Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janli píše:
Napiš sem znovu po porodu. Cítila jsem to, co ty a teď jsem šťastná.
Mimina nesnáším… nemám žádnou fotku z ultrazvuku nezajímá mě to. Manžel bude doma na rodičáku, když to tak chtěl.. Už to máme domluveno
Tak zase až tak, že bych mohla napsat, že mimina nesnáším na tom tedy nejsem…děti zbožňuju, ale prostě jsem tak nějak dospěla k tomu, že to jedno stačí…já pořád doufám, že k tomu dospěje i manžel no…ale je to těžké, když okolo nás mají ted všichni kamarádi mimča nebo jsou holky těhotné…je nám oběma 27, takže se na srazech apod neřeší mám pocit nic jiného…většina skončila školu, vzala se a zakládají rodiny :/ Teď o víkendu mě mamka zas nasadila brouka do hlavy, protože jsem to s ní řešila a říkala, že teď třeba manžel říká, že mu stačí i jedináček, když to tak cítím atd, ale že je mladý a až za deset let ucítí, že to dítě opravdu chce, půjde si ho udělat jinam,…což bych samozřejmě nechtěla, miluju ho a asi jsem moc naivní, když si myslím, že ne…jsme věřící a rodina pro nás znamená hodně, nevím, co by se muselo stát, aby došlo na rozvod…nicméně mi tím nasadila dalšího brouka do hlavy no :/
Ja to mela trochu jinak. My si rekli ze budem mit dve. Ale po cisari kdy jsem mela tezky deprese a 3 mes se staral o mimi manzel jsem rekla ze dalsi uz rozhodne ne. Ale pak jsem ho zacala milovat a rikam si ze az tu nebudem mel by mit partaka. V roce a pul maleho jsme to zkusili. Ja jsem vnitrne nebyla uplne pripravena a kdyz jsem videla ty dve // nadsena jsem nebyla. Spatne jsem spala porad premyslela jak to zvladnu uz to jedno je me zahul…Jako kdyby to priroda vedela. V 9t jsem byla na revizi a uprimne se me neskutecne ulevilo. Probehli prazdniny a na me to najednou znicehonic padlo. Proste jsem byla pripravena a to dite najednou moc chtela. Nedokazu vysvetlit proc nic zasadniho se nestalo. No zkusili jsme to s tim ze to bude asi po revizi trvat a ejhle napoprve se zadarilo. A i kdyz je me neskutecne zle, nemuzu se pro bolesti kostrce poradne hybat, prsa mam jak balony no proste sileny tehu oproti prvnimu, moc se na prcka tesime a jsme stastni. Jestli opravdu u Vas nehori. Dejte tomu jeste chvilenku cas. Treba Vas priroda prekvapi stejne jako me. ![]()
@barcanov to všechno jak popisuješ svou dceru je naprosto normální. malým děckám skutečně stačí na hraní košík kramlíků a zabaví se na půl dne. To není žádná rarita nebo vzácnost. Já musím přiznat, že když jsem podruhé otěhotněla, bylo to úplně jiné, než prvně. taky jsem pociťovala vůči prvorozenému dítěti výčitky. Taky mě to někdy až děsilo. Ale pak to odeznělo a když se ti dva moji malí poprvé setkali, bylo to nejkrásnější setkání a já bych si nikdy neodpustila, kdybych jim to nedopřála. Jsou parťáci, i když mají věkový rozdíl, pro mladší je starší idol, bezvadně se doplňují, sdílí spolu dětské světy, což my rodiče nikdy nemůžeme, ač se snažíme sebevíc. ![]()
MATERSKA LASKA SE NEDELI ALE NASOBI
. rekla mi to kamaradka kdyz jsem se bala ze nebudu druhe milovat tolik jak to prvni. a je to svata pravda. miluju to mladsi tolik az mi puka srdce laskou. a uz vim ze bych tolik milovala i treti a kazde dalsi.
@Citronkalekninka píše:
MATERSKA LASKA SE NEDELI ALE NASOBI. rekla mi to kamaradka kdyz jsem se bala ze nebudu druhe milovat tolik jak to prvni. a je to svata pravda. miluju to mladsi tolik az mi puka srdce laskou. a uz vim ze bych tolik milovala i treti a kazde dalsi.
@barcanov Do hlavy ti nevidím a radit ti můžeme cokoliv, ale budou se tady setkávat názory maminek, co zastávájí jedno dítě a těch, co víc. Takže rozhodnout se stejně musíš sama.
Za mě - nedějte jí to, aby byla sama. Můj chlap je jedináček a doteď tím trpí. Strašně mu sourozenec v životě chybí. Já mám jednoho. Nejsme ti, co se vidí pořád a jezdí spolu na dovolené. Ale máme se rádi a jsem moc ráda, že ho mám. My sami máme 3 děti po 2 letech a neměnila bych. Víc už nechceme, ale po jednom jsme naprosto přirozeně šli do dalšího, ani jsme o tom nemuseli mluvit.
Když jsme se pokoušeli o děti, tak mi chlap řekl, že chce určitě víc, jak jedno dítě a věkový rozdíl nechá na mě. Trpěl by stejně, jako ten tvůj.
Přeji dobré rozhodování a ať je to dobré se srdcem.
@kontramatka to já nemyslím tak, že by to byla rarita, spíš to byl dodatek k tomu, že ji nezahrnujeme hračkama, protože to stejně nemá cenu ![]()
@kontramatka krasne receno. Mame mezi detma dvoulety rozdil.ten mladsi segru tak zere
. je to uzasny nepopsatelny pocit je videt jak se miluji uz ted. Hraji si spolu, objimaji se, pusinkuji…nedat diteti sourozence kdyz muzu je hrich. Sama mam dve sestry a jsem za to stastna. nikdy bych nechtela byt jedinacek. nemenila bych.
@Bábrdl píše:
Tak jasně, že už nikdy nebude tak hvězda, na kterou bude směřováno 100% pozornosti a 100% lásky. To je realita.Ale mít sourozence má i své výhody. Pokud vztahy vyjdou, jinak je to na bačkoru.
Tvoje výhoda je, že když budeš mít dvě, můžeš si vybrat, které budeš mít raději (oficiálně se tomu říká mít k němu blíž). Když máš jedno, musí to být tvá velká láska, i když je to protivný otravný puboš.
Bože!! Opravdu máš jedno dítě radši než druhé?? To je hnus!!!
Mám tři a všechny ráda stejně.
@barcanov premyslelas nekdy co male reknes az se te zepta proc nema bratricka nebo sestricku? A ze by je chtela? A uz to nepujde
…a ja myslim ze tohle casem prijde.
@MaminkaLucka píše:
Bože!! Opravdu máš jedno dítě radši než druhé?? To je hnus!!!
Mám tři a všechny ráda stejně.
Já mám jen jedno své dítě, takže ho mám ráda těch 100% ![]()
Ale každá máma ti řekne, že má všechny ráda stejně, ale k jednomu má „blíž“. To je takový korektní opis
![]()
@Citronkalekninka nazývat toto hříchem? no, děkuji za názor
Možná je to u mě trochu i tím, že sice mám mladší sestru o ty „ideální“ tři roky, ale že bychom měly nějaký úžasný vztah? To teda říct nemůžu…není snad jediná věc, o které bychom se spolu mohly bavit, jsme každá úplně jiná, vidíme se tak 3× za rok
@barcanov dcera si bude mit s kym hrat, bude mit nekoho dalsiho, mladsiho s kym si bude vic rozumet, az budete „stari“,kdyz vy uz tady nebudete, nekdo ji zustane…pripadne az bude resit nejake problemy, bude to clovek (snad), o ktereho se muze oprit.
Napiš sem znovu po porodu. Cítila jsem to, co ty a teď jsem šťastná.