Nechce sedět v židličce pro krmení

NikiRusicova
30.7.12 16:08

Nechce sedet v zidlicce pro krmeni

Chtela bych se zeptat na to, jestli jste nekdo museli upustit od krmeni v zidlicce, proptoze vam ditko rezignovalo? Nase mala dela kolikrat scenky, propinani,vyleza.To uz to pak vzdavam a kolikrat jsem ji nakrmila mimo zidlicku.Pry je to nevychovne.Mate nekdo podobnou zkusenost :mrgreen:?Jak to resite? Kdyz byla mensi hodne jsme zabavovali, ale ted uz delsi dobu jsme od toho upustili.Ma 15mesicu. diky za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
30.7.12 16:34

Krmíme i mimo židli, scény nějak nedělá, naopak má židli spojenou s krmením a když dostane hlad, tak se do ní sám sápe :lol:
Ale vzhledem k tomu, kolikrát my jíme mimo stůl, tak nevidím nic špatného na nakrmení mimo židličku, jak bych to jako měla dítěti vysvětlit „Víš, já a tatínek jíme na gauči u Simpsonů, ale ty musíš být vždycky u stolu“, to by asi neprošlo :lol:
Trvala bych na tom jen ve chvíli, kdy bych ěmla svědomí čisté, že doma se jí pouze a výhradně u stolu i každá sušenka a dítě by při krmení mimo židli dělalo bordel (rozhazovalo jídlo, plivalo atd)
Zkoušeli jste ji nechat jíst v židličce samotnou? To by ji mohlo zaujmout, židličku pokud možno dát ke stolu, postavit talířek s kousky jídla a ber si, mladšímu se to líbí, lžičkou teda zdaleka nevládne, jí rukama. Dobrý je, že to pak udrží u stolu i staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
30.7.12 16:40

U naší 18m je židlička už pryč :lol: tak od 14m se prostě vyvlíkala z těch popruhů, stoupala, skákala dolů, v lepším případě házela jídlo na zem psovi :mrgreen: takže jsme se rozhodli pro variantu podsedáku na židli..i když je to možná nevýchovné, tak jí radši horko těžko budu přemlouvat k sezení než se koukat, jak si rozbije hlavu 8)

• Citovat
  • Upravit
1021
30.7.12 16:41

Nas teda zatim (11 mesicu) na zidli pri krmeni sedi. Ze zacatku ji pekne, kouka z okna a kolem sebe. Jak zacne delat moc velky ptakoviny, tak to vetsinou znamena, ze uz nechce jist. Ale to je tak za 10 minut po zacatku. Ale jestli v ni nechce vubec sedet, asi bych to neresila a nakrmila ji jinde, hlavne, kdyz se naji. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
30.7.12 16:43

jojo…taky holky nějak v tý době začaly židličky nesnášet. koupili jsme klasika malej stoleček a židličky k tomu a já stoluju s nima u toho malýho stolečku - moc se jim to líbí! pak ještě přijde období - já sám! těš se - najednou bude krmení jen o tom, že dítko dostane talíř s příborem a bude se prostě u malýho stolečku krmit samo - no není to bezva?? :dance: sice je z toho super binec, ale to k tomu prostě patří ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
30.7.12 16:53

Je to nevýchovné :lol: Můj syn seděl v námi zakoupené krásné nové jídelní židličce asi všehovšudy tak 8×. Ale byl (a je) absolutní nejedlík, jídlo jsem do něj cpala, kdekoli byl ochotný něco pozřít. A přesně jak říká Gladys, my nejíme ani všichni najednou, ani výhradně u stolu, tak bych mu to taky těžko nutila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
30.7.12 17:03

Jo, tak u nás je to samé. Zhruba kolem jednoho roku bojkotujem židli i bryndák. Lítám za ní s miskou jak honící pes, na koberci v obýváku už máme fleky snad od všech jídel. Co poslouchám maminy kolem, je to všude stejné. Naivní představy o tom, že moje dítko bude jíst spořádaně v židličce, se rychle rozplynuly. Dcera je schopná se našťouchat jak žok, ale musí k tomu mít kopici zábavy a neustále rozptylovat. Asi cca po 2 měsících jsem to přestala řešit, když čtu diskuse maminek, co jim děti nejedí vůbec, je to o hodně větší zoufalost, než jíst v obýváku. Jsem spokojená, když se pěkně nají a jestli je u toho nějaký ten flek na zemi nebo na tričku, tak to už dnes neřeším. Teď v 15ti měsících se znovu k židli vracíme, sice s kopicí knížek a krámů, ale je schopná se tam zas napapat. Asi to bylo jen takové období. :D Chce to pevné nervy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NikiRusicova
30.7.12 19:27

@Gladys To me nenapadlo, zkusim ji to prirazit ke stolu, to se ji bude urcite libit:-)a snad to bude lepsi.Neni moc jedlik, takze proto ma k te zidlicce asi takovou averzi :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
NikiRusicova
30.7.12 19:29
@dvojmatka píše:
jojo…taky holky nějak v tý době začaly židličky nesnášet. koupili jsme klasika malej stoleček a židličky k tomu a já stoluju s nima u toho malýho stolečku - moc se jim to líbí! pak ještě přijde období - já sám! těš se - najednou bude krmení jen o tom, že dítko dostane talíř s příborem a bude se prostě u malýho stolečku krmit samo - no není to bezva?? :dance: sice je z toho super binec, ale to k tomu prostě patří ;)
:lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
769
14.1.15 12:47

Ahojky, tak tahle diskuze mě moc uklidnila. Naše malá od 12 měsíců bojkotuje židličku, ale zas já sedím na sedačce či koberci a ona si dojde pro další sousto. Třeba jí to časem přejde a sedne si k jídlu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
14.1.15 14:08

Já musím mít židličku u stolu a nejlépe jíst taky, mám svůj talíř ze kterého jím. Syn má taky svou mističku a hrabe se v tom lžičkou a já nás na střídačku krmím :zed: :lol: Lžičku musí mít za každou cenu v ruce a pak je zapráskanej od hlavy až k patě :roll: Kamarádka honila dceru s jídlem po bytě, mě by teda kleplo. Naučila se to ve školce, že se při jídle sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.1.15 18:02

Starsi dite sedelo v jidelni zidlicce ochotne, ale nejedlo. A ji neochotne doted, az ve skolce se to trochu vylepsilo. Mladsi zase ji pekne, ale za to v zidlicce dela psi kusy…udrzet ji tam a jeste nakrmit, je nadlidsky ukol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie