Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Edovina píše:
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.
Tak ať ti milionový chlap, co vydělává dost, vrátí peníze za matku a vyřeší si to s ní sám.
@edding400 dobrý, já končím. Nebudu každému zvlášť vysvětlovat, že nebudu spát na slámě. Neřeším kde bydlet 😅
@edding400 to je ono..on mi je dá a z ní je v životě už nedostane. A jí to zas všechno projde. On mi je chtěl dát, ale já si je od něj nevezmu.
@Edovina píše:
@Fiveone ty půjčky byly během jednoho měsíce právě. Být to po x měsících, tak bych to neudělala. Ale ano, neměla jsem půjčovat.
Mám v plánu si s ním promluvit, ať se to nějak vyřeší. Jen jsem chtěla slyšet nějaké další názory nestranných lidí. Vztah sice chci zachovat, ale ne za každou cenu. V řádu dalších let zase najdu někoho s kým to půjde.
A on snad také..se všemi jeho bývalými měla jeho matka problém taky a vždycky našla chybu, takže dokud mu nějakou nenajde ona, tak to bude dokola to samé.
A jaký měl na půjčování peněz názor Tvůj partner?
@Lojzísek nadšený z toho nebyl, ale říkal že to je mezi námi. Já v té době netušila kde má všude rozpůjčováno a on také ne.
@Edovina píše:
@edding400 dobrý, já končím. Nebudu každému zvlášť vysvětlovat, že nebudu spát na slámě. Neřeším kde bydlet 😅
No ale divný to je ne? Bohatá statkářka bydlí v podnajmu ![]()
@edding400 píše:
No ale divný to je ne? Bohatá statkářka bydlí v podnajmu
Znám statek, kde není plot dodělaný, chybí tam udělat ještě pár zásadních věcí uvnitř(neteče teplá voda apod.) a taky zatím ty lidi žijou v bytě a dojíždí tam a až bude statek obyvatelný, tak tam budou žít. Ale zatím se na tom jen pracuje, podmínky tam jsou asi jako v nějaké chatičce v zahrádkářské kolonii a to úplně k trvalému žití neni.
@edding400 píše:
No ale divný to je ne? Bohatá statkářka bydlí v podnajmu
taky jsem se ptala, už bylo odpovězeno, statek je chlév s ovečkami, a v době bydlí otec s přítelkyní,
@Edovina jestli matka dluží kam se podívá, tak z ní nic nedostaneš, ať ti podepíše papír nebo ne…peníze se prostě nepůjčujou…musíš vědět komu můžeš a komu ne…o tyhle si zřejmě přišla nadobro…
@edding400 není…u nás doma bydlí otec s přítelkyní. Já chci už s přítelem soukromí. V budoucnu máme v plánu se přestěhovat ke mě domů. Ale chtěli jsme být chvíli sami. Nájem máme za pár korun…je to na vesnici
@Fiveone přesně tak 🙏 plot sice mám 😅 ale na budovách je práce až až
To že to je statek neznamená, že to je obyvatelné
@Monchichik tady jsem zjistila, že si v insolvenci půjčovat nesmí, tím spíše, pokud nesplácí. Což je tady ten případ. dohledala jsem si to a je to skutečně pravda. Pohrozím jí, že by jí taky mohli zrušit insolvenci a třeba místo Itálie zaplatí dluh🙏 jestli ne, tak už si to zpečetila sama.
@Edovina jo, zkusit to můžeš…nesmí dělat další dluhy v insolvenci…problém je, že ty to nemáš jak dokázat…jedině, že bys jí donutila nějak podepsat papír o dluhu…a pak bych jí řekla, že buď to vrátí nebo to nahlásím insolvenčnímu správci…dopředu jí nevyhrožuj, nic by ti nepodepsala…pokud se ti to nepodaří z ní papír vylomit, tak je to bohužel poučení pro tebe…
@Edovina píše:
@Monchichik tady jsem zjistila, že si v insolvenci půjčovat nesmí, tím spíše, pokud nesplácí. Což je tady ten případ. dohledala jsem si to a je to skutečně pravda. Pohrozím jí, že by jí taky mohli zrušit insolvenci a třeba místo Itálie zaplatí dluh🙏 jestli ne, tak už si to zpečetila sama.
Hlavně Ti radím postupovat v souladu s partnerem (pokud o něj stále stojíš).
@Monchichik včera mi ho podepsala. Hned jak jsem se to dozvěděla, tak jsem tam jela. Asi jsem jí zaskočila, nebo o tom neví, ale podepsala to. Včetně datumů, kdy půjčky vzniky a včetně toho, že nesplácí doposud ani korunu.
Totálně namyšlená a že by mi něco splatila jí vlastně ani nenapadá. Ona to fakt bere způsobem, že nic nemá, tak jí nic nemůžu.