Neschopenka ve zkušební době a nárok na mateřskou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
9.2.26 20:24
@Keyllah píše: Více

Chci vidět tvoje děcka, stejni retoši po matce,, to vyhrali v zivote xdd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.2.26 20:26
@ugluk píše: Více

No, pokud ty moznosti zjistuje stylem, když me zamestnavatel vyhodí, pujdu na PN, tak se nesmi divit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
9.2.26 20:27

tak si to zjednodušme. Má zdravotní problém, který by oduvodnoval neschopenku? pokud ano, at ji má. Pokud ne, je to podvod. A bude do podvodu tlačit i toho doktora…faktem je, že stát toto dlouhodobě neutáhne a kdo na to potom doplatí nejvíc? ty děti a ženy, co to potřebují nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.2.26 20:27

@ugluk Děkuju, konečně někdo kdo mě chápe. Fakt mě zarazila ta toxicita a nepříjemná atmoška tady😃 Zlaté facebook maminy. Přece jen je to moje poprvé a tak zjišťuji všechny možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41186
9.2.26 20:28
@Zedzmikkt píše: Více

mrkni na ty svoje ;) a zkus se chovat trochu slušně, ano? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.2.26 20:29

Uz se neozývej důchodče,, už ti tikaj hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.2.26 20:30

@j.a.n.i1 Tak jak jsem psala, dalo by se ti vydržet TŘEBA, protože co já vím jak mi bude za další dva měsíce. A vážně mě nenapadlo, že si to někdo převezme tak, že chcu nekam nastoupit a po dvou směnách jít na neschopenku a adios😃 Mohla bych být doma už teď, ale logicky nechcu trávit měsíce doma na zadku a pracovat chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
9.2.26 20:30
@j.a.n.i1 píše: Více

Nojo, no, možná nešťastná formulace, ale zas mezi náma - jak často tady v diskuzích potkáš někoho, kdo poté, co přijde v těhotenství o práci, nezajišťuje si tu PN rovnou, ale ještě hledá práci, do které nastoupí. Já zas tak moc ne. Protože kdyby jí šlo v prvé řadě o peníze, tak se tou druhou prací o ně hodně připravuje, protože riziko vyhazovu a následné absence MD je veliké. Ona vypadá, že by v prvé řadě radši pracovala než byla na PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
9.2.26 20:34
Říká, že nějaké už má. Kdo jsme my, abychom posuzovaly, co už je dost blbé na PN a co ještě ne? Když si vezmu, kolikrát já odmítla PN a na co by mi ji doktoři zfleku napsali… jenomže já měla tu práci, věděla jsem, že ji budu zvládat, a v té práci o mě stáli. Kdyby ne, asi na tu PN kývnu taky.
Jsou stavy na PN jednoznačné, jsou stavy, kde je to jednoznačně zbytečné, no a pak hromada mezi, kde je to na zvážení a doporučení doktora, který může zhodnotit i celkovou situaci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
9.2.26 20:40

A co se týče toho, kdy je to vidět - já už šla v těhotenských džínech na prvotrimestrální screening, to břicho mi hrozně rychle vyskočilo. A pak pamatuju na kamarádku, co jsem ji dlouho neviděla. Jak se máš? Čekáme druhé. Tak to moc gratuluji a kdy to bude? No, termín mám za týden. Holka padesát kilo i s postelí a schoval to volnější svetr. Na druhou stranu po přechodu mě začali pouštět sednout v tramvaji, a to mám… no dobře, ne padesát, ale šedeát i s postelí. Pokud na to člověk primárně neukazuje, nosí volnější hadry a má kliku na dostatečně nevšímavé okolí, věřím, že dost lidí to za příznivých okolností schovat dokáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.2.26 20:41

Ale neni, ale pri tom, jak tu reaguje nejak nemam chit radit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
9.2.26 20:44

Pokud si byla těhotná už v předchozím zaměstnání kde jsi byla několik let tak i kdyby tě vyhodili po měsíci ve zkušebce tak budeš mít ochrannou lhůtu 180 dní a nárok na mateřskou mít budeš. To už ti vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.2.26 20:44

@j.a.n.i1 Tak neraď🤷🏼‍♀️ Nikdo tě nenutí. A vzhledem k tomu jak tu jsou všichni zapšklí a toxický si myslím, že reaguju ještě dobře😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
9.2.26 20:45
@j.a.n.i1 píše: Více

Vidíš, mně zas přijde, že se tu na ni sesypaly jak hejno hus, tak se brání :think: Možná mám toho za sebou dost, ale holt to vnímám jinak. Vlastně jsem ve vzdáleně podobné situaci byla dvakrát, zdravotní stav „neumírám, ale na vypsání PN by to bylo“ a ano, přiznávám, že pokaždé jsem se rozhodovala hodně i na základě kvality zbylého života a pracovního prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
9.2.26 20:46
@JancaS84 píše: Více

Počítá se to z toho minulého, pokud už v něm byla těhotná? Jestli jo, tak se tu veřejně kaji za mystifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat