Nechce se mi do práce po MD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16384
7.7.22 18:49
@Da12 píše:
Moje tchýně byla celý život v domácnosti, protože měla tři děti. To byla za socializmu docela rarita, většina lidí měla jedno nebo dvě, alespoň v Praze. A vždycky říkala, že se nemusela vdávat a mít tři děti, aby ještě snad musela chodit do práce. Od toho má přece manžela, aby je všechny živil. Takže tchán makal v práci a ještě dělal melouchy po práci, aby to všechno uživil. Pak v důchodu žili z jednoho a nakonec, když umřel žila z jeho vdovského a děti jí také přispívaly. Byla vždy v pohodě a klidu. Byla ze svojí rodiny tak naučená, že vdaná žena s dětmi přece do práce nechodí.

A jemu to vyhovovalo? Chodil domů vždy v pohodě a s dobrou náladou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
7.7.22 18:49
@Dahlia0409 píše:
Proč by nedalo? Jaký si to uděláš, takový to máš. Jen každá hledá výmluvy, proč něco nejde :think:

Možná takové tryskomyši existují, ale já to v okolí i u sebe vidím, jak nic nestíhám. Pak se vždycky něco ošidí, buď to zaměstnání nebo rodina nebo, a to většinou, péče o sebe samu a svůj rozvoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
7.7.22 18:51
@Dahlia0409 píše:
A jemu to vyhovovalo? Chodil domů vždy v pohodě a s dobrou náladou?

Nevím, celkem ano, on to bral jako takový mužský úděl, že správný muž má živit rodinu sám. Každopádně se nerozvedli a byli spolu až do smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 18:52
@Da12 píše:
Možná takové tryskomyši existují, ale já to v okolí i u sebe vidím, jak nic nestíhám. Pak se vždycky něco ošidí, buď to zaměstnání nebo rodina nebo, a to většinou, péče o sebe samu a svůj rozvoj.

To už je pak o tom, jak se to nastaví. My máme oba koníčky a vesměs ty stejné. Ani na mateřské, natož po ní, nehodlame nic měnit, jen v některých případech bude každý svůj koníček provozovat sám, a druhý bude s dítětem. Ale když mě něco baví, nebo chci něco dělat, tak to dělat budu a nebudu se vymlouvat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.22 18:53
@Dahlia0409 píše:
Právě, tak by tě občas neviděli, koníčky a zájmy mají snad i děti, ne?

No, občas to tak právě je třeba jednou týdně. Ale za to fakt nestihnu všechno co bych v ideálním případě chtěla, to ani náhodou. Těžko můžu po práci vyrazit za koníčky každý den a vrátit se pozdě večer.

• Citovat
  • Upravit
16384
7.7.22 18:53
@Da12 píše:
Nevím, celkem ano, on to bral jako takový mužský úděl, že správný muž má živit rodinu sám. Každopádně se nerozvedli a byli spolu až do smrti.

Ano, to je krásné, ne že ne. Ale já bych nedopustila, aby furt makal jen chlap, byl pořád v práci a ještě lital kolem baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
7.7.22 18:54
@Anonymní píše:
Tady se ví všechno, tak to zkusím. Může se těhotná žena registrovat na ÚP? Jak to funguje? Zůstane tam až do porodu?

Může. Zůstane tam do porodu nebo do nástupu na mateřskou ( pokud je v ochranné lhůtě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 18:54
@Anonymní píše:
No, občas to tak právě je třeba jednou týdně. Ale za to fakt nestihnu všechno co bych v ideálním případě chtěla, to ani náhodou. Těžko můžu po práci vyrazit za koníčky každý den a vrátit se pozdě večer.

Tak každý den zřejmě ne, ale i kdyby třeba 2× za týden, čas jen pro sebe, to by měla mít každá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
7.7.22 18:57

No, já jsem byla doma ještě rok poté, co i mladší šel do školky. Ale nedobrovolně. Nedařilo se s prací. Nicméně stejně byly děcka furt nemocné a já rozvedená, takže si ani nepamatuju, že bych neměla co dělat nebo mi to nějak trhalo žíly ( jen jsem musela víc šetřit a brát z rezervy a po nástupu do práce jí doplnit). Popravdě znám dost žen, které jsou ještě nějakou dobu doma, když dítě nastoupí do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 18:57

Tak mě k tomu napadá otázka, nikdo nikdy neví, co se stane, ale chlap bude delší dobu na nemocenské - ne žádná chřipka, nebo rýmečka, zranění, úraz, třeba na několik měsíců.

Takže pak se to bude řešit jak? Vydělává dost, aby byly peníze bokem? Pojistka? Nebo se prostě rodina najednou uskromní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.7.22 18:58
@Da12 píše:
Moje tchýně byla celý život v domácnosti, protože měla tři děti. To byla za socializmu docela rarita, většina lidí měla jedno nebo dvě, alespoň v Praze. A vždycky říkala, že se nemusela vdávat a mít tři děti, aby ještě snad musela chodit do práce. Od toho má přece manžela, aby je všechny živil. Takže tchán makal v práci a ještě dělal melouchy po práci, aby to všechno uživil. Pak v důchodu žili z jednoho a nakonec, když umřel žila z jeho vdovského a děti jí také přispívaly. Byla vždy v pohodě a klidu. Byla ze svojí rodiny tak naučená, že vdaná žena s dětmi přece do práce nechodí.
…jenže ona vdovský dostala, což vzhledem ke změnám v poslední době nemusí nastat. Může ho dostat třeba jen na rok a už nemusí být obnoven. Záleží na tom, kdy ten muž zemře, musí zemřít ve vhodnou dobu. Také třeba ty děti nemají na to, jí přispívat. Peníze nebo chuť.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16384
7.7.22 19:02
@šklíbakočka píše: …jenže ona vdovský dostala, což vzhledem ke změnám v poslední době nemusí nastat. Může ho dostat třeba jen na rok a už nemusí být obnoven. Záleží na tom, kdy ten muž zemře, musí zemřít ve vhodnou dobu. Také třeba ty děti nemají na to, jí přispívat. Peníze nebo chuť.

Nevím, možná jsem moc moderní, že chci vydělávat i já, když mám chlapa, ale nemůže přece nikdo spolihat na to, že vydělává chlap a když se něco stane, stejně mi ten chlap něco dá i tak.

Jednak to jde třeba jen díky svatbě, bez svatby není vdovský důchod, například. Jako pritel taky není povinný mě živit, jako manžel ano, atd.

Je přece toho tolik a nerozumím tomu základu, proč se hlavně ženská spoléhá na chlapa. Ano, běžné je to hlavní živitel, ale přece nemůže být celý život jediným živitelem rodiny, to vám těch chlapů není líto, když plno z vás chce být doma a chlap má vydělávat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
7.7.22 19:03

To tady neříkej, ještě se toho chytí nějakej chlap a bude vykřikovat, že je to fakt dovolená, když se nám nechce do práce. :mrgreen: ale jako vážně, komu se chtělo, mně docela jo, už mi to doma lezlo krkem, ale kdybych vyhrála pár miliard, tak mě v práci už nikdy nikdo neuvidí, dávám výpověď hned zejtra, odlétám do tepla a bude mi všechno putna. Je to ještě daleko, podle mě až se naskytne něco dobrýho, tak nad tím nebudeš ani přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.7.22 19:04

Mne je uplne fuk, jak to s navratem po rodicaku kdo ma. Jen me zarazi, kdyz nekdo pise, ze to daji na pohodu, a pritom zaklada diskuze o tom, ze sviti jenom zarovkami a jenom nekde, bez srandovni podpory v nezamestnanosti by nemela na krupky pro dite… Tudiz uplne zavisla na tom, co ji PARTNER da. Asi by to chtelo sklouznout nohama na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.7.22 19:05
@Dahlia0409 píše:
Nevím, možná jsem moc moderní, že chci vydělávat i já, když mám chlapa, ale nemůže přece nikdo spolihat na to, že vydělává chlap a když se něco stane, stejně mi ten chlap něco dá i tak.

Jednak to jde třeba jen díky svatbě, bez svatby není vdovský důchod, například. Jako pritel taky není povinný mě živit, jako manžel ano, atd.

Je přece toho tolik a nerozumím tomu základu, proč se hlavně ženská spoléhá na chlapa. Ano, běžné je to hlavní živitel, ale přece nemůže být celý život jediným živitelem rodiny, to vám těch chlapů není líto, když plno z vás chce být doma a chlap má vydělávat? :think:

Také nevím, kde tento trend vzal. Záviset na mužovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí