Nedělící se embrya

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6626
7.3.25 13:17
@Helu117 píše: Více

Ale zase, šance je tu pořád. Ne teda v tohle cyklu ivf, ale v dalším určitě. Já měla jedno zdravý embryo a povedlo se. Pak jsem za pár let dokonce otěhotněla přirozeně. Šance je, i přes tvůj věk a amh. Jen to může trvat dýl a třeba budou nakonec potřeba darovaná vajíčka. Ale nevzdávej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.3.25 13:23

@Janli tak já už dítě mám a přirozeně před čtyřmi lety to šlo v pohodě proto se divím, že teď se stalo tohoe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9034
7.3.25 13:32

Měla kamarádka to samé, hodně jsme to řešili, tvůj věk už a nízké ahm je prostě problém.. kamarádce bylo 34. Nepovedlo se, pak další cyklus, tam začalo klesat ahm dál. Doktorka ji tehdy řekla, že zřejmě má dědičně ten reprodukční věk nižší. Pak už šli do DV. Hned první pokus vyšel. Měli obří radost.
Bohužel miminko mělo fatální mikrocefalii. Ukončeno v 17 TT po potvrzení z amnia. Děti nakonec nemá.
Vím, že si to slyšet nechtěla, není to zrovna příklad, co potěší. Ale chtěla si zkušenosti. Prostě ošklivá shoda náhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
7.3.25 13:42

Možná je to OT, ale musím to napsat. Nízké AMH je jistě problém, ale nic není černobílé. Já mám po prokázaném AMH 0,3 další dvě spontánně vzniklé děti.
Uznávám, že to asi není běžné, ale být zakladatelkou, ještě bych neházela flintu do žita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 13:46
@paja120 píše: Více

Mně přijde, že při těch nízkýcgh AMH je šance spíš přirozeně, ta úspěšnost při IVF je hrozně tristní při diagnoze toho předčasného přechodu.

• Citovat
  • Upravit
416
7.3.25 13:50
@Anonymní píše: Více

Je to deset let a v přechodu nejsem ještě ani teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 13:58

To je oficiální diagnoza, já normálně menstruovala, každý měsíc po 28 dnech, žádné příznaky přechodu jsem němal, až an to nízké AMH, což se ale do té doby, než jsem chtěla otěhotnět, nijak nepoznalo…

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
7.3.25 15:07

No ale… nenapsala jsi věk, tu hodnotu musíš spojit s věkem, takže v kolika jsi měla 0,3? Předpokládám, že jsi byla mladá a vajíčka byla ještě hodně kvalitní. To je samozřejmě něco jiného a podařit se to může.
V diskuzi nízké Amh je sem tam taky nějaká žena, které se to jako zázrakem podaří. Určitě se to může výjimečně stát, ale jsou to jednotky případů jednou za čas. To pak dává spoustě žen velké naděje. Ale jako zase, aby kvůli tomu některá nečekala zbytečně dlouho a pak se zrovna u ní ten zázrak nestal… :nevim:
Navíc souhlasím, ať to zakladatelka ještě zkouší. Nikdo jí myslím nenapsal, aby házela flintu do žita. Naopak, snad všechny jsme jí napsaly, ať to ještě zkusí a hlavně, ať se o tom dalším postupu poradí s lékaři;-)

• Citovat
  • Upravit
6626
7.3.25 15:22

Já jsem počala přirozeně dvojčata, na první dobrou a o rok později už to nešlo. V 34 letech ahm 0,9. Šestkrát jsem měla biochemko. Někde prostě máme tu hranici a za ní už ta plodnost jde do háje. A může jít o pár měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
7.3.25 15:27

@Janli to je jasný no :( hold zkusím ještě jednou a pokud ani to nevyjde tak se na to vyprdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
7.3.25 19:30

@Helu117 jak už tu psaly holky, tak problém bude nejspíše v kvalitě tvých vajíček. Máš nízké AMH a vysoký věk, to je špatná kombinace. Já byla na tom podobně, ale o 4 roky mladší. Doktor mi řekl, že by tomu dal 2 pokusy IVF a pak by zvažoval jiné možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 20:03

Jen napíšu, že u nás to bylo celé jinak: já 36 let, AMH 0,7, přítel tristní spermiogram. Měla jsem 13 oocytů, z toho 8 zralých. Oplodnilo se všech osm, pátý den jsme měli pět expandovaných blastocyst, zbytek moruly.

Píšu to jen proto, že ty hodnoty AMH jsou spíš jen informativní, ale nikdo neví, jak to nakonec dopadne.

Zakladatelko, určitě bych se vyptala vašeho IVF lékaře na možnost jiné stimulace a nechala bych vyšetřit i fragmentaci spermií.

• Citovat
  • Upravit
13
7.3.25 20:10

Spermio je v pořádku v topu..asi vážně bude problém u mě…i když krom nižšího amh nic nezjistili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 20:15

To AMH je fakt naprosto zásadní věc vzhledem k tvému věku. Oni ti to neřekli?

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
7.3.25 20:17

Vek + Amh, napsaly jsme ti to vsechny opakovaně.
Takže ma partner normozoospermie???
Pokud je tedy Spg top, musi to byt těmi vajíčky. Zřejmě se nevhodně zvolila ta stimulace nebo jsi na ni špatně zareagovala. Někdy mene je vice. Priste muzete zvolit stimulaci tak, aby prevazovala kvalita nad kvantitou-bylo mene folikulu/vajicek, ale kvalitních. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.