Neschopenka ve zkušební době a nárok na mateřskou
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@JancaS84 píše: Více
To neni pravda, jednak to plati pouze pro některé kategorie práce a i u nich pouze nejspu povinné, ale zamestnavatel na nich klidne trvat může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krákora997 píše: Více
Asi tak. Když se tady nějaká těhotná zeptá na dávky tak ji všichni posílají pracovat. Tato pracovat chce a taky se na ni slétly jak hejno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, v tomto případě by si ji dostala. Podmínka je odpracovaných 270 dní za poslední dva roky a na mateřskou nastoupit do 180 dní po skončení pracovního poměru. Ochranna lhůta je tak dlouhá jako poslední zaměstnání. Pokud byla těhotná i v tom předchozím tak se počítá i to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už mi bylo vysvětleno, že pokud byla prokazatelně těhotná už v tom prvním zaměstnání, tak v tomto případě na mě dosáhne. Kdyby ale otěhotněla v té nežere mezi pracemi nebo až v té druhé, tak ochranná doba není 180 dní, ale jen tak dlouho, jako trvala poslední práce. Takže kdyby pracovala pět let, dala si měsíc pauzu a během té otěhotněla, tak smůla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já bych to teda při podpisu smlouvy neříkala, pokud bych o tu práci stála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše: Více
Jasně, říkat to nemusí, tak či tak se s ní můžou rozloučit během zkušebky - v jejím případě to bude asi za pár dní než na to přijdou (pokud to jde fakt už poznat) nebo se bude muset umět fakt celé ty 4 mesice dokonale maskovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe můžou. Ale pokud o tu práci stojí, asi se jí každý týden vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše: Více
A co měla dělat dřív? Kromě možnosti netehotnet nebo nestěhovat se?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše: Více
Tohle je coby kdyby. Víme naprosté houby. Třeba ji skončila nájemní smlouva, třeba je tam jiný důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše: Více
Na mě to třeba nebylo do 6 měsíce skoro vidět, když sem si vzala nějaký volnější oblečení tak vůbec. Spíš jak bude zvládat tu práci, když je to velkosklad, předpokládám že tam bude nějaká manipulace s těžšími předměty a to bych jako těhotná úplně neriskovala. A to sem v druhém i třetím těhotenství tahala starší děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak jsem teď byla na kontrole u doktora, oznamila jsem mu tam ten problem s prací a o JAKOU práci se jedná a ten mi řekl ať na to kašlu. Že za měsíc až dva bych to tam nedávala (vysoké teploty, tahání těžkých věcí) a zbytečně bych pak přišla o MD. Teď mam hezky odpracovaný a sedí mi ochranná lhůta na MD a zbytečně bych se pak stresovala jestli mě vyhodí a co dělat dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
To není pravda. Zaměstnavatel stále může vstupní prohlídku vyžadovat aby tom případě ji zaměstnanec musí absolvovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit