Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krmíme i mimo židli, scény nějak nedělá, naopak má židli spojenou s krmením a když dostane hlad, tak se do ní sám sápe ![]()
Ale vzhledem k tomu, kolikrát my jíme mimo stůl, tak nevidím nic špatného na nakrmení mimo židličku, jak bych to jako měla dítěti vysvětlit „Víš, já a tatínek jíme na gauči u Simpsonů, ale ty musíš být vždycky u stolu“, to by asi neprošlo ![]()
Trvala bych na tom jen ve chvíli, kdy bych ěmla svědomí čisté, že doma se jí pouze a výhradně u stolu i každá sušenka a dítě by při krmení mimo židli dělalo bordel (rozhazovalo jídlo, plivalo atd)
Zkoušeli jste ji nechat jíst v židličce samotnou? To by ji mohlo zaujmout, židličku pokud možno dát ke stolu, postavit talířek s kousky jídla a ber si, mladšímu se to líbí, lžičkou teda zdaleka nevládne, jí rukama. Dobrý je, že to pak udrží u stolu i staršího.
U naší 18m je židlička už pryč
tak od 14m se prostě vyvlíkala z těch popruhů, stoupala, skákala dolů, v lepším případě házela jídlo na zem psovi
takže jsme se rozhodli pro variantu podsedáku na židli..i když je to možná nevýchovné, tak jí radši horko těžko budu přemlouvat k sezení než se koukat, jak si rozbije hlavu ![]()
Nas teda zatim (11 mesicu) na zidli pri krmeni sedi. Ze zacatku ji pekne, kouka z okna a kolem sebe. Jak zacne delat moc velky ptakoviny, tak to vetsinou znamena, ze uz nechce jist. Ale to je tak za 10 minut po zacatku. Ale jestli v ni nechce vubec sedet, asi bych to neresila a nakrmila ji jinde, hlavne, kdyz se naji. ![]()
jojo…taky holky nějak v tý době začaly židličky nesnášet. koupili jsme klasika malej stoleček a židličky k tomu a já stoluju s nima u toho malýho stolečku - moc se jim to líbí! pak ještě přijde období - já sám! těš se - najednou bude krmení jen o tom, že dítko dostane talíř s příborem a bude se prostě u malýho stolečku krmit samo - no není to bezva??
sice je z toho super binec, ale to k tomu prostě patří ![]()
Je to nevýchovné
Můj syn seděl v námi zakoupené krásné nové jídelní židličce asi všehovšudy tak 8×. Ale byl (a je) absolutní nejedlík, jídlo jsem do něj cpala, kdekoli byl ochotný něco pozřít. A přesně jak říká Gladys, my nejíme ani všichni najednou, ani výhradně u stolu, tak bych mu to taky těžko nutila…
Jo, tak u nás je to samé. Zhruba kolem jednoho roku bojkotujem židli i bryndák. Lítám za ní s miskou jak honící pes, na koberci v obýváku už máme fleky snad od všech jídel. Co poslouchám maminy kolem, je to všude stejné. Naivní představy o tom, že moje dítko bude jíst spořádaně v židličce, se rychle rozplynuly. Dcera je schopná se našťouchat jak žok, ale musí k tomu mít kopici zábavy a neustále rozptylovat. Asi cca po 2 měsících jsem to přestala řešit, když čtu diskuse maminek, co jim děti nejedí vůbec, je to o hodně větší zoufalost, než jíst v obýváku. Jsem spokojená, když se pěkně nají a jestli je u toho nějaký ten flek na zemi nebo na tričku, tak to už dnes neřeším. Teď v 15ti měsících se znovu k židli vracíme, sice s kopicí knížek a krámů, ale je schopná se tam zas napapat. Asi to bylo jen takové období.
Chce to pevné nervy ![]()
@Gladys To me nenapadlo, zkusim ji to prirazit ke stolu, to se ji bude urcite libit:-)a snad to bude lepsi.Neni moc jedlik, takze proto ma k te zidlicce asi takovou averzi ![]()
@dvojmatka píše:
jojo…taky holky nějak v tý době začaly židličky nesnášet. koupili jsme klasika malej stoleček a židličky k tomu a já stoluju s nima u toho malýho stolečku - moc se jim to líbí! pak ještě přijde období - já sám! těš se - najednou bude krmení jen o tom, že dítko dostane talíř s příborem a bude se prostě u malýho stolečku krmit samo - no není to bezva??sice je z toho super binec, ale to k tomu prostě patří
Ahojky, tak tahle diskuze mě moc uklidnila. Naše malá od 12 měsíců bojkotuje židličku, ale zas já sedím na sedačce či koberci a ona si dojde pro další sousto. Třeba jí to časem přejde a sedne si k jídlu ![]()
Já musím mít židličku u stolu a nejlépe jíst taky, mám svůj talíř ze kterého jím. Syn má taky svou mističku a hrabe se v tom lžičkou a já nás na střídačku krmím
Lžičku musí mít za každou cenu v ruce a pak je zapráskanej od hlavy až k patě
Kamarádka honila dceru s jídlem po bytě, mě by teda kleplo. Naučila se to ve školce, že se při jídle sedí.
Starsi dite sedelo v jidelni zidlicce ochotne, ale nejedlo. A ji neochotne doted, az ve skolce se to trochu vylepsilo. Mladsi zase ji pekne, ale za to v zidlicce dela psi kusy…udrzet ji tam a jeste nakrmit, je nadlidsky ukol ![]()
Chtela bych se zeptat na to, jestli jste nekdo museli upustit od krmeni v zidlicce, proptoze vam ditko rezignovalo? Nase mala dela kolikrat scenky, propinani,vyleza.To uz to pak vzdavam a kolikrat jsem ji nakrmila mimo zidlicku.Pry je to nevychovne.Mate nekdo podobnou zkusenost
?Jak to resite? Kdyz byla mensi hodne jsme zabavovali, ale ted uz delsi dobu jsme od toho upustili.Ma 15mesicu. diky za reakce