Nechtěné přání do života

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.3.14 20:54

@Maden Možná jsem udělala chybu, když jsem nenapsala o tom, že vedle splnění přání je důležitá i cesta, kterou se máme vydat, abychom přání naplnili. Pokud některá žena touží po dítěti, a její přání ho mít přeroste v posedlost, je pravdou, že neotěhotní. A to proto, že se vlastně začne chovat nepřirozeně. Přirozenost v našich touhách je právě tím nejdůležitějším spouštěčem. Más pravdu - pokud budeme na přáních lpět, neuskuteční se. Pokud budeme upřímně a promyšleně snít, přání se naplní. Někdo si přeje být bohatý. Splní se mu však to, že ztratí práci, je donucen učit se něčemu novému a stane se obohaceným o nové poznatky a zkušenosti. Projde si tou trnitou cestou a pak zjistí, že se bohatým stal okamžikem ztráty práce. Naučil se nové věci, které ho potom dovedly k lepší práci. A to je to bohatství. No, psanými slovy se to špatně obhajuje. Ale i tak doufám, že je to pro Tebe pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
16.3.14 00:28

Díky za odpověď :) oběma. je to pěkně zapeklité s těmi přáními. Ono je pro ně asi dost těžký nepřát si to urputně… To je jako s mojí kamarádkou, které je 34 a ne a ne narazit na mužského, který by ji měl rád a chtěl s ní založit rodinu. Už je z toho chudák vyřízená. Nedaří se, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
16.3.14 00:33

@Maden v techto pripadech zalezi casto na vnitrnim svete daneho cloveka - zda dela neco spatne, co muzum vadi („tlaci na pilu“ a pak je tim podvedome odhani), zda ma nejaky problem, co ji tizi (trauma z detstvi), a nebo zda ta touha po muzi nemaskuje nejake uplne jine prani, co se boji vyslovit… to hodne zalezi pripad od pripadu.

• Citovat
  • Upravit
2453
16.3.14 10:08

Já se přiznám, že tomu stále uplně nerozumím, resp. si nejsem moc jistá, jak ta přání formulovat. Chci-li tedy mít pěkný vztah s mužem, tak jak si to přání mám formulovat, aby to nevedlo přes rozpad stávajícího vztahu k jinému? To je jen analogie k tomu bohatství, ale snad je aspoň trochu srozumitelné, co myslím. Mám formulovat konkrétně, představovat si, jak je to doma fajn atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.14 10:29

@ana11 Anni, to ne. To jsi ten můj příspěvek převedla na své přání. Tak to opravdu nejde. Já jsem jen uvedla příklad toho, jaká cesta k bohatství může člověka potkat. Já neznám Tvůj osud, neznám Tvé touhy a proto Ti nemůžu takto poradit. Je to tak intimní a individuální, že se to nedá paušalizovat. Ten můj předchozí příspěvek ber jen jako možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
16.3.14 11:54

@JanaKLinked však jsem to taky psala nadneseně ;) otázka zní: jak si správně přát? Myslíš, že to jde naučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.14 12:04

@ana11 Naučit se to dá. Někdo se to naučí hned, někoho poučí až zkušenosti (příjemné i nepříjemné). Já svým klientům doporučuju, aby spíše než přemýšleli o přáních, aby snili. Už jsem to tu někde psala - to snění je vlastně sled příjemných myšlenek, které vytváří děj, příběh. A většinou se tak i vyplní, protože to má začátek, průběh a cíl. Snění je efektivnější, než přát si něco, aniž by si to člověk promyslel ve všech fázích vývoje té věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.3.14 12:14

Ze své zkušenosti musím říct, že se mi spíš splnila taková ta přání mimoděk, „bez zbytečných kudrlinek“ skoro nevýznamná, co mi jen krátce proletěla hlavou a pak už jsem na ně nemyslela… „vysněná“ přání se mi neplní - možná jsou až příliš podrobná a konkrétní a nebo na ně myslím moc často a intenzivně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.14 12:20

Tak ve snění jsem přeborník :) Až do detailů, tak snad s toho něco klapne :)

• Citovat
  • Upravit
16.3.14 12:39

No, je mi 42. A na některá vysněná přání jsem čekala i 30 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.14 12:43

Je jedno KDY. Hlavně, že se to stane a stane se to tak, jak si sním :)

• Citovat
  • Upravit
16928
16.3.14 13:55
@Malaga píše:
Všechny zdravím!
Chci se zeptat - stalo se vám někdy, že jste si přitáhly do života nechtěné nebo nesprávné přání?
Třeba, že jste po něčem moc toužily nebo si přály i jen mimoděk a pak, když se to splnilo, tak jste litovaly? A čeho se to týkalo?

Dávám si pozor, aby mé přání (afirmace) byly vždy pokládány v pozitivním myšlení. Například: Takto NE: Nechci aby mi ujel vlak… ALE: Chci abych ten vlak stihla.

Protože se mi už mnohokrát stalo, že když jsem se něčeho bála, že to nezvládnu, tak jsem si to opravdu vsugerovala, ačkoli jsem třeba na zkoušku byla dobře připravená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
16.3.14 14:26
@vykladzkaret píše:
@Maden v techto pripadech zalezi casto na vnitrnim svete daneho cloveka - zda dela neco spatne, co muzum vadi („tlaci na pilu“ a pak je tim podvedome odhani), zda ma nejaky problem, co ji tizi (trauma z detstvi), a nebo zda ta touha po muzi nemaskuje nejake uplne jine prani, co se boji vyslovit… to hodne zalezi pripad od pripadu.

Nejspíš to trauma z dětství. Táta mámě zahýbal a často se hádali. Myslíš, že se to dá odstranit nějakou regresní terapiíNebo jak se tomu říká :)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vykladzkaret
17.3.14 03:04

@Maden urcite se s tim da pracovat. Takova vec se stane jakymsi vnitrnim demonem, a je treba s ni hodne dobre pracovat a zachazet, ale da se dossahnout mnoha uspechu. Casto staci i psycholog, protoze cesta hojeni neni, ze danou udalost smazeme, ale ze ji prijmeme jako soucast sebe, a odpustime danym lidem… nejde se tvarit, ze se nic nestalo, ale lze to prijmout a posunout se dal…

• Citovat
  • Upravit
956
17.3.14 11:37

@vykladzkaret k psychologovi chodila. Poslal ji k psychiatrovi a ten jí předepsal AD… Neznáš někoho v Praze, kdo by jí mohl pomoci? Ona je i hodně přecitlivělá. Půjčovala jsem jí knihy od Jordánové, ale ona není schopná se naladit pozitivně a zapracovat na tom. Když je v pohodě, dobrá nálada, tak říká, že to půjde samo a nic neřeší, pak ale příjde skluz dolů a je v depce, volá mi, já jí přes slzy nerozumím ani slovo a trvá to několik dnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat