Nedává školku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8491
2.9.21 19:55
@Anonymní píše:
Holky pomoc! Já vím, že je školka teprve 2 dny, ale naše malá (3 roky) dneska předvedla hysterickou scénu už doma při oblékání a dneska celé odpoledne vykládá, že už do školky nechce, že bude sama doma a teď v posteli zas fňukala, že nechce do školky. Hrozně mi to trhá srdce :,( Já vím, že děti na začátku pláčou, náš syn nebyl výjimka, ale tohle je mazec. Aby před spaním už předem plakala, že druhý den do školky nechce 8o. Co mám dělat? Mám možnost, že by mi ji zítra naši pohlídali, že by si trošku odpočinula a příští týden mám v plánu ji tam dát třeba jen 3× aby toho na ni nebylo moc. Co by jste dělali vy?

Pokud bych musela chodit do práce, tak bych ji tam prostě dávala dál. Pokud bych měla jinou možnost, tak bych rok, dva počkala.

Tříleté děti jsou ještě mrňátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
2.9.21 19:58

Jestli je nutný, aby tam chodila (tvůj nástup do práce), tak se prostě nedá bohužel nic dělat :,( jestli můžete odlozit, odloz. Ve třech letech některé děti proste na školku ještě nejsou zrslý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
2.9.21 20:02
@Anonymní píše:
Holky pomoc! Já vím, že je školka teprve 2 dny, ale naše malá (3 roky) dneska předvedla hysterickou scénu už doma při oblékání a dneska celé odpoledne vykládá, že už do školky nechce, že bude sama doma a teď v posteli zas fňukala, že nechce do školky. Hrozně mi to trhá srdce :,( Já vím, že děti na začátku pláčou, náš syn nebyl výjimka, ale tohle je mazec. Aby před spaním už předem plakala, že druhý den do školky nechce 8o. Co mám dělat? Mám možnost, že by mi ji zítra naši pohlídali, že by si trošku odpočinula a příští týden mám v plánu ji tam dát třeba jen 3× aby toho na ni nebylo moc. Co by jste dělali vy?

A jinak mám info od kamarádky, která je úžasná učitelka ve školce, že děti obecně lépe zvládají školku 5× týdne, než 3× týdně. 3× týdne je prý málo na to, aby to braly jako něco samozřejmého, běžného. Takže bych ji dala příští týden na všech 5 dnů. Pokud tedy nemáš na vybranou a do školky chodit musí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 20:06
@Limi123 píše:
Pokud bych musela chodit do práce, tak bych ji tam prostě dávala dál. Pokud bych měla jinou možnost, tak bych rok, dva počkala.Tříleté děti jsou ještě mrňátka.

Bohužel další rok počkat nemůžu. Kdybych to tušila tak jsem si mateřskou natáhla na 4 roky :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.9.21 20:06
@PepiKo píše:
Jestli je nutný, aby tam chodila (tvůj nástup do práce), tak se prostě nedá bohužel nic dělat :,( jestli můžete odlozit, odloz. Ve třech letech některé děti proste na školku ještě nejsou zrslý

Kdyby to jen šlo odložit…

• Citovat
  • Upravit
8491
2.9.21 20:10
@Anonymní píše:
Bohužel další rok počkat nemůžu. Kdybych to tušila tak jsem si mateřskou natáhla na 4 roky :(

Ono i půl roku může hodně pomoct.

Pokud počkat nemůžeš, nedá se nic dělat… Pak má ale opravdu smysl dávat na 5 dnů v týdnu. Můžeš se domluvit, že ji zkusite týden vyzvedávat třeba po hodince, dvou. U nás takhle mají ti nejmenší adaptační týden, bývají jen do 10h.

Já dnes a včera brala v 10h i pětiletého.

Ale ta pravidelnost a častá frekvence je důležitá, aby to pro dítě začalo být něco jako normální součást dne.

Tj. nedávala bych ji 3× týdne, ale 5× týdně na hodinu nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
2.9.21 20:10
@Anonymní píše:

Neustupuj jí tím, že bys ji nechala doma. Jen bys to zhoršila. Školku chval a chval. Povídej ji jen to dobré. Co budou děti dělat a jak to bude prima. Žádná negativa. Moje dítě, opravdu před mnoha lety, mělo ve třídě holčičku, která dělala tyto scény až do nástupu do školy. Každé ráno horor i v šatně. A začalo to právě tím, že ji rodiče ustoupili. S maminkou jsem se dobře znala.

Příspěvek upraven 02.09.21 v 20:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
2.9.21 20:11

@Limi123 je to velmi individualni. Naopak u me ma praxi zrovna byly deti na adaptaci a ucitelky se bavily o tom, ze 3 dny jsou idealni, vic uz je pro deti moc narocne. Mozna si pri 5 dnech dite rychleji zvykne, ze neni uniku, ale pri 3 dnech je mene unavene, v lepsi psychicke pohode. Prece jen je to najednou pecka, mnoho rizene cinnosti, bez rodicu, vstavani. Takze pokud je mozne, aby zacinala na mene dnech, urcite bych to tak udelala, ale neprezentuj ji to jako ze delas ustupek, proste rekni, ze ted 3 dny, pak 4, pak 5, protoze ty 5 dni chodis do prace a ona do skolky za detmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
2.9.21 20:13
@Popeladym píše:
Neustupuj jí tím, že bys ji nechala doma. Jen bys to zhoršila. Školku chval a chval. Povídej ji jen to dobré. Co budou děti dělat a jak to bude prima. Žádná negativa. Moje dítě, opravdu před mnoha lety, dělala tyto scény až do nástupu do školy. Každé ráno horor i v šatně. A začalo to pravé tím, že ji rodiče ustoupili. S maminkou jsem se dobře znala.

To pochybuju, že pokud jednou ustoupili a pak už ne, tak že kvůli tomu ustoupení dělala ty scény tak dlouho. Prostě měla nějaký jiný problém, který ty jsi nemusela vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
2.9.21 20:15
@misuled píše:
@Limi123 je to velmi individualni. Naopak u me ma praxi zrovna byly deti na adaptaci a ucitelky se bavily o tom, ze 3 dny jsou idealni, vic uz je pro deti moc narocne. Mozna si pri 5 dnech dite rychleji zvykne, ze neni uniku, ale pri 3 dnech je mene unavene, v lepsi psychicke pohode. Prece jen je to najednou pecka, mnoho rizene cinnosti, bez rodicu, vstavani. Takze pokud je mozne, aby zacinala na mene dnech, urcite bych to tak udelala, ale neprezentuj ji to jako ze delas ustupek, proste rekni, ze ted 3 dny, pak 4, pak 5, protoze ty 5 dni chodis do prace a ona do skolky za detmi.

Mně to říkala jak ta kamarádka, tak obě velmi zkušené učitelky ve školce (obě byly starší a naprosto úžasné), takže celkem věřím, že u většiny dětí to tak bude… Když tam bude ze začátku jen na necelé 2 hodiny, tak moc řízené činnosti nebude. A třeba u nás si nejmenší ze začátku jen hrajou.

Já totiž chtěla syna dávat jen max. na 3 dny… A bylo mi řečeno, že doporučují zkrátit to až po adaptaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
2.9.21 20:17
@Limi123 píše:
To pochybuju, že pokud jednou ustoupili a pak už ne, tak že kvůli tomu ustoupení dělala ty scény tak dlouho. Prostě měla nějaký jiný problém, který ty jsi nemusela vidět…

Možná. Toto tvrdila maminka i učitelky. Dnes je to bezvadná, úspěšná holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.21 20:18
@misuled píše:
@Limi123 je to velmi individualni. Naopak u me ma praxi zrovna byly deti na adaptaci a ucitelky se bavily o tom, ze 3 dny jsou idealni, vic uz je pro deti moc narocne. Mozna si pri 5 dnech dite rychleji zvykne, ze neni uniku, ale pri 3 dnech je mene unavene, v lepsi psychicke pohode. Prece jen je to najednou pecka, mnoho rizene cinnosti, bez rodicu, vstavani. Takze pokud je mozne, aby zacinala na mene dnech, urcite bych to tak udelala, ale neprezentuj ji to jako ze delas ustupek, proste rekni, ze ted 3 dny, pak 4, pak 5, protoze ty 5 dni chodis do prace a ona do skolky za detmi.

Já jsem si právě říkala, že by si aspoň psychicky odpočinula a tak.

• Citovat
  • Upravit
5653
2.9.21 20:21
@Anonymní píše:
Já jsem si právě říkala, že by si aspoň psychicky odpočinula a tak.

A řekne, proč tam nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8491
2.9.21 20:23
@Popeladym píše:
Možná. Toto tvrdila maminka i učitelky. Dnes je to bezvadná, úspěšná holka.

To ráda slyším, že se jí teď daří :srdce:. Já mám jedno dítě také náročnější a když mi někdo dává rady, které fungují na běžné dítě a „ví“, co by dělal na mém místě, tak si jen pomyslím, že kdybych měla sama zkušenost jen se svým druhým dítětem, asi bych podobné rady rozdávala ostatním také (s pocitem, jak se mi ta výchova krásně daří a je to dané tím, jak to dělám, tak že se o to musím podělit)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
2.9.21 20:24
@Anonymní píše:
Kdyby to jen šlo odložit…

Rozumím :hug: Pak opravdu neustup, na začátku je strašně důležitý, aby ten nástup byl kontinuální, aby tam chodila pravidelně, každý den, jak to má být… tím, že tam jednou půjde, pak dvakrát ne to bude spis horší :? čím víc tam bude chodit, tím rychleji si zvykne.
5 let jsem pracovala u tříletých děti, všechny si nakonec zvykly! Maximálně do Vánoc, ale to byly fakt veeeeelike výjimky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí