Něco v pochvě

26
22.1.24 23:35

Něco v pochvě

Zdravím..
Je to trochu osobní a snad nebudu úplně za blbou ale když jsem se šla sprchovat protože dorazila ms tak jsem se umývala tam dole a ucítila jsem takovou jakousi bouli.. asi cm uvnitř…docela jsem se toho zalekla protože jsem se nikdy nijak nezkoumala… Může se jednat o čípek který mění tvar podle cyklu nebo to bude něco jiného? :( děkuji za každou odpověď :zed: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tartaletka
22.1.24 23:39
@Anonymq643 píše:
Zdravím..
Je to trochu osobní a snad nebudu úplně za blbou ale když jsem se šla sprchovat protože dorazila ms tak jsem se umývala tam dole a ucítila jsem takovou jakousi bouli.. asi cm uvnitř…docela jsem se toho zalekla protože jsem se nikdy nijak nezkoumala… Může se jednat o čípek který mění tvar podle cyklu nebo to bude něco jiného? :( děkuji za každou odpověď :zed: :(

ano, čípek je při menstruaci nízko

• Citovat
  • Upravit
26
22.1.24 23:41

@tartaletka takže se tedy nemusím bát?.. myslela jsem si že to může být rakovina děložního čípku nebo tak něco :,( nikdy jsem se nesledovala tak jsem byla z toho špatná.. ono ta boule nebo ať je to co to je byla taková tvrdá ale nebolestivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
22.1.24 23:55

Ne, až tak nízko děložní čípek opravdu není.
Ale, jinak nevidím žádný důvod si při sprchování u MS zkoumat vagínu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
23.1.24 00:00

1 cm od vchodu čípek asi nemáš hádám. Můžeš mít ucpané žlázy, ale to zas prý bolí dost. Zkus po MS jestli boule přetrvá.

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
23.1.24 00:03
@Anonymq643 píše:
@tartaletka takže se tedy nemusím bát?.. myslela jsem si že to může být rakovina děložního čípku nebo tak něco :,( nikdy jsem se nesledovala tak jsem byla z toho špatná.. ono ta boule nebo ať je to co to je byla taková tvrdá ale nebolestivá…

jedinou adekvátní odpověď ti dá gynekolog a vyšetření, jen podle popisu ti tu ani odborník a jistotou neodpoví. Každopádně čípek se během cyklu mění a těsně před ms je nízko položený, ale spíš měkký. Další, co tam můžeš cítit, jsou i střeva, na straně u konečníku, ta boule klidně může být i hovínko. Ale klidně to může být něco jiného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26
23.1.24 00:07

@Černá Madonna Ono když se člověk umývá tak se dole umývá pořádně a že jsem tam něco zacitila neznamená že jsem tam zkoumala kde co.. ale když tam najdeš něco nezvyklého nebo něco co jsi tam předtim neměla tak tě to asi zajímat bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
23.1.24 00:20
@Anonymq643 píše:
@Černá Madonna Ono když se člověk umývá tak se dole umývá pořádně a že jsem tam něco zacitila neznamená že jsem tam zkoumala kde co.. ale když tam najdeš něco nezvyklého nebo něco co jsi tam předtim neměla tak tě to asi zajímat bude.

Tak to zcela určitě.
Ale myslím si, že při běžném umývání nebo spíše sprchování se většinou ženy sprchují proudem vody a rukama si dovnitř nijak nesahají, obzvláště při MS. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6636
23.1.24 00:38

Ježišmarjá, sáhnout dovnitř není zločin. A já se třeba myju tak, že si jednu nohu opřu o stěnu (na druhé stojím) a ten prst tam strčím, sprchu na proud nepřepínám. Odjakživa mi přijde nejlepší umýt se ve spolupráci s rukou - hroznej zločin a nebo ne, jsem chlap 8)

A ne, cm od poševního vchodu čípek nebude. Co je to ti poví lékař - btw proto je dobré vědět jak to uvnitř vypadá.

A už jste zkoušely menstruační kalíšek? :mrgreen: :mrgreen: protože kdo si tam nikdy nesahal, pro toho je to asi docela zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15855
23.1.24 01:21
@Temnástranasíly píše:
Ježišmarjá, sáhnout dovnitř není zločin. A já se třeba myju tak, že si jednu nohu opřu o stěnu (na druhé stojím) a ten prst tam strčím, sprchu na proud nepřepínám. Odjakživa mi přijde nejlepší umýt se ve spolupráci s rukou - hroznej zločin a nebo ne, jsem chlap 8)

A ne, cm od poševního vchodu čípek nebude. Co je to ti poví lékař - btw proto je dobré vědět jak to uvnitř vypadá.

A už jste zkoušely menstruační kalíšek? :mrgreen: :mrgreen: protože kdo si tam nikdy nesahal, pro toho je to asi docela zábava.

Asi jsi mě špatně pochopila. :nevim:
Samozřejmě, že sahnout si sama dovnitř je úplně přirozené, ale konkrétně při umývání či sprchování to nemám potřebu dělat.
Nato si ráda umím najít čas někde, kde je to pro mě daleko příjemnější a pohodlnější, než je vana nebo sprchový kout. :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.24 06:44

@Temnástranasíly
No nevim, dle vsech dostupných relevantních informací z netu i dle infa od doktora, si zena vaginu (=uvnitr) fakt umyvat nema, aby se nenarusila přirozená mikroflora… Jen povrchově = vulvu…

• Citovat
  • Upravit
3758
23.1.24 06:49

Something in the way…Nirvana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76388
23.1.24 07:13
@Anonymní píše:
@Temnástranasíly
No nevim, dle vsech dostupných relevantních informací z netu i dle infa od doktora, si zena vaginu (=uvnitr) fakt umyvat nema, aby se nenarusila přirozená mikroflora… Jen povrchově = vulvu…

přesně tak, a úplně nejlíp dle gynekoložky je ani moc nepoužívat žádná mýdla a intim gely, jen proud co nejteplejší vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24219
23.1.24 07:20

Můžeš hmatat cokoli fyziologického. I ty střeva. Zkus to třeba zítra znovu. Každopádně samozřejmě, že to může být i patologie - cysta, čípek velmi nízko. To ti takto nikdo na internetu neřekne. Domluv si gynekologickou prohlídku.

@Temnástranasíly je vidět, že jsi chlap. Čípek může být hodně nízko při poklesu pánevního dna. Dokonce může být i vyhřezlý.

Jinak dovnitř při klasické hygieně nemakat. Ale je důležité svoje tělo znát, takže umývat jistě rukou vulvu. Vhodné je i občas toto oblast prohlédnout zrcátkem. Při jakýkoliv změnách jít k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
23.1.24 07:53

To muze bejt klido hovinko pred vystupem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová