Nechtěné odstavení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teckaa
8.4.15 22:10

@geilens mysls, ze je mozne pri frekvenci kojeni 3× denne laktaci udrzet? rada bych alespon jeste tri mesice kojila.. premyslela jsem, ze bych treba ob den v noci vstala a nakojila…

• Citovat
  • Upravit
4619
8.4.15 22:12

@Luca2014 myslim ze se to da zachranit. Napisu nasi situaci. Syna jsem zacla brzy prikrmovat, zacatkem 5 mesice, a je to jedlik, (Byl taky zavislak na prsu) a zacal papat hrozne moc, takze temer od zacatku se nechtel dokojovat, tak se odbouralo jedno, druhe treti kojeni a najednou mi doslo, ze se koji jen 2× denne, (plus nocni dudlikovani) Kojeni me uz unavovalo, hlavne v noci, ale najednou mi to prislo hrozne lito a chtela jsem to zachranit. Zacli jsme spolu spinkat a v noci se pekne zvedla laktace. Ted je nemocny, tak stesti v nestesti, vic vyzaduje prso a ja mam prsa nalite jako kdysi. Myslim ze mame na cas vyhrano a s prikramam po diete si dam bacha. Maly ma 7m.
Jo a jeste jsme byli hospitalizovany, tak z vlastni skusenosti muzu rict, ze ze zdanlive prazdnych prs, kdy jsem neodstrikala ani 10ml, v klidu nakojil 70 ml, kdyz jsem se dala do klidu tak i nad 100, takze se nestresuj ze mleko neni a skousej.. Drzim palce. Kdyz tak na FB je skvela skupinka Milovnici kojeni spojme se a dokazou hodne poradit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
8.4.15 22:13

@teckaa nevidím důvod proč by to nešlo, někdo takhle kojí rok a dýl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
8.4.15 22:30

@nozu Myslim si ze ma to smysl hrotit. Kojeni neni jen supr levne a po ruce. A dost velke na odstaveni bude, az nebude potrebovat UM.
Je to ale kazdeho vec. Mne se dcera sama odstavila v 11 mesicich.Pak mela UM. Ja ale netusila co je bojkot a jak zvednout laktaci. Ted jsem vice informovana, a nedam vydelat vyrobcum UM :pocitac: Kdyz jsou zensky co koji i pres krev a rozkosane bradavky, tak kdyz pro mne staci vystrcit v noci prso, udelam to rada. Neni to naveky. Rostou mi pred ocima :hug:
Je to kazdeho vec, a nechci nikoho tady vytocit. Jen mi je posledni dobou nejak blivno z UM a jak tahaji z lidi peniz- kaslete na kojeni, myslete na svuj odpocinek a dejte jednoduse UM :pocitac: Ja pri dceri take podlehla reklame. Ted, az se syn opravdu odstavi, bude na jogurtech a syrech. Zadne UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
8.4.15 22:33
@Kiara28 píše:
@nozu A dost velke na odstaveni bude, az nebude potrebovat UM.

vytesat do kamene toto :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.4.15 06:55

To se rika s tim nocnim kojenim, ale ja mam zkusenost, ze staci hodnekrat kojit pres den a mliko se udrzi. Rozhodne bych nocni kojeni neobnovovala, kdyz ses toho pracne zbavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
9.4.15 07:00
@teckaa píše:
@geilens mysls, ze je mozne pri frekvenci kojeni 3× denne laktaci udrzet? rada bych alespon jeste tri mesice kojila.. premyslela jsem, ze bych treba ob den v noci vstala a nakojila…

tedka jsem takto kojila asi 4 mesice, jde to… jen musi mladej chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teckaa
9.4.15 07:17

@Pudloslava, @geilens diky…chapu-li to dobre, kojeni pres den staci(3×) na udrzeni laktace…klidne bych kojila i vice, syn stale zajem ma, jen tam jsou ty prikrmy…mozna bych ob den mohla dopoledni svacinu nahradit kojenim…

• Citovat
  • Upravit
43035
9.4.15 07:30
@teckaa píše:
@Pudloslava, @geilens diky…chapu-li to dobre, kojeni pres den staci(3×) na udrzeni laktace…klidne bych kojila i vice, syn stale zajem ma, jen tam jsou ty prikrmy…mozna bych ob den mohla dopoledni svacinu nahradit kojenim…

no jasne, proste jak ti to vyjde. ja jsem kojila kdyxz jsem byla doma a mela jsem klid, kdyz jsem byla nekde na vylete, tak jsem davala presnidavku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
9.4.15 08:16

@Kiara28 víš, tohle je každého rozhodnutí. prostě se každá rozhodněme podle sebe, co každé z nás vyhovuje. nějak jsem jen měla potřebu napsat sem i jiný názor než jak zachránit kojení za každou cenu. Nikomu nic nevnucuju.. Myslím, že ani jeden extrém není dobrý a každá z nás si musí najít vlastní cestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.4.15 08:41

Tak já mu ráno nabízela a on to vůbec nechtěl, radši prej bude řádit po posteli a když jsem mu dala prso tak začal prskat :roll: jako přicucnul se, dokonce i když „to vytáhnu“ tak vyvalí kukadla a hned jde tím směrem honem honem se přicucnout, ale přicucne se a hned pustí, to mě nebaví tohle :cert: já bych chtěla kojit, ale kdyby on o to stál, já chtěla kojit dokud nebude mléko potřebovat (a to je do kdy? 3 roky?), ale když on na mě dlabe? A odstříkávat si a v noci taky a pak to do něj tlačit mi příjde na palici. Kdybysme tyhle vymoženosti neměly, tak prostě by už žádný mlíko nebylo, ani moje ani umělý a jedl by jako co. Já bych chtěla kojit, ale přes mrtvoly kvůli tomu asi nepůjdu. Byla bych ochotná kojit přes den po každém jídle - ale tak aby pil on a né že mu to celou noc budu odstříkávat a pak ohřívat/zamrazovat a buhví co.

Včera ve vaně jsem si zkusila zmáčknout prso (nevím jestli se to může :lol: ) no a z jednoho jsem vymáčkla kapku a z druhýho nic, ale možná jsem se bála přitlačit, no každopádně něco tam ještě bude tak co to zkouší že jako nechce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
9.4.15 08:45

@Luca2014 No tak nekoj, to je na tobě, po nás chceš co? Povolení? Už sem psala výš, že nalitost prsou neznačí vůbec nic, takže tenhle argument je levý. Když mě takhle blbla trvalo to 4 dny, od té doby zase pije jako divá. Kdyby to trvalo dýl, asi bych s tím taky sekla, naštěstí se vzpamatovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.4.15 08:49

A jinak já taky kojila přes krev :roll: to bylo hrozně super no. Asi po 14 dnech mě hrozně začly bolet prsa při kojení, kroutily se mi palce u nohou a polejval mě studenej pot při myšlence že jdem zas kojit. Ale po osmi týdnech to přestalo a až do teď jsem neměla žádný problém, malej krásně prospívá, pořád přibírá, dokonce od 6. do 8. měsíce vyrost o 5cm to doktorka docela koukala :lol: ještě nebyl nemocnej. Když se narodil tak měl přes 4 kila a vždycky na kontrole přibral tu horní hranici. I teď přibírá. Doktorka říkala že kdybych teď JEN kojila, tak by sice přibíral na váze, nicméně by mu chyběly živiny (tak proto mi příjde, že už to mlíko asi není tak důležitý, ale…)..no je mi to líto prostě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.4.15 08:55

@geilens
no chtěla jsem po vás rady a zkušenosti s tím, že jestli jsem si ho omylem neodstavila a jestli se s tím dá něco ještě udělat (asi zavolám ještě laktační poradkyni co jsem jí už párkrát volala o radu). No a pak asi i povolení no :nevim: jako mě to mrzí, ale když ten zmetek nechce 8o no a pak jsem po vás ještě chtěla názor na to, jestli něco pomůžu, když zkusím teda kojit přes den víc a co mám dělat aby on zas chtěl (já nevím třeba sníst kilo banánů, že mu to jako bude chutnat to mlíko-vtip :lol: )

zkusím i zas ty čaje jak mi tu někdo radil a náký ty bylinky podporu laktace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
9.4.15 09:17

Se na to můžu vys…! tak ted před dopoledním spinkáním jsem mu nabídla prso a ani se nepřicuc, opět prskal a pak měl hroznou potřebu mě chytit za bradavku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová