Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem v 16. tt a přes stále trvající nevolnosti, které mě donutily
zůstat doma na neschopence, si to užívám.
Zajímá mě jedna věc - já nechci vědět pohlaví miminka, chci se nechat
překvapit. Manžel je opačného názoru, ale toho přemluvím
.
Zaráží mě, že když tohle někomu řeknu, kamarádky, spolupracovnice
apod., jsou hrozně překvapeni a nechápou to. Že, v dnešní době, když
je ta možnost, by to všechny vědět chtěly.
Jste stejného názoru?
Ahoj, my jsme si to taky nechteli nechat rict a setkali jsme se s uplne stejnymi reakcemi jako pises. Nekdo nam dokonce ani neveril, ze to nevime, mysleli si, ze to jen nechceme nikomu rict. Tak nejak vnitrne jsme si mysleli, ze to bude kluk a kdyz nam pak pan doktor rekl „mate krasnou holcicku“, tak to byla ta nejuzasnejsi veta, kterou jsme kdy slyseli. Vydrz, to prekvapeni pak za to stoji
. Jana
Ahojki.
No je asi pravda, že dnes už to úplně běžné není, většina z nás si pohlaví říct nechá.....říkal mi tenkrát před dvěma lety doktor na ultrazvuku. Já osobně jsem ho teda znát chtěla, jednak kvůli výbavičce, ale hlavně zvědavost, já bych to nevydržela. A tak opravdu upřímně obdivuji ty, který to vydržej. Takže hlavně vytrvej, ať si okolí říká a tváří se jak chce. Užívej si těhotenství, já osobně ho považuji za nejhezčí období mýho života, nevolnosti jsem měla jen cca 3 týdny, jinak pohodička. A.
Ahoj,
taky jsme to nevěděli a hlavně nechtěli vědět, samozřejmě nám nikdo nevěřil:).
R.
Ahoj,
my jsme to taky nevěděli, nechtěli vědět, naši to pochopili a někdo se divil, ale já za sebe musím říct, že to bylo strašně moooc krásný, když nám na sále řekli, že máme chlapečka Honzíka. Výbavčku, jsme nakupovali neutrální.
Jen technická poznámka: před každým ultrazvukem hlas, že nechceš vědět pohlaví.
My jsme to taky vědět nechtěli a doktorka při uzv říká:
Jé, taky je slečna.
A my:
Jé, my jsme to nechtěli vědět… ![]()
No, pak jsme stejně byli rádi, ale taky bychom se rádi nechali překvapit, bohužel to nevyšlo…
Ahoj,
taky jsme to nechtěli vědět a taky nám pár lidí nevěřilo, že nevíme, co to je.
Ale kdybych to věděla, tak to každýmu vykecám.
Podvědomě jsem čekala kluka, takže když mi řekli, že je to holka, tak jsem byla docela překvapená. Ale ne nepříjemně.
Teď čekáme druhý dítě, chceme si to nechat říct, bohužel se prcek ve 20. týdnu odmítl ukázat. Tak snad příště. ![]()
Vydrž! My to taky nechtěli vědět a to překvapení po porodu je úžasné! Stojí to za to…hlavně pak, když všem říkáš: je to kluk/holka… U mě bylo nejlepší to, že TO na sále (teda spíš pokoji) všichni věděli včetně manžela a já tam tím rozmazaným zrakem mžourala, jestli něco poznám. Až jsem se musela ozvat, protože manželovi tekly slzy a nebyl schopen slova… Markéta
Ahojky,
také si pohlaví svého druhého dítěte nenecháme říct.U prvního jsem byla zvědavá a v 18 tt nám řekli, že čekáme na 97% holčičku.Tentokrát se chci nechat překvapit ![]()
Ale je dobré vědět, že se musí předem hlásit že pohlaví nechci znát.To by mě trefilo
celou dobu nakupuji ve žluté a bílé a nakonec se to dozvím nedobrovolně. ![]()
Ahojky,
my jsme taky pro nenechat si rict. Zatim jsme si to vzdycky nechali jen ukazat, ale ne rict. S klouckem to podle fotky bylo celkem jasne, ale jistota nebyla a s holkou jsme nevedeli vubec na cem jsme.
A rozhodne bychom neprozrazovali ostatnim. Neni nad prekvapko
Moc se mi nezamlouva, kdyz vsichni vi, ze tenhle tyden se narodi Pepicek. Pak uz je to jen o tom, ze se narodil. Lepsi je napeti az do konce ![]()
Mata
My si taky pohlaví nenechali říct a nelitujeme, to překvapení je nádherný.
Gynekolog se vždycky ptal „vidím pohlaví, chcete ho říct?“ - a buď já nebo přítel (střídavě
) jsme zůstali neoblomní a fakt to nevěděli.
A kdybychom se to dozvěděli (prokecnutím gynekologa nebo při odběru plodovky), tak bychom to určitě nikomu neříkali.
Když jsem věděla, že nějaká kamarádka čeká kluka/holku a jaké jméno dají, tak jsem vůbec nebyla překvapená, když přišla sms, že se mimino narodilo ![]()
Ahoj,
tak u nas to bylo presne jak pises - ja jsem pohlavi vedet nechtela a manzel ano. Nakonec jsem si ho nechala rici, ale jen proto, ze jsem sla na odber plodove vody a tam je to da se rici na 100%
Z UTZ bych to ani vedet nechtela - nebot se velmi casto spletou. Mela jsem dve kolegyne - jedne rekli, ze bude mit chlapecka -no a az na porodnim sale se divila, ze ma holcicku. No a druhe rekli, ze to bude holcicka - takze vse nakupovala pro holcicku a jiz ma trileteho kluka ![]()
Ja znam take hodne holek co si to rici nenechalo - takze opravdu nejsi jedina a pokud to nechces vedet (a vydrzis to) tak si to rict nenechej.
Verveve
MataP píše:
Moc se mi nezamlouva, kdyz vsichni vi, ze tenhle tyden se narodi Pepicek. Pak uz je to jen o tom, ze se narodil. Lepsi je napeti az do konce
Mně se to právě líbí moc, protože dítě už se tím stává členem rodiny, i když ještě není na světě. Anonym je jenom nějaké miminko. Je to ale samozřejmě každého věc. Já překvapení strašně nerada
.
Kvalitní doktor se podle mě zeptá sám. Aspoň moje gynekoložka říkala „všechno je v pořádku, tady vidím pohlaví…“ a až když jsme se zeptali jaké, ujistila se, že to chceme opravdu vědět, a teprve pak nám to řekla (pro mě žádné překvapení, já to věděla od začátku, i když nechápu jak, na šestý smysl nevěřím, ale tohle je výjimka).
Holt je ale třeba připravit se na to, že zrovna tuhle informaci z rodičů každý páčí možně i nemožně
.
My si to taky nenechali říct, mysleli jsme si, že to bude kluk, celé těhu jsme mu říkali Lukášek, a ona to byla holka. Není nad překvapení.
Taky jsem to po druhé nechtěla vědět, ale nevydržela jsem to. Jsem holt strašná drbna, ale mrzí mě to. To překvapení musí být úžasné.