Neschopenka ve zkušební době a nárok na mateřskou
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Keyllah píše: Více
Chci vidět tvoje děcka, stejni retoši po matce,, to vyhrali v zivote xdd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše: Více
No, pokud ty moznosti zjistuje stylem, když me zamestnavatel vyhodí, pujdu na PN, tak se nesmi divit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak si to zjednodušme. Má zdravotní problém, který by oduvodnoval neschopenku? pokud ano, at ji má. Pokud ne, je to podvod. A bude do podvodu tlačit i toho doktora…faktem je, že stát toto dlouhodobě neutáhne a kdo na to potom doplatí nejvíc? ty děti a ženy, co to potřebují nejvíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk Děkuju, konečně někdo kdo mě chápe. Fakt mě zarazila ta toxicita a nepříjemná atmoška tady😃 Zlaté facebook maminy. Přece jen je to moje poprvé a tak zjišťuji všechny možnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zedzmikkt píše: Více
mrkni na ty svoje
a zkus se chovat trochu slušně, ano? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: Více
Uz se neozývej důchodče,, už ti tikaj hodiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tak jak jsem psala, dalo by se ti vydržet TŘEBA, protože co já vím jak mi bude za další dva měsíce. A vážně mě nenapadlo, že si to někdo převezme tak, že chcu nekam nastoupit a po dvou směnách jít na neschopenku a adios😃 Mohla bych být doma už teď, ale logicky nechcu trávit měsíce doma na zadku a pracovat chci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Nojo, no, možná nešťastná formulace, ale zas mezi náma - jak často tady v diskuzích potkáš někoho, kdo poté, co přijde v těhotenství o práci, nezajišťuje si tu PN rovnou, ale ještě hledá práci, do které nastoupí. Já zas tak moc ne. Protože kdyby jí šlo v prvé řadě o peníze, tak se tou druhou prací o ně hodně připravuje, protože riziko vyhazovu a následné absence MD je veliké. Ona vypadá, že by v prvé řadě radši pracovala než byla na PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah píše: VíceŘíká, že nějaké už má. Kdo jsme my, abychom posuzovaly, co už je dost blbé na PN a co ještě ne? Když si vezmu, kolikrát já odmítla PN a na co by mi ji doktoři zfleku napsali… jenomže já měla tu práci, věděla jsem, že ji budu zvládat, a v té práci o mě stáli. Kdyby ne, asi na tu PN kývnu taky.
Jsou stavy na PN jednoznačné, jsou stavy, kde je to jednoznačně zbytečné, no a pak hromada mezi, kde je to na zvážení a doporučení doktora, který může zhodnotit i celkovou situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týče toho, kdy je to vidět - já už šla v těhotenských džínech na prvotrimestrální screening, to břicho mi hrozně rychle vyskočilo. A pak pamatuju na kamarádku, co jsem ji dlouho neviděla. Jak se máš? Čekáme druhé. Tak to moc gratuluji a kdy to bude? No, termín mám za týden. Holka padesát kilo i s postelí a schoval to volnější svetr. Na druhou stranu po přechodu mě začali pouštět sednout v tramvaji, a to mám… no dobře, ne padesát, ale šedeát i s postelí. Pokud na to člověk primárně neukazuje, nosí volnější hadry a má kliku na dostatečně nevšímavé okolí, věřím, že dost lidí to za příznivých okolností schovat dokáže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale neni, ale pri tom, jak tu reaguje nejak nemam chit radit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud si byla těhotná už v předchozím zaměstnání kde jsi byla několik let tak i kdyby tě vyhodili po měsíci ve zkušebce tak budeš mít ochrannou lhůtu 180 dní a nárok na mateřskou mít budeš. To už ti vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tak neraď🤷🏼♀️ Nikdo tě nenutí. A vzhledem k tomu jak tu jsou všichni zapšklí a toxický si myslím, že reaguju ještě dobře😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Vidíš, mně zas přijde, že se tu na ni sesypaly jak hejno hus, tak se brání
Možná mám toho za sebou dost, ale holt to vnímám jinak. Vlastně jsem ve vzdáleně podobné situaci byla dvakrát, zdravotní stav „neumírám, ale na vypsání PN by to bylo“ a ano, přiznávám, že pokaždé jsem se rozhodovala hodně i na základě kvality zbylého života a pracovního prostředí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše: Více
Počítá se to z toho minulého, pokud už v něm byla těhotná? Jestli jo, tak se tu veřejně kaji za mystifikaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit