Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@a12 právě že ne. Prvně jsem si myslela, že se to utrhlo a vysypalo do tašky, ale v tašce nebyla jediná brambora, takže si myslím že už jsme to tak koupili. Každý gram ta váha hlásí, ale tohle ne. Možná tím, že jsme měli vcelku velký nákup kde se toho půl kila ztratí.
Mne sa stalo že som na pečive videla asi 12 ročného chlapca ako z pečiva vyďobáva párok, zjedol ho a pečivo tam nechal
a nikto nič a minule matka s dvomi dcérami stáli pri donutoch a ojedávali z nich oreo sušienky
a zase nikto nič
Já bych zašla na pokladnu, řekla stručně, o co jde, a nechala bych tam peníze. Šla bych tam kvůli sobě, ne kvůli kamerám ![]()
Ja jednou v kaufu provezla dole na voziku plato piv, doslo mi to az u auta, ale uz jsem se nevracela… zas tak me to netrapilo. ![]()
Pridam perlicku. Tchan si sel do Kaufu koupit mrkev na vahu. Peclive zvazil a mel to za 12,70 kc. V kapse mel presne 13 kc a pak uz jen tisicovku. No pokladni mu rika 14 kc pane! Jako prosiiiim???? Odpoved: no vite ja za to nemuzu, ten program je tak nastaveny.
Takze jestli to takhle delaji vsechny markety, nejaky ten rohlik gratis by me fakt nerozhodil.
![]()
Stejnak to není trestný čin. Někdy se to stane. Hrozí maximálně pokuta do 15 000 Kč,–
![]()
@Anonymní píše:
Dneska jsem si markovala zboží na samoobslužné pokladně a zapomněla jsem si namarkovat pečivo. Doma jsem to zjistila na lístku, ale je mi blbé tam s tím jít, abych nebyla na zlodějku. Mám ale z toho blbý pocit, co když mě poznají na kamerách? Poraďte, prosím, co byste udělaly?
Pokud jsi to neudělala vědomě, nemusíš mít špatné svědomí. Navíc, každý řetězec má zakalkulovánu nějakou úroveň ztrát (krádeže, rozbité zboží, prošlé zboží…) do cen ostatního zboží, takže nezkrachuje. Ale tobě jde o pocit - takže za mě, nevyčítej si to, protože to bylo provedeno nevědomě. A u rohlíků bych se nevracel (tedy pokud bych to nezjistil hned u krámu).
@debra.morgan píše:
Ja jednou v kaufu provezla dole na voziku plato piv, doslo mi to az u auta, ale uz jsem se nevracela… zas tak me to netrapilo.
ne, kvůli rohlíkům bych si vrásky nedělala a pokud ano, tak až tam půjdeš příště, doplať to, ať máš klid na duši
Ale rozhodně to nikdo řešit nebude, i kdyby to viděli na kameře, pár korun..