Miminko ztratilo pocit hladu

14
8.4.15 10:14

Miminko ztratilo pocit hladu

Ahoj maminky,
potřebovala bych poradit, poslat tip nebo nejlépe ránu z milosti. Oč jde. Mám chlapečka, 3 měsíce a týden, a zatím kojím. Ale on už dlouho, asi měsíc, u kojení „zlobí“, odtrhává se, zase se přisává, propíná se, řve, kope, štípe, pěstičkami mlátí, tahá mě za vlasy a já už ani nevím, co všechno, prostě dát mu najíst je o nervy. A teď minulý týden to vygradoval k naprosté dokonalosti, odmítá jíst úplně, i jen se přisát, jenom si jej vezmu do kojící polohy, zrudne, začne ječet, jako by mu někdo trhal hlavu a hotovo, zkoušela jsem jinou polohu, jinou místnost, tmu, světlo, u našich, u sestry, prostě jíst nebude. Skončilo to tak, že nejedl asi dva dny (víkend) mlíko v čudu, a v pondělí jsme hned utíkali k paní doktorce, co to jako je, jestli nemá něco v pusině nebo tak. Tak předvědl úplně stejnou scénu a prý ztratil pocit hladu, prostě nemá potřebu jíst. Jenže musí, takže naše jídlo vypadá tak, že zkusím, jestli si vezme ode mě, aspoň trochu (musíme vážit) a zbytek (aspoň do 100ml) podat jinak. V reálu to vypadá tak, že se už občas milostivě přisaje, chvilku podumlá, pustí se, usměje se a konec. Pak nastupuju já, kdy jej chudáčka přikurtuju do autosedačky a stříkačkou do něj vyloženě rvu buď nutrilon nebo svoje, pokud se mi podaří odstříkat. A to vypadá tak, že malej řve jako pavián a já mu stříknu do pusy - takže jedna stříkačka trvá asi půl hodiny. Mnohdy to pak stejně všechno vyblinká! V jeho věku by měl na jedno jídlo vypít cca 150ml, což tedy nehrozí, jsem ráda, když do něj nacpu 50ml a on to nevyzvrací. Ve finále od včera už neřeším, jestli nakojím, nebo dám nutrilon, jestli stříkačkou nebo obyč flaškou (nechce nic, ani byč flašku, ani calmu, ani stříkačku, prostě nic), už jenom chci, aby se najedl. Nedělám nic jiného, než odsávám, odstřikuji, rvu to do malýho a hned znova. Venku jsme nebyli ani nepamatuji, protože musíme každou hodinu to aspoň zkusit.
V noci je to trochu lepší, to se přisaje a dokonce si i trochu dá, takže aspoň v noci neřve na celou ulici. Přijde mi, že už ani neumí pořádně tahat, cítím v prsou, že mléko (v noci) je, nebo zmáčku a ono vystříkne, ale on to nevycucne, odsávačkou to dělám asi špatně, protože to bolí a stejně nic moc neodsaju. Nemohla jsem si třeba špatným užíváním ucpat mlékovody? Nebo už mléko díky jeho pokusu o sebevraždu vyhladovním prostě došlo?
Jak v něm mám zase vzbudit, aby měl hlad a pěkně jedl? Cokoli, klidně i Nutrilo z obyč flašky. Stalo se vám to? U paní doktorky jsme byli po týdnu na převážení a má 50g (což je hrůza), teď máme přijít zase po týdnu a uvidíme, co dál. Už to prostě nedávám, neustálý řev, nucení jídla, odsávání a zase řev u nucení jídla.
Díky za jakoukoli reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4486
8.4.15 10:23

Nejsem odborník. Ale šla bych ven a dala bych mu třeba až za 3 hodiny. Třeba dostane hlad. Nám říkali, že žádné miminko hlady dobrovolně neumře. Cpát to do něho co hodinu, když nechce, bych nevolila. Jestli máš mléko, nabídla bych prs, a když si nedá, nabídla bych později. Pak uvidíš, za jak dlouhou dobu si dá, to nám pak prosím napiš. Zkus fakt úplně bez nátlaku nabízet a věřím tomu, že začne jíst.

Chlapeček je nějak nemocný, že sleduješ, kolik vypije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
8.4.15 10:25

Doporučila bych zavolat si domů dobrou laktační poradkyni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.4.15 10:27

Pravda. Dívám se, odkud jsi, mám dobrý kontakt v oblasti. Jestli chceš, napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
8.4.15 10:29

Nebo mu zkus dat v polospanku kdyz pises ze v noci se napije :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
8.4.15 10:30

Není to bhretarian? Sice se s tim ma zacinat az v dospelosti (21), ale vi se uz i o nekterych detech co od narozeni nejedi :kytka:

Nevim, zda NUTIT je ten nejlepsi napad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.4.15 10:39

@Siraela predevsim je mi to strasne moc lito :hug: Zazila jsem u syna a kdo neprozil nepochopi.
U nas na stesti se zjistilo uz v jeho 5 tydnech, ze pije malo. Kdyz jsem ho nechala na prsu 40 minut, vycucnul 40ml, kdyz jsem ho odpojila po 20 minutach na radu detske, mel v sobe jen 20 ml, coz je lzice 8o Ja jsem to vubec netusila, az dokud jsme se nedostali do nemocnice s jinym problemem.
Po zkusenostech jsem si pro malou vybudovala takovy plan: pokud nebude pit, roztahnout zaludek za kazdou cenu.
Po prichodu z nemocnice jsme do 7 mesicu krmili takto (obcas me zastoupil i tatinek): kojila jsem min. 30 minut, prevazila, ohrala MM do potrebne stredni davky (120-150ml na kilo vahy na den deleno poctem krmeni) a dala cevkou pro novorozence po prstu. Pak jsem odsala svoje mleko, vse vysterilizovala a pak uz se blizil cas na vojtovku a dalsi krmeni. Take jsem se obcas nedostala tyden ven a pak kdyz nekdo vzal kocar, tak jsem dohanela resty.
Tudiz ma rada zni: roztahnout mu zaludek. V noci ho v polospanku koj i dale, ale ted, kdyz ho pres den stve prso, tak bych ho nedrazdila. Dala bych si tyden na zachranu kojeni a pak uz bez vycitek najela na UM.
Jestli si neumis predstavit techniku dokrmovani po prstu (nejlepe udrzuje laktaci, protoze mimino musi sat), poradim, napis si o to. Je to lepsi, nez ho topit strikackou za place.
Jestli chces poradit s vypoctem davek, take napis. Mozna bys mohla zkusit chvilku odstrikavat rucne, to je pry nejvice podobne sati mimina a proto to prso stimuluje lepe, nez odsavacka. Jinak jiste vis vsechno: nahrat, napit tepleho pred kojenim a odsavanim apod.
Mas laktacni caje, homeopatika, cerne pivo? Ja ted s druhym piju recke seno (piskavice) a ma uzasny efekt.

Jinak jako matka, co si tim prosla, rozhodne nedoporucuji ted nechat krmeni na synovi. Deti, ktere jsou vysileni opravdu pak ztrati silu jist. Az najdes svoji metodu a on zacne jist a silit bude vam cela procedura trvat mene a mene a ty stihnes i ponunat sve miminko a trochu si to obdobi uzit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.4.15 10:42

@Siraela no a jeho vztek muze byt take tim, ze mas malo nabo moc mleka. Muj pak odmital prave prso, davala jsem mu ho jen rozespalemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.4.15 10:43

Vážit máme nakázáno od paní doktorky, abych věděla, kolik dokrmit tou stříkačkou, když dva dny nejedl. Jinak bych váhu neřešila. Za laktační jdeme snad v pátek, pokud bude už zdravá.
Prcek nikdy neměl problém, jedl krásně, teď má akorát trošku rýmu (já taky, snažím se kojit kůži na kůži a občas zapomenu přitopit), ale dýchá dobře, jenom občas jakoby ve spaní chrápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
8.4.15 10:44

„Zadne miminko hlady dobrovolne neumre.“ Tak to jsem si taky pred rokem rikala. Jenze dcerka se u jidla tak trapila, ze nejedla a nemela ani silu na jidlo. Ja si myslela, ze je chyba v technice kojeni. Zkousela jsem kdejake kejkle, porad hledala rady a zkousela kde co. Az me manzel dotahl k laktacni poradkyni. Ta vyhodnotila techniku jako v poradku a nechala me pres vikend zapisovat cas kojeni, delku a chovani ditete. Mala ve trech mesicich za tri dny pribrala 20g. Po vikendu jsme se vracely k poradkyni uz s taskou do nemocnice. Dite podvyziveny. Daly ji na kapacky zavodnit. Hledali, testovali, pozorovali. Primar tehdy rikal, ze jedina pozitivni vec je, ze roste do vysky. Za tyden na nic neprisli. Nicmene dceru „restartovali“ a potom, krome uvraceni, uz bylo vse v poradku.

Co se snazim rict: nelpet na rceni, ze dite hlady neumre. Kdyz uz je tak vyhladovele, ze nema silu, uz se nesnazi. Udelej si ten pozorovaco

Příspěvek upraven 08.04.15 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.4.15 10:45
@a12 píše:
Nebo mu zkus dat v polospanku kdyz pises ze v noci se napije :nevim:

to je i moje rada

• Citovat
  • Upravit
491
8.4.15 10:47

Ahoj, nase mala prestala chtit mleko (i cokoliv jineho) taky v cca trech mesicich. Vydrzelo ji to do skoro roka. Celou tu dobu jsem ji krmila mlekem ve spani (a jako bonus jsem odsavala, protoze vsechna umela mleka z ni litala rychlosti blesku, mela reflux), nastesti spala jeste 3× denne. V mezicase jsem se do ni pokousela rvat par lzic prikrmu a nejake tekutiny. Kdo nezazije, nepochopi. Psala jsem si kazdou kapku, co jsem do ni dostala. Ted jsou ji skoro dva roky a uz jakz takz ji, ale skoro nepije, takze lzickujeme. Tak snad to u vas bude prechodne - u nas se duvod nikdy nezjistil. Zdrave dite, akorat bez potreby jist a pit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
8.4.15 10:48

Udelej si ten pozorovaci list o kojeni a res to s doktorkou. Verim, ze to nic nebude a brzy vam nekdo pomuze. Jestli uz nema hlad, tak si nech pomoct od odborniku. ( omlouvam se za dva prispevky, mobil no…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.4.15 10:56

Choďte ven, čerstvý vzduch rozhodně neublíží a mohl by pomoci. Pamatuju si jednu maminku, která krmila dítě jedině když spalo, jinak odmítalo.
Krmit po hodině mi přijde zbytečně často, leda se mu tak pomíchá v břiše staré a nové mléko a bude zvracet. Krmila bych po 2-3 hodinách, aspoň budeš mít ten nervák s jídlem míň často :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
8.4.15 10:58

Holky, to mě vůbec nenapadlo s tou slabostí a neschopností sát. Přitom jsem to zažila u malé, ale při nemoci. Byla apatická a nepřijímala nic. Tady mě to nenapadlo, když přijme 50 ml a vzteká se. Zakladatelko, má známky dehydratace? To by samozřejmě bylo vážné. Poradkyně MOŽNÁ v pátek - nechceš řešit rychleji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová