Nechci dvouměsíční výpovědní lhůtu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Když odejdeš ze dne na den, tak v bývalé práci dostaneš většinou paragraf nevím kolik. Ale pokud to v té nové práci vědí a nevadí jim to, tak to neřeš.
Ale jestli s tím nový zaměstnavatel nesouhlasí, tak by jsi pak mohla přijít o obě práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky nevite jaky muze mit dopad jit ze dne na den do jineho zamestnani.Mam lepsi o dost misto ale nechteji me pustit.Vim ze bych mela vydrzet, nechci mit pak problemy..ale tam me asi nepockaji.
Tak ta dvoumesicni vypovedni lhuta kryje zamestnavatele, fakt super, kdyz ti zamestnanec zmizi ze dne na den. Muzes odejit, za nohu te nikdo drzet nebude, dostanes nejaky zaznam do zapoctoveho listu, ale zamestnavatel po tobe muze pozadovat usly zisk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je prostě naprd. Když člověk hledá novou práci, tak všude chtějí nástup nejlépe ihned, ale už nikdo nepočítá s tím, že mají lidi obvykle dva měsíce výpovědní lhůtu
Chápu ale i druhou stranu, že je blbý, aby zaměstnanci odcházeli ze dne na den, ale dva měsíce mi připadá dost
Taky už jsem s tim několikrát bojovala… Většinou jsem se ale domluvila na nějakém kompromisu. Třeba výpovědní lhůta jeden měsíc. Nešlo by se nějak domluvit na obou stranách?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Když odejdeš ze dne na den, tak v bývalé práci dostaneš většinou paragraf nevím kolik. Ale pokud to v té nové práci vědí a nevadí jim to, tak to neřeš.Ale jestli s tím nový zaměstnavatel nesouhlasí, tak by jsi pak mohla přijít o obě práce
V nove praci ten paragraf resit nemusi, ale do budoucna v nejakych dalsich ano… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pherenike jak v dalších ano? Tenhle zápočťák odevzdá nyní, až bude hledat další práci, bude mít zas nový, jiný zápočťák. Problém by byl kdyby takto skončila a nenastoupila nikde…
@Anonymní píše:
Ahojky nevite jaky muze mit dopad jit ze dne na den do jineho zamestnani.Mam lepsi o dost misto ale nechteji me pustit.Vim ze bych mela vydrzet, nechci mit pak problemy..ale tam me asi nepockaji.
Na dohodu tě nepustí? Nemůžeš za sebe někoho sehnat a zaučit třeba po odpoledních?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam je i ten problém, že když se neosvědčíš ve zkušebce, tak by to mělo vliv na výši dávek z PÚ…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bacha na Boží mlýny. Sice teď to tady řešit třeba nebudou, minulej ti dá paragraf a ani tě nebude žalovat (což může), ale třeba za pár let nedostaneš práci, protože jsi podrazila zaměstnavatele. Zvlášť v některých oborech je to v pdostatě konečná, páč si to ti lidé řeknou.
Nehledě k tomu, že zaměstnavatel nemá možnost zaměstnance propustit bez důvodu ani s dvouměsíční výpovědní lhůtou, ani s roční, prostě línýho člověka musí platit a pálka to není malá.
edit: My třeba voláme pro reference dvě místa zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý zaměstnavatel si na dobrého zaměstnance ty dva měsíce počká. Když odejdeš teď „bez rozloučení“, tak jakou má nový zaměstnavatel jistotu, že jednou jemu neprovedeš to samé?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
poděláš to akorát sobě - nikdy bych nevzala někoho, kdo si jen tak odejde.. dřív se to řešilo paragrafem, to si v nové práci ani neškrtneš.. ideálně, když Tě z nové vyhodí ve zkušebce a Ty pak díky tomu paragrafu budeš marně shánět..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pajka89 píše:
To je prostě naprd. Když člověk hledá novou práci, tak všude chtějí nástup nejlépe ihned, ale už nikdo nepočítá s tím, že mají lidi obvykle dva měsíce výpovědní lhůtuChápu ale i druhou stranu, že je blbý, aby zaměstnanci odcházeli ze dne na den, ale dva měsíce mi připadá dost
Taky už jsem s tim několikrát bojovala… Většinou jsem se ale domluvila na nějakém kompromisu. Třeba výpovědní lhůta jeden měsíc. Nešlo by se nějak domluvit na obou stranách?
A víš, proč ho třeba potřebují ihned? Protože se nějaký chytrák sbalí a jde si jinam. Potom jsou to odchody na dlouhodobější PN, MD/RD. Ona se taky těhule může nechat zneschopnit hned na začátku těhotenství, protože práce je pro ni moc stresující.
Věř, že zaměstnavatelé ví o výpovědní lhůtě, občas stačí otevřít pusu a zeptat se. Říct, že máš 2M výpovědní lhůtu je normální, nic pohoršujícího. Horší je odejít na Ačko, na lepších pozicích nebo v lepších firmách, když se na to dojde, tak pápá. Protože takovejm lidem nemůžeš věřit - neudělaj ti to pak znovu až se jim naskytne něco lepšího? + reference (on svět je malej)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ten nový zaměstnavatel asi nějak super nebude, když mu pravidla nic neříkají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: … ale tam me asi nepockaji.
Na zaměstnance, který se chce zachovat ke svému dosavadnímu zaměstnavateli korektně, asi nepočkají, ale takového, který hrubě poruší pracovní kázeň a zaměstnavatele podrazí, asi vezmou? Hmmm, hmmm… ![]()
Mluvila s nimi o tom zakladatelka? Asi ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chci se zeptat.Mam pracovní smlouvu na dobu určitou, ale chci odejít, nástup do nové práce mám už za měsíc, což znamená že 2měsíční výpovědní lhůta je pro mě problém, ale pročetla jsem si pracovní smlouvu a zjistila jsem že o výpovědní době tak nemám nic napsané. Je tedy automatická nebo to musí být v té smlouvě zapsané aby byla platná? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jennyo Výpovědní lhůty jsou dané Zákoníkem práce. Ve smlouvě nic napsaného být nemusí. Platí zákon.
- Citovat
- Upravit