Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj a nemáš možnost dávat kočárek někam pod střechu když prší ? Já dávala malou na krytou verandu a v zimě do nevytápěné chodby, to byla hrozná pohoda když spala venku, doma jsem si všechno v klidu udělala, bohužel to skončilo, jak začala sedět, už v kočáře spát nechtěla.
Prckovi je za dva měsíce dva roky a spí pořád v kočáru, staré hluboké Libertě, je tam jak sardinka, nohy pod bradou, ale usne během chvilky a spí dvě hodiny. V kočáru spí od tří měsíců a až do letošního března VŽDY venku, v zimě nabalenej ve fusaku, na lodžii (balkon se „stropem“). Pak jsme se přestěhovali do bytu bez balknou a od te doby spí v kočáru v pokojíčku. Zatím neřeším ![]()
Já jsem samozřejmě ráda, že spí alespoň v tom kočáru, ale my bydlíme v rodinným domku a v patře…takže když spí, tak musím být někde poblíž, abych ho slyšela, když se vzbudí a když usne a chci ho vzít právě třeba na tu chodbu do přízemí alespoň, je to po schodech a občas to nevychytám a drncne mi to a je vzhůru…:/ no uvidíme…:))
simongap píše:
Já jsem samozřejmě ráda, že spí alespoň v tom kočáru, ale my bydlíme v rodinným domku a v patře…takže když spí, tak musím být někde poblíž, abych ho slyšela, když se vzbudí a když usne a chci ho vzít právě třeba na tu chodbu do přízemí alespoň, je to po schodech a občas to nevychytám a drncne mi to a je vzhůru…:/ no uvidíme…:))
My také bydlíme v patře, normálně jsem malé dala do kočárku chůvičku a slyšela jsem ji v pohodě, jen jednou, to už byla větší jsem přišla a malá v kočáře stála, to jsem měla skoro zástavu srdce, při představě co se mohlo stát, od té doby spaní v kočáře skončilo.
ahojka mam obdobny problem…mam prcka 6 tydnu a 3 dny, vecer usne a vetsinou do dvou spi krane v postylcem nakojim a do 4 tam vydrzi..po 4 ho tam nemam sanci dat a to same pres den vetsinou..jak na to?
Holky, tak já už taky nevim. Malé je 8.měsíců, do 6.měsíců spala krásně v noci i ve dne, problém ale je, že si přes den v létě zvykla spát venku v kočárku, a teď mi přes den jinak neusne…
jsem z toho už zoufalá, protože v té zimě se už nedá vyjíždět 2× denně na 2 hodiny jako v létě… v postýlce řve jako blázen, stoupá si a řve, vydržím to takhle půl hodiny, otáčím ji na záda, ale stále řve… po půl hodině to obvykle vzdám. Zkoušela jsem i kočárek doma, ale jakmile s ním přestanu houpat a jezdit, do 5 minut zase řve, i když je šíleně unavená… Usne jedině u mě v nosítku, ale to zase doma nic neudělám a tahat jí 2h na břiše, to si oddělám záda… máte nějakou radu? V noci spí ukázkově, to jí položim do postýlky a hned usne… ![]()
@tyna.andilek synáček taky přes den spí jen v kočárku, tak ho chodím ven uspat a dávám na balkon, když se mi nechce jezdit po venku. Je nabalenej, zima mu není.. U tebe ale bude problém spíš v tom, že jak se nejezdí, tak se vzbudí, co?
@tyna.andilek My jsme to taky tak mely. Naucila jsem malou usnout se mnou ve velke posteli, pak ji tam zabarikaduju a spi. Ale i takhle si na sebe clovek sije bic tou posteli.
Takze bud nechat vyplakat, coz ja nepodporuju, nebo resit docasne nositkem ci posteli, dokud se ten spanek zas nejak nepozmeni.
@petulatko píše:
@tyna.andilek My jsme to taky tak mely. Naucila jsem malou usnout se mnou ve velke posteli, pak ji tam zabarikaduju a spi. Ale i takhle si na sebe clovek sije bic tou posteli.
Takze bud nechat vyplakat, coz ja nepodporuju, nebo resit docasne nositkem ci posteli, dokud se ten spanek zas nejak nepozmeni.
taky tak. usíná se mnou ve velké posteli, pak ho oblozim perinama a nechám ho tam. ale umí si sám slezt, jinak bych se asi bála. taky uspává doma v kočárku a jezdím a houpam, dokud neusne, při tom si čtu. pokud toho není schopna, tak možná špatný okamžik pro usínání, že se jí nechce?
Příspěvek upraven 25.11.13 v 16:17
@tyna.andilek tak přesně toto řeším i já. Malá je narozená v září a chodíme každé odpoledne ven. Nějak si to naučila, že každý den odpoledne je v kočárku a teď mi odpoledne doma spát prostě nechce a je protivná. Snažím se s ní opravdu chodit každé odpoledne, ale někdy se mi tam fakt do té zimy nechce, třeba jako dneska, a tak jsem zkusila dneska dát na balkon. Chvíli jsem houpala a malá usla. Ale třikrát se mi vzbudila, když zjistila, že nejede, tak jsem znova houpala až usla natvrdo a byla tam hodinu a půl a teď dospává v postýlce, protože tam dost fouká vítr, tak jsem jí tam déle nechtěla nechávat i když byla zachumlaná. Když byla v kočárku doma, tak prostě spinkat nechtěla, asi musí prostě cítit čerstvý vzduch ![]()
Taky se přidávám…postýlka u nás přes den nemá šanci, pláče, je unavená, ale prostě nezabere, pokud ji neuhoupu třeba na kolenou…problém je, že když ji přendám do postýlky, tak tam spí jen cca 20min. V kočárku vydrží spinkat i dvě hodiny…zatím jsme to řešili tak, že jsme si pořídili houpací vak (hacka), jak začne popotahovat, dám ji tam, a začnu houpat až ji uhoupu k spánku - ono to samo pruží váhou miminka - takže si v klidu uklízím, vždy když jdu okolo tak trošku zhoupnu a vydrží i hodinku a půl…
No tak jsem ráda, že v tom nejsem sama holky… Malá je unavená, mne si očka a je už protivná, chce spát, ale doma prostě neusne… pokud kočárek stojí, tak nespí. Někdy s ní jen objednu ulici a nechám ji před domem, někdy ještě vydrží spát, jindy hned řve… velkou postel jsem taky zkoušela, lehnout si k ní, zpívat jí, povídat pohádky, nic… řve a řve.. tak asi budeme muset holt nosit v nosítku:-( o tom samohoupacím vaku už jsem taky slyšela, mrknu na to:-)
@simongap Tak nám tam nespí ani v noci
Mám knížku Každé dítě může dobře spát. Zkoušela jsem s prckem ve 4m a naprosto SUPER! Pak ale onemocněl a dostal se zpět do mé postele, kde je doteď no a už je to trochu horší… ne že by to nefungovalo, spíš asi problém je v tom že nejsme ani trochu důslední a hlavně s manželem nedržíme za jeden provaz ale možná by to pomohlo? I když on ti tam leží a nespí no, to je divné… ![]()
Hlásím se do klubu. Náš potřebuje spát tři krát denně. A neusne jinak, než v jedoucím kočáře. Takže třikrát denně kočáruju. ![]()
Občas má světlejší den a usne u kojení, nebo vydrží spát dýl i po zaparkování, ale spoléhat se na to nedá.
Nas maly ma taky problem se spankem pres den. Uspavam ho v lehatku, v postylce pres den nespi, protoze v ni neusne. Nekdy ani to lehatko nepomuze, nositko taky nepomuze, on z neho kouka ven a usne treba az za hodinku, kocarek je taky nekdy hrozny, protoze v nem usne treba i za hodinku. Nastesti vecery a noci jsou vcelku v pohode
tak doufam, ze aspon to nam dlouho vydrzi.