Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3měs. synka a nechce spát přes den v postýlce. Večer tam usíná krásně, i v noci po krmení spí v postýlce v pohodě, ale přes den mi usne jen v kočáře. Zatím je to dobrý, počasí dovolí chodit ven, strčím kočár na zahradu, párkrát drncnu a malej spí…ale co teď na zimu nebo v dešti? Jak ho to naučit? Vždycky když ho tam dám přes den, tak se směje a povídá si..nebrečí a vydrží tam takhle třeba 2 hodiny, ale nespí a pak je protivnej…Poradíte mi, jak ho to naučit?
Já bych to ještě nechala tak. Zvláště pokud máte zahradu a můžeš ho všoupnout bez toho, abys někde trajdala. Déšť ani zima mu jistě vadit nebudou, pokud bude vhodně oblečený a zachumlaný a za měsíc nebo dva bych postýlku zkusila znova. Děti se mění skoro ze dne na den a když mu dáš chvíli čas, tak to půjde! ![]()
taky by mě zajímalo jak na to aby dítě spalo v postýlce-večer usíná v postýlce-sice s naší pomocí, ale usne tam,přes den ani náhodou, to spí jen v autosedačce-je to blbý na záda, ale spát musí nedá se nic dělat-trpí totiž hrozně na prdy a v tý sedačce se zakroutí, prdne a spí.v postýlce je hned vzhůru a pak je přetaženej a jen řve
zatím jsem se rozhodla to asi moc neřešit, čekám až přestanou prdy a vlítnu na něj a začnu pilovat to spaní v postýlce
Souhlasim, nech ho spinkat na čerstvém vzdoušku. co já bych dala za zahradu
. a zkus to až bude starší, třeba v 6ti měsících, nebo ho tam šupni jednou za čas a uvidíš, třeba se chytne.
Dej tomu čas, za měsíc může být vše jinak, děti se mění děsně rychle …
Já ho naučila usínat v kočárku na chodbě
a tohle jsme praktikovali až do jeho 10 měsíců (když bylo hnusně, jinak venku), pak začal vylézat z hluboké korbičky, no a jelikož ve sporťáku mu na spaní vadí kšíry, tak začal celkem dobrovolně usínat v postýlce.
Přesně tak, co já bych dala za zahradu! Mě malý spal v kočárku do roka, a to jsme chodili ven, bydlíme v bytě. Tehdá mi to nějak nepřišlo, ale dneska jsem ráda, že už je v postýlce. Ale ty máš dítko maličké, nech ho v kočárku a najdi si na tom pozitivum. Třeba, že když bude venku, ty doma zvládneš udělat i hlučnější práci ![]()
já v tomhle věku musela holky uhoupávat v autosedačce…jinak taky neusnuly a pak přesně jak říkají ostatní, jednou se to změnilo, dala jsem do postýlky a usnuly…někdy mě tam u toho potřebovaly, jindy ne…no dneska už je to pohoda…maj svůj režim a v postýlce usínají samy v pohodě! takže k tomu i u vás jistě dojde ![]()
a jak já bych ráda využívala…dát ven kočár na čerstvej vzduch - využívej, dokud ta možnost je
![]()
Taky jsme prochodili zimu a déšť s kočárem. Nikomu se nechce. Ale chce to čas. Je ještě malý.
u nas je to taky tak. Janik ma3 mesice a kousek a v postylce spat nechce. vecer a v noci jo, ale pres den ne. jenze on nechde ani ten kocar. jezdime ven kazdy den, ale on kouka, vydrzi to tak pul hodiny a pak zacne fnukat. a pokud mi tam usne, tak nesmim prestat jezdit. spi rad v manduce, to zas jo. doma mi usne pro kojeni, ale nespi dlouho, tak 30 minut 3× denne. ale snad mu to staci ![]()
náš kluk spával v kočárku do okamžiku kdy začal pozorovat vše kolem sebe, teď táhnu kočár a v náručí dítě a on kouká-má rád sedět v sedačce když ji nacvaknu na podvozek kočárku řešením by pro nás byl taky šátek, ale mám záda v řiti a tak ho nechci učit moc na nošení
goldenka píše:
náš kluk spával v kočárku do okamžiku kdy začal pozorovat vše kolem sebe, teď táhnu kočár a v náručí dítě a on kouká-má rád sedět v sedačce když ji nacvaknu na podvozek kočárku řešením by pro nás byl taky šátek, ale mám záda v řiti a tak ho nechci učit moc na nošení
No, pokud máš problémy se zády, tak je rozhodně lepší pořídit šátek než nosit dítě na ruce a ještě tlačit kočár… tedy ono to platí obecně ![]()
ja vozim v kosiku kocaru tu manducu, kdyz zacne rvat, tak ho dam do ni a muzu vezt v klidu kocar.
ja psala, ze mi usne po kojeni, ono je to spis tak, ze spi jen u prsa
ale snazim se to polehoucku odbouravat. nektery den to jde, nekdy ne, ale miminka to holt tak maji ![]()
ale osvedcil se mi bily sum, obcas se mi povedlo h odat do postylky, pustit mu tohle a to se zkoidnil a usnul ![]()
Zuzka v postylce spala taky az cca od 8 mesicu, predtim kocarek a nebo usnula na chvili tam, kde zrovna byla (tak cca do 4 mesicu ji to nedelalo problem).
Zato ted uz mi spi jedine v postylce (vzdy pres poledne 3 hodiny), takze nemuzu nikam jit a chvilema mi to vadi. V kocarku mi totiz spi max hodinku a je pak cele odpoledne a vecer protivna. Takze kazde ma neco
![]()