. Jen každá hledá výmluvy, proč něco nejde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.7.22 18:37
@Mariambiska píše:
Mě to přijde jako skvělej nápad odpočinout si po mateřský. :potlesk:

Taky si myslím :mavam:. Odpočatá žena, to je sama radost a která to po mateřské nepotřebuje. Že se dá fungovat bez toho, je jasný, ale tak si hezky odpočinout a dát se dokupy, to je paráda. Když zakladatelku netlačí finance, možná i manžel nakonec ocení, že ženuška přišla na jiné myšlenky :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.7.22 18:40
@Dahlia0409 píše:
Proč by nedalo? Jaký si to uděláš, takový to máš. Jen každá hledá výmluvy, proč něco nejde :think:

No, výmluvy fakt nehledám, ale tohle se nedá. Kolik hodin by ten den musel mít? Ve všední dny když jsem v práci jsem ráda, že doma zajistím běžný provoz, jednou týdně třeba na chvíli večer někam vypadnu. Nějaké sporty a koníčky několikrát týdně, to teda opravdu nevím kdy bych měla provozovat. To bych buď nesměla být v té práci nebo by mě ani neviděli doma.

• Citovat
  • Upravit
16384
7.7.22 18:42
@Anonymní píše:
No, výmluvy fakt nehledám, ale tohle se nedá. Kolik hodin by ten den musel mít? Ve všední dny když jsem v práci jsem ráda, že doma zajistím běžný provoz, jednou týdně třeba na chvíli večer někam vypadnu. Nějaké sporty a koníčky několikrát týdně, to teda opravdu nevím kdy bych měla provozovat. To bych buď nesměla být v té práci nebo by mě ani neviděli doma.

Právě, tak by tě občas neviděli, koníčky a zájmy mají snad i děti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
7.7.22 18:45
@Capelucia píše:
Taky si myslím :mavam:. Odpočatá žena, to je sama radost a která to po mateřské nepotřebuje. Že se dá fungovat bez toho, je jasný, ale tak si hezky odpočinout a dát se dokupy, to je paráda. Když zakladatelku netlačí finance, možná i manžel nakonec ocení, že ženuška přišla na jiné myšlenky :mrgreen:.

Moje tchýně byla celý život v domácnosti, protože měla tři děti. To byla za socializmu docela rarita, většina lidí měla jedno nebo dvě, alespoň v Praze. A vždycky říkala, že se nemusela vdávat a mít tři děti, aby ještě snad musela chodit do práce. Od toho má přece manžela, aby je všechny živil. Takže tchán makal v práci a ještě dělal melouchy po práci, aby to všechno uživil. Pak v důchodu žili z jednoho a nakonec, když umřel žila z jeho vdovského a děti jí také přispívaly. Byla vždy v pohodě a klidu. Byla ze svojí rodiny tak naučená, že vdaná žena s dětmi přece do práce nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
7.7.22 18:49
@Pruhovaný_mýval píše:
Já třeba v principu proti prázdninám vůbec nic nemám, u nás si je chce na pár měsíců udělat manžel, vzít si neplacené volno, sebrat dítě a trochu porajzovat po světě. A já to chápu a nevadí mi to, však to utáhneme. Ale kdyby to provedl tak, jak tady píše zakladatelka, tj. že by ze mě udělal idiota a předstíral, jak si něco hledá, tak by u mě skončil.

Přesně, já v zásadě nevidím nic špatného na sabbaticalu, a znám dokonce hned několik lidí ve svém okolí, co prostě několik měsíců nebo i rok nepracovali. Buď měli nějaké svoje projekty, dávali se do kupy psychicky, nebo cestovali. Jeden trénoval na pohovor do Googlu a fakt se napodruhé dostal a teď žije ve Švýcarsku :D Musí si to ale moct dovolit a samozřejmě se musí domluvit s partnerem,. obzvlášť když je dítě, to jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí