Tchýně mi dluží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1455
8.7.22 18:15

Hele poučení pro priste, já bych člověku v insolvenci půjčily pouze tolik, s kolika bych se dokázala rozloučit. Já chápu, ze mohla zahrát na city, takže bych ji půjčila max 2000,– a potom řekla, ze až vrátí co má, tak ji teprve půjčim další.
23.000,– na auto ani omylem. To mi přijde fakt dost peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 18:17

Takové šmejdovské rodiny se zbavit. Peníze nikdy zpět nedostaneš a máš ponaučení, že nemáš být dobrosrdečná a hloupá. Daleko od nich všech. I ten přítel je šlompák k ničemu. Tomu bych přítel neříkala.
Máš to zapotřebí? Je to poslední chlap, který na tebe zůstal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
8.7.22 18:19

Taktéž to nechápu. Matka přítele Tě pomlouvá, Ty jí půjčíš peníze.. Dobře vydělávající přítel o tom ví, sám jí nepůjčí. Máte v rodině statek a peníze, jdete do nájmu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25191
8.7.22 18:20

@Edovina :zed: to sis teda vybrala famílii!!
pryč z toho!
na dluh úpis - smlouvu o půjčce - přiznání dluhu, prostě ji přinuť to podepsat kolik ti dluží, dej jí termín (moře nechť si madam odpustí!!) do kdy to dáš k soudu
jsi normální? v tomhle chceš žít? nedej bože vychovávat děti?? :zed: Hnus…
je to vych-caná osoba, opatři se, napiš jí, že jí dáváš předžalobní výzvu a obrátíš se na soud..
a z té rodiny se pakuj.. tam tě dobrý život nečeká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
8.7.22 18:21

Mě takhle o několik tisíc připravila vlastní matka. Co na to říct. Byla jsem blbá. Od jisté doby peníze nepůjčuju a už vůbec ne na takový kraviny jako je bunda pro přítele. Kdysi jsem takhle půjčovala kamarádce, která zůstala sama s malým dítětem. Ovšem stylem, že jsem šla na návštěvu a vytáhla z ní, co potřebuje koupit a cestou to nakoupila, ale taky to pak začalo přerůstat únosnou mez.
S přítelem, pokud je vztah vážný, bych hodila řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.7.22 18:23
@Lojzísek píše:
Taktéž to nechápu. Matka přítele Tě pomlouvá, Ty jí půjčíš peníze.. Dobře vydělávající přítel o tom ví, sám jí nepůjčí. Máte v rodině statek a peníze, jdete do nájmu. 8o

No. Dává ti to nějaký smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
8.7.22 18:25

Hele, ty musíš být strašně mladá a přítel nejspíš taky, když má sám ještě babičku, co vám vaří. Takže bych zamávala svým penězům, příteli v insolvenci a začala „jinde“. Tchýně tu bude ještě roky a roky a věř, že s tchýní chceš být zadobře, nebo aspoň neutrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
8.7.22 18:27

Ja mám pocit že jsem podobnou diskuzi už četla… :think:

• Citovat
  • Upravit
3817
8.7.22 18:55
@Edovina píše:
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.

Když je tak milionový, tak by se tě jistě zastal a s takovou matkou ukončil kontakty nebo by je omezil na úplné minimum. A ještě by na ni také tlačil, aby ti ty peníze vrátila. Asi zase tak skvělý nebude, když se tě ani pořádně nezastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20972
8.7.22 19:01
@Edovina píše:
@kam2 to by mi bylo bohužel houby platné, protože je v insolvenci a byla by jsem 100. v pořadí.
Jde o to, že chci být s přítelem..je to milionový chlap, ale bez jeho rodiny no.

Když je v insolvenci, tak NESMI dělat další dluhy. Můžeš ji dát nůž na krk, pokud máš nějaký důkazy o těch půjčkách, nějaký zprávy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:07

@prokr uvidíme, hecla jsem se, když jsem zjistila, že by z toho mohla mít alespoň problém skrz insolvenci a jedu tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:10

@Cenarius teď jedu sepsat smlouvy, že si ode mě pujčila 4×, takže 4 smlouvy…4 datumy, 4 půjčky během insolvence. Do dnes ani koruna. Nic jí říkat nebudu a v pondělí to za ní řešit přes úřady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:13

@Da12 on je v tomhle takový, že nechce nikde dělat problémy, není hádavý a podobně. A oni na něj strašně tlačí skrz babičku, aby zajel a tak, ale on to nevidí, že to jsou jen záminky. Chápe mě, ale nějak mi to nestačí. Nechci se unáhlovat, tak zkouším sbírat další názory 🙏 ale hodně bolí, že se s nimi baví, když ví, jak mi ublížili 🥺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:14

@mackA159 já bych se tomu ani nedivila, ono takových vychovaných běhá všude dost. Já nejsem jediná komu dluží, ale to jsem zjistila až pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
8.7.22 19:16

@kve-tinka přítel nemá insolvenci. Tchýně jí má. Máme za sebou 4 roky bez jediného problému. Tak to nechci unáhleně zahodit kvůli jeho matce. Ale nevím no 😥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová