Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..mam takove dilema. Nejsme s pritelem zastanci nausnic a jinych podobnych veci(nelibi se nam to).Nase malinka ma ted 3mesice a premyslim neustale o tom zda ji nausnicky dat pichnout nebo ne.Mate to taky nekdo ze jste nedavali nausnice?
Když se vám to nelíbí, tak je nedávejte, ne? Nějak nechápu smysl diskuze
Dát naušnice není povinné ![]()
Ja uz se tesila, ze chcete dat diteti nejake poradne obrovske nausnice a nic..
@jitulka21 já bych náušnice dala, ale je to samozřejmě vaše věc, ale až bude malá větší a budou mít všechny holčičky kolem ní náušničky, tak jim je bude závidět a bude je chtít taky…
My jsme na tom stejně
Já taky nemám naušky. Dcerce jsme uši taky nepropichovali, pokud je bude chtít mít později propíchnuté, není to snad problém udělat ![]()
Dcera je taky nemá (2 roky). Jsme toho názoru, že rozhodnutí je na ní. Od okolí jsme se setkali jen s nepochopením.
@jitulka21
Taky moc nechápu, když se vám to nelíbí, tak nedávejte
. Až bude chtít sama, tak si řekne ![]()
Ahojky
tak my máme 11 týdnů a taky stále bez náušniček. Chceme aby se rozhodla sama jestli je bude chtít nebo ne - tak uvidíme, jestli to opravdu vydržíme ![]()
@jitulka21 proč to hrotit? nelíbí, nedávejte, nehleděla bych na okolí.. když bude chtít, dá si je později sama.
@jitulka21
Ahoj,
já nemůžu mluvit za sebe, protože miminka teprve čekám
Ale mám sestřenci, která má holčičku něco málo přes dva roky a mám neteř, které bude rok. Neteřinka má píchlá ouška už několik měsíců, a když jsou holky společnš, tak se malá od sestřenice na ty naušničky dívá, a je mi jí líto, že je nemá..Sestřenka je toho názoru, že si je může nechat píchnout, až bude velká..Ale mě je jasné, že je bude ostatním holkám závidět už ve školce a je rozdíl, nechat píchnout uši miminku a 3-4letému dítěti, které už se víc bojí atd..
Ale na druhou stranu, ty jsi rodič a je to tvé dítě
Jen píšu svůj názor
![]()
Taky jsem nedala, počkali jsme, až si řekne sama. Na můj vkus (zřejmě ovlivněna babickami )si řekla moc brzo- v necelých třech letech.
Příspěvek upraven 04.10.13 v 09:22
Jistě že jste, k identifikaci pohlaví něco tak nevýznamného, jako je vagina, nestačí.
![]()
Kdybych mela holku, náušnice ji nedám. Z důvodu množství akupunkturních bodů v uchu.
Vaše dítě, vaše rozhodnutí!!! Dělej, co uznáš za správné!!! My teda náušnice dali, ale ne kvůli davovému názoru, ale protože jsme sami chtěli. V okolí máme několik rodin, kde holčičky náušnice nemají, taky čekají, až si sami řeknou a nenapadlo by mě je kvůli tomu řešit ![]()