Nechtěné odstavení

64
8.4.15 20:59

nechtěné odstavení

Ahoj holky, prosím o radu, jak poznám, že už nemám mlíko? Teda ono je to asi jasné že nemám, ale já asi tajně doufám, že třeba.. :,( malému je devět měsíců a už prostě pít nechce, přicucne se a pustí, přicucne se a pustí, otáčí hlavu, furt ho zajímá cokoliv jinýho a ve finále mě kousne. Ale on byl přitom hroznej závislák a jedlík vždycky. Pak mě napadlo jestli jsem si ho blbka neodstavila sama tou E. metodou uspávání. V šesti měsících jsem přestala v noci kojit a přes den jsem kojila po každém jídle. Na osmiměsíční kontrole jsem doktorce řekla, že už pít nechce, že pije jen ráno a večer a přes den dělá tyhle výše popsané blbiny. No a ona že to dítě je chytřejší než já :lol: že prej když už je tak velký tak se pije jen ráno a večer. Ahááá tak to jo. No tak jsem kojila jen ráno a večer a výsledek je že už ani to nechce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
8.4.15 21:01

Jak dlouho to trvá, nemůže to být bojkot? Jinak jestli si myslíš, že máš málo mlíka tak odsávat, kojo čaje, melta, a víc koj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.4.15 21:06

Jsem v podobne fazi, uz kojim jen tak misto dudlicku dvakrat denne a mliko mizi. Kdybych chtela kojit vic, tak zacnu nabizet i behem dne, ale taky uz moc nechce. Vlastne to ranni kojeni stoji taky za houby, kdyz je vyspalej a cilej, poradne se nakoji jen vecer, kdy si chces spis podudlat pred spanim. Nezkusis nabizet prso pred dennimi spanky?
Ale hele, kdyz nechce, tak asi fakt nepotrebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.4.15 21:08

@geilens
a je možné, že jako kdyby mi to přestávalo, tak že se to ještě dá zachránit? A odsávat myslíte tou odsávačkou žeo, já jí totiž nemám a nechce se mi jí kupovat :lol: ale samozřejmě chápu, že jestli to je nutný a chci to doopravdy zachránit, tak si s tím přístrojem budu muset najít „společnou řeč“. No a trvá to celkem dlouho. Já právě myslela že to je jen bojkot ale ono to trvá už asi měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
8.4.15 21:10

Někde jsem četla, ze množství mlika ovlivní hlavně kojení v noci, ale to asi začnou některé mamky vyvracet. Já ještě kojim, ale jen z jednoho prsa. Taky odmítal z toho jednoho pit az došlo. Ještě ze to utáhne to druhé, je pravda ze pijeme v noci i 4×. Spi s nama, jinak bych to nezvládla.
Je škoda přestat kojit, člověk to bere jako selhání, ale už mas dítko velké a to nejlepší jsi mu už dala. Bud rada i za tuhle delku kojeni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30827
8.4.15 21:15

Já to tak měla u první, v 8m se sama odstavila, prso jí prostě přestalo zajímat, koukala všude okolo, kroutila se, cucala si prsty…Bylo to skoro ze dne na den, předtím pila ukázkově, bez problému.
Tak prostě koj, jak on chce a když nechce, tak ho asi nedonutíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
8.4.15 21:15

@Luca2014 Jj pokud chceš tu laktaci zase rozjet, tak tou odsávačkou společně s nějakým picím režimem to zase nastartuješ… Odsávačka je nejlepší elektrická, já jsem spokojená se zn. Medela
A souhlasím s @Mengea, hodně dělá to noční kojení, bohužel tím Estvilem jsi tomu asi nepomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.4.15 21:16

@Pudloslava
no tak zkusím to klidně žeo, když to pomůže. Já právě laškovala i s myšlenkou jestli se na to nemám už vyprdnout, že prostě třeba už to nepotřebuje no, nevím. Ze začátku jsem to zkusila, ho nakojit před a on mi usnul u toho (bez normal jídla) no a spal jen ani né polovinu času co obvykle. A když se probudil tak to teda dojedl ale neusnul už a byl protivnej, tak jsem si řekla že tudy cesta asi nevede..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.4.15 21:19

To je teda výborný, hlavně že jsem toho předtím načetla než jsem tu metodu začla a o tom že si odstavím mimi nebyla řeč :| achjoo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
900
8.4.15 21:33

@Luca2014 a kdyby jsi dstrikala a dala mliko z hrnicku, to by šlo? Vim ze by to takhle byla velká prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
8.4.15 21:41

Ahoj, ja myslim, ze pokud se rozhodnes, ze to kojeni zachranit chces, tak je to mozne, ale urcite na ukor tveho pohodli. Snazila bych se prso diteti nabizet casto behem dne a to nejlepe nekde v klidu, kde nebude mit podnety, ktere ho budou rozptylovat. Taky je dobre, jak tu bylo jiz receno, nabizet kojeni pred dennimi spanky, nebo po nich, kdyz je jeste prcek rozespaly. Odstrikavani mleka je nejucinejsi ihned po kojeni a pokud ti prcek v noci spi, tak bych si odsavala i v noci el. odsavackou. Pokud o to stojis, myslim, ze to jeste „rozchodis“,protoze laktace se ti nezastavi jen tak, kor kdyz stale alespon jedenkrat denne kojis. Na druhou stranu, kojit 9 mesicu je parada a muzes byt rada i za to. To nejdulezitejsi uz prcek dostal. Hlavni je, abys byla v pohode, to je pro mimi nejdulezitejsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
8.4.15 21:52

Jak uz tu nekdo psal, kdyz prestanes v noci kojit nebo to omezis pres den, muze ti zmizet mliko, nekdo to tak ma a nekdo ne. Jak mas mlika min, malyho prsa prestanou zajimat, protoze se mu to nechce tahat. Moje mala se takhle odstavila presne v tomhle veku, ja jsem zase ale prestala kojit pres den, chtela jsem to nechat jen vecer, rano a v noci, no, a mliko bylo do trech tydnu fuc. Ale mne to bylo jedno, aspon to probehlo v klidu a postupne pro nas obe a tim padem i v ten spravny cas. A navic, mala zacala po odstaveni spat celou noc :dance:. Ja nevim, kdyz maly uz nechce, tak proc mu to nutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
8.4.15 21:58

@Luca2014 já bych se na tvém místě na kojení vykašlala a najela na UM. Prostě už nemá o prso zájem, tak dostane jiné mléko a bude klid. Zase dítěti narušovat spaní jen proto, aby se za každou cenu zachránilo kojení (a nebo si v noci dávat budíka, abych odsávala) no to ti teda nevím… Podle mě je v tomto věku dítě dost velké na odstavení se. Ano, vím, že kojení je super, je to levné, a vždy po ruce. ale na druhou stranu nemá cenu to hrotit za každou cenu. mladší se mi takhle odstavil cca v 11 měsících. prostě měl o kojení čím dál menší zájem, až jsem se na to vykašlala. Stejně mě to příšerně vyčerpávalo fyzicky, tak to i pro mě byla úleva. Na druhou stranu, lahev s UM jsme odbourávali do 4 let. Ale to je zase jiný příběh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
8.4.15 22:03

@Luca2014 ahoj, za chvili nejspis zacnu resit stejny problem. synovi jde na 9.mesic, ma ctyri prikrmy denne, omezila jsem ne zcela vedome kojeni na rano, po obede a na vecer pred spanim. pres noc uz taky 3tydny nekojim, spi i 10hodin v kuse. Prsa jsou mekka, asi mliko dochazi. ani nevim, zda jeste chci kojit. prijde mi to prakticke, kdyz nekde jsme…snad kojeni timto zpusobem udrzim alespon do roku..

• Citovat
  • Upravit
4620
8.4.15 22:07

@teckaa to, že jsou prsa měkká neznamená, že nemáš mlíko…prostě se jen upravila nabídka
Já teda kojím ráno, večer a přes noc tak 5×, vyjímečně 1-2× přes den, a taky mám měkouše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová