Nechci dávat hlídat přes noc

Anonymní
9.7.22 10:45

Nechci dávat hlídat přes noc

Ahoj,

zajímalo by mě, jak dokážete s čistým svědomím dát hlídat děti babičkám a dědům na delší dobu (přes noc/na prázdniny), se kterými sami nemáte dobrý vztah? Já zatím nedala přes noc ani své mamce (nasrcistka), svému taťkovi bych ho asi dala. Nejhorší představy se mi roji v hlavě, když si představím, že bych dítě měla dát tchyni (nasrcistka), člověku který mě promlouvá u poloviny rodiny, lže a vymýšlí si a dost často lidi ponižuje (podle mě si to ani neuvědomuje, dělá to automaticky). Prostě to nechápu, neměl by tam být určitý respekt na obou stranách a ne že já se k tobě budu chovat jako ke kusu hadru a vykořisťovat a ty mi dáš dítě na hlídání přes noc, protože já jsem babička? Navíc nesouhlasí s naší výchovou a snaží se dítě prevychovat podle svého. :(

Já tomu prostě nerozumím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
9.7.22 10:48

Já to mu taky nerozumím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23966
9.7.22 10:49

Děti dávám přes noc (i víc nocí) úplně v klidu.
Ale mě nikdo před dětmi nepomlouva, moje pravidla (z většiny) dodržují.

Sama píšeš, že svému otci by jsi dítě přes noc dala. Jemu věříš. Tomu zbytku nechceš, protože jim nevěříš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
9.7.22 10:58

Děti dávám tchánovcům úplně v klídku od cca 1,5 roku a bez jediné výčitky svědomí :mrgreen: Ale oni jsou oba fajn, děti mají rádi, děti mají rády je. Jezdí tam rády i teď, když jsou velké a hlídání nepotřebujeme. Pokaždé se vrátí spokojené a jestli se tam děje něco, co by bylo proti mým výchovným pravidlům (jakože děje :mrgreen: ), tak se řídím heslem, že co oči nevidí, to srdce nebolí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.7.22 11:03

Já bych je i dávala, ale on je nikdo nechce. :-D
Ba ne kecám. Jezdí k mojí tetě, kde jsou vztahy trošku napjaté, ale ne vyloženě špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264

A jinak to není žádná rodičovká povinnost někomu cpát děti na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever

Tak nedávej dite tomu, s kym nemáš dobré vztahy ne?
Nechápu proč bys měla, neni na to žádný zákon :lol: :lol:

Já moji matce děti nikdy nesvěřím, je to alkoholička. Tchýni ano, ta je zlatá a dělá vše tak, jak řeknu.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
9.7.22 11:05

Taky nerozumim. Samí nasrcisti kolem tebe.

• Citovat
  • Upravit
65230
9.7.22 11:10
@Uslava píše:
Taky nerozumim. Samí nasrcisti kolem tebe.

Podle i dalsich diskusi mi pripada, ze je to ted modni slovo. Kazdy, kdo se nechova dobře, je ted narcista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.7.22 11:11

Ty máš takovou smůlu, že kolem sebe koncentruješ tolik narcistů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
9.7.22 11:15

A proč bys je měla nechávat hlídat přes noc? To je snad tvoje věc. Já to nikdy nedělala, ani nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
9.7.22 11:17
@vokishka píše:
Podle i dalsich diskusi mi pripada, ze je to ted modni slovo. Kazdy, kdo se nechova dobře, je ted narcista.

Ještě bych pochopila narcistů. Ti její jsou nasrcisti. To je ještě jiná odrůda. Tu neznám. :D

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.7.22 11:18

Nezáleží na tom, jaký já mám vztahy s ostatníma. Záleží na tom, jaký vztah má dítě s tím dotyčným. To jediný řeším. Dítě není zbraň na vyřizování účtů. Pokud ten člověk dítěti neubližuje a dítě s ním chce být, tak nevidím důvod, proč bych měla něco zakazovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 11:18

Kdybych byla přesvědčená, že to babky samy zvládnou tak klidně. Mají problém dát pití, udělat mlíko a plena je rébus. Oblékání? No, tak, to už je úplně pase i se zapnutím zipu čekají až přijdu. Snad jim to nezůstane až do školy :zed: :roll: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
749
9.7.22 11:20

@vokishka jenze ona nema narcistky ale dve nasrcistky, netusim, co to je, googlit se mi nechce 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová