Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, úplně na takovéto diskuze a řešení soukromí s ostatními nejsem. Ale… potřebuju zjistit jestli jsem na hlavu já, nebo moje tchýně.
Po letech přátelství jsme se dali s přítelem dohromady. Jeho matka byla v pohodě, až mi kolikrát přišlo, jak kdyby mi podlézala…tady kafíčko, támhle zákusek, byla jsem u nich častěji a častěji. Nakonec jsem u nich začala bydlet. Absolutně jí to nevadilo (dle jejích slov).
Po pár měsících jsem se dozvěděla od jeho sestry, že na mě nadává…jakou si našel krávu, že z něj bude sedlák (mám statek), přitom předemnou byla jako mílius, hrozně se chtěla koukat na jehňátka atd.
Pak došlo ke konfrontaci, když už jsem toho měla plné zuby, vše popřela, že si dcera vymýšlí atd.
Z důvodu nevím mě jí bylo líto a půjčila jsem ji 8000 na nedoplatek za elektřinu. Potom 800 na bundu pro jejího přítele. No… potom 28000 na auto 🤦 a pak ještě 2000 na cestu na Slovensko. Ano, jsem úplně blbá, ale chovala se normálně a chvíli jsem jí to žrala i s navijákem. 🤦 🤦
Problém nastal, když jsem chtěla po 4 měsících alespoň nějakou splátku. Za celou dobu jsem neviděla ani korunu, na energie jsem přispívala rovným dílem a na jídle jsem se srovnala s babičkou, která stejně vařila z 90%. Barák je v majetku mého přítele, ten po mně nájem nechtěl. Nakonec jsem se od babičky dozvěděla, že si za to můžu vlastně sama, že je můj problém, že jsem jí půjčila.
Svojí dceři samozřejmě věří každé slovo.
![]()
Obratem z toho vzniklo neskutečné divadlo, že z ní dělám zlodějku. Snažila se s přítelem manipulovat, podněcovala mu, že ho podvádím atd. Reálně nemám kdy, když jsme byli deakto nonstop spolu. Na toto konto jsem oznámila jejímu příteli, co má doma vlastně za běhnu a jak po nás chce aby jsme jí kryli, když jede za milencem. Což už jsem dodělala. 😅
Přítel odešel i se mnou do podnájmu, pořád jim platí za energie i když tam nebydlí. Což to by ještě byla jeho věc…ale.. navštěvuje je čím dál častěji a neumím se úplně vyrovnat s tím, že mi jeho matka dluží 40 000 a neviděla jsem ani korunu (od listopadu). Teď plánuje dovolenou u moře (babičce tvrdí, že jedou pod stan v ČR, aby nechtěla jet taky. Ale po jejím vyjádření mi jí už ani není líto). A já vím že každá blbá koruna, kterou ona rozfofruje je vlastně moje.
Momentálně by se mi ty peníze hodili více než hodně. Sama se uskromňuji, aby si ona užívala. Přítel se k tomu staví tak, že to je mezi námi a on s tím nic neudělá. Rozčiluje se na mě, že se vztekam, že za nimi jezdí (nijak vyhroceně, ale nadšeně se na něj netvářím). A vlastně se mi nijak nezastane. Jeho jediná vada je jeho matka. Ale bohužel dost podstatná.
Co by jste dělaly na mém místě vy? Já už fakt nevím. Přítel je jak pingpongový míček mezi námi. A jeho matka nepřestává rýt. Mám se vykašlat na nějakou lásku a vzít rozum do hrsti? Za svojí rodinu nemůže, ale čekala by jsem osobně větší oporu z jeho strany. Jeho rodině jsme nikdy nijak neublížila. Jen jsem se naivně snažila pomoct.
Tak na půjčku jsi měla podepsat alespoň směnku. Takto je to slovo proti slovu. A bohužel zastání u přítele nemáš byť vi, jaka maminka je. Asi bych v takové rodině nechtěla být. Buď ráda, žes přišla jen o toto, do budoucna by z toho mohlo být i víc.
Vzpamatuj se. Vykaslala bych se na pritele, smirila bych se s tim, ze penize uz neuvidim a brala bych to jako lekci do zivota, ze si mam priste hledat lepsiho partnera a ne se cpat nekam, kam nikdy patrit nebudu a kupovat si jejich prizen svoji hlouposti
Příspěvek upraven 08.07.22 v 17:57
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.
@Edovina píše:
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.
tak pokud je v insolvenci i on, tak je úplně stejně finančně negramotný jako jeho rodina
Myslím, že se za tebe přítel postavil tím, že šel s tebou do podnájmu.
Půjčené peníze by mě štvaly taky, ale co má přítel dělat?
@Edovina no tak jí napiš sms, že pokud ti nezačne platit, tak si najdeš právníka, aby to z ní vymohl…dávala jsi jí to cash nebo na účet? máš nějaký důkaz?
@Jana525 nešlo o kupování si přízně. Já jí k životu nepotřebuju. Ale bylo mi jí líto, protože jsem asi blbá no. Ona ví velice dobře, že v naší rodině peníze jsou a myslím si, že si to velice dobře spočítala jak se ke mně chovat.. ovšem dokud se něco posype.
Nevím jestli zkoušet přesvědčit přítele, nebo ne. Děsí mě budoucnost, děti atd. Jestli to může někdy takhle odděleně fungovat.
@vokishka nene, on se právě vymyká standardu jeho rodiny. Vydělává dost peněz a je finančně soběstačný stejně jako já. Tam problém není. Díky Bohu 🙏
@vokishka nene, on se právě vymyká standardu jeho rodiny. Vydělává dost peněz a je finančně soběstačný stejně jako já. Tam problém není. Díky Bohu 🙏
Pritel ti mel byt oporou. Je to divna rodina, distancovala bych sd od nich.
@Edovina píše:
Myslíš
?
Evidentně mu matčino chování zase až tak nepřekáží, když je tam pečený vařený o těch penězích nemluvě.
Milionový chlap, by udržoval nějaký minimální zdvořilostní kontakt a postaral by se o to, abys ty peníze dostala zpátky…i kdyby Ti je měl dát ze svého.
Takže asi tak.
Pokud je v insolveci, tak jí pohroz, že na ni podáš trestní oznámení pro podvod. To by jí celou insolvenci zrušili…. ![]()
@welovefashion no… víš jak. Kde nic není, ani smrt nebere. Má insolvenci a co vydělá hned utratí.
Tak půjčovat peníze někomu v insolvenci je úplně stejné, jako mu je dávat. Prostě je odepiš. Nemohla jsi přece někdy čekat, že ti je vrátí.
přítel se s tebou odstěhoval, co víc má dělat?