Neschopenka ve zkušební době a nárok na mateřskou
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kriss665 píše: Více
jak kašleš? jako že do té práce ani nenastoupíš?
ale aktuálně jsi v jakém režimu - UP? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MamaZBrd Tak já jsem na ÚP, takže nemusím řešit neschopenku. A volala jsem teda i na sociálku a tam mi řekli, že teď mi běží ochranná lhůta 180 dní z toho předešlého zaměstnání a KDYBYCH nastoupila do nové práce a nedej bože me za mesic vyhodili, tak se mi ty ochranné lhůty sloučí (takže 180dní + měsíc)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keyllah Od 15.1., tedy od ukončení posledního zaměstnání☺️ Teď tedy zvažuji, ten nástup, když vím, že ochrannou lhůtu bych splňovala tak či tak. Paní ředitelce těhotenství oznámím a plně pochopím, když se jim nebude chtít zaučovat člověka co by jim za pár měsíců odešel na MD☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš to je na tobě to rozhodnutí- pokud tam budeš tahat těžké věci, litat z tepla do zimy, no žádná hitparáda pro tebe a mimčo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe No to taky beru v úvahu. Tím, že je to moje první díte tak upřímně moc nevím co je “dobré” a co ne. Když vím že jsou matky
(třeba ta moje haha) které do porodu litaly jak čamrda a normale pracovaly. Ale strach logicky mám. Nerada bych aby se miminku něco stalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to si v těhotenství moc nedokážu představit
. A teď máš jaké problémy? Do toho bych vůbec nešla a jak jim řekneš těhotenství tak co s tebou? To asi moc pro těhotnou vhodná práce nebude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ale jsou prace, které těhotná provádět nesmí. Jestli jsi se hlásila do skladu, kde se tahají těžké věci těhotná a zamlčíš to, bude to dost problem hlavně pro ně. To je proste proti zákoníku práce
Ty jsi dala v te staré práci výpověď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 Já mám zatím jen ty “klasické” Jako jsou nevolnosti, bolest hlavy a teda jako EXTRÉMNÍ únava😅 To co já naspím to svět neviděl🤣 No ještě to zvažuji, ale stejně vím, že když jim to řeknu, že tu smloucu nakonec nepodepíšeme, ale aspoň budu mít čisté svědomí😅
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Nene dostala jsem výpoveď pro nadbytečnost. A není to sklad, ale pekárna☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to uz jsi byla těhotná, když ti tu výpověď dali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale to je ta výpověď neplatná, to ti nemohli jako těhotné dát
sama se připravuješ o penize a teď vymyslíš blbostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss665 tohle není pro těhotnou fajn práce. tahání těžkých věcí, ty změny teplot
. Pokud tě to vychází na mateřskou tak bych neriskovala. Navíc kdo ví jak dlouho to dáš, to zvedání těžkých břemen je prostě špatně
a navíc budou chtít výkon
a to jako těhotná moc nedáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 Asi máte pravdu, nebudu si hrát na hrdinku a proste budu doma když můžu🤷🏼♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit