Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
potřebuji se vypsat a třeba dostanu i nějakou radu. Můj přítel mě zhruba před rokem podvedl a já od té doby se s tím prostě nemůžu vyrovnat. Jsme dál spolu, nemám problém s ním běžně komunikovat, ale když dojde k intimnostem, tak mám blok. Maximálně to „přetrpím“, ale téměř nikdy si to neužiju. Většinou při tom zadržuju pláč, a když jdu poté do koupelny, tak to vyjde na povrch. Ve spoustě věcí se zlepšil, v tom podvádění, přestal mi lhát a podobně, ale jinak zůstal stejný. Snažila jsem se s ním několikrát promluvit, ale nechce mě poslouchat, je strašně sobecký a když mu něco říkám, tak ho to ani moc nezajímá. Celkově mám poslední dobou, nějaké depresivní nálady a vůbec nevím, co se sebou. Jednou pravděpodobně rozchod přijde, ale nejsem si jistá, jestli jsem na to už připravená, na druhou stranu, už to přestávám psychicky zvládat. Máte nějakou radu? Děkuji
Proč s ním vlastně jsi? Rok se trápíš zbytečně. Mohla jsi mít celou dobu klid, kdybys ho odkopla.
Radu mám, nebrat tu nevěru až tak vážně. To, že dal svoje péro někam jinam než měl z něj nedělá nic horšího než člověka, který jej dle jisté morálky dává jen tam, kam má.
Je s Tebou? Je. S Tebou má vztah, k Tobě se vrací.
Co chceš víc?
Pokud to nebereš tak, jak píše @Klopotkova , tak bych to ukončila. Dlouhodobě se to asi nevylepší, pokud je to už rok.
Když ono to není jen o tom, že mě podvedl, ale o jeho celkovém přístupu ke mě. Spíš si připadám, jak jeho matrace, služka a hadr na podlahu když to přeženu. Na druhou stranu občas máme i hezké chvilky, ale najdu mnohem víc negativ než pozitiv na našem vztahu. On je takový ten psychický manipulátor, a já se asi z jeho vlivu nedokážu jenom tak vymanit. Zároveň ale cítím, že mi není lhostejný a že ho mám ráda. Stejně tak jako to, že to alespoň pro mě, není úplně zdravý vztah. Ale jak říkám, nevím, co by mě nakoplo, abych se rozešla.
@Yvone123 píše:
Když ono to není jen o tom, že mě podvedl, ale o jeho celkovém přístupu ke mě. Spíš si připadám, jak jeho matrace, služka a hadr na podlahu když to přeženu. Na druhou stranu občas máme i hezké chvilky, ale najdu mnohem víc negativ než pozitiv na našem vztahu. On je takový ten psychický manipulátor, a já se asi z jeho vlivu nedokážu jenom tak vymanit. Zároveň ale cítím, že mi není lhostejný a že ho mám ráda. Stejně tak jako to, že to alespoň pro mě, není úplně zdravý vztah. Ale jak říkám, nevím, co by mě nakoplo, abych se rozešla.
Je fajn,ze vidis realne jak se veci maji a ze toto opravdu neni zdravy vztah.Vymanit se ze zavislosti na partnerovi je hrozne tezke,ale ver mi,ze cim dele to budes prodluzovat,tim to bude horsi.Takovy lide se nemeni a mej svou hrdost a hlavne mej se rada.Ty jsi tu prece na prvnim miste a nedovol nikomu,aby ti ublizoval.Vyhledej klidne odbornika,at ti s tim rozchodem pomuze.Drzim palce,hlavne s nim nezustavej.On te nemiluje,jsi pro nej jen hracka a kus hadru.
@Yvone123 píše:
Ahoj,
potřebuji se vypsat a třeba dostanu i nějakou radu. Můj přítel mě zhruba před rokem podvedl a já od té doby se s tím prostě nemůžu vyrovnat. Jsme dál spolu, nemám problém s ním běžně komunikovat, ale když dojde k intimnostem, tak mám blok. Maximálně to „přetrpím“, ale téměř nikdy si to neužiju. Většinou při tom zadržuju pláč, a když jdu poté do koupelny, tak to vyjde na povrch. Ve spoustě věcí se zlepšil, v tom podvádění, přestal mi lhát a podobně, ale jinak zůstal stejný. Snažila jsem se s ním několikrát promluvit, ale nechce mě poslouchat, je strašně sobecký a když mu něco říkám, tak ho to ani moc nezajímá. Celkově mám poslední dobou, nějaké depresivní nálady a vůbec nevím, co se sebou. Jednou pravděpodobně rozchod přijde, ale nejsem si jistá, jestli jsem na to už připravená, na druhou stranu, už to přestávám psychicky zvládat. Máte nějakou radu? Děkuji
Tak on tě podvede,a myslí si, že ty na to mávnutím kouzelného proutku zapomeneš, a bude všechno zalité sluncem?
Nevěra je nejhorší zrada, jakou ti může někdo ve vztahu udělat. Bude to bolet ještě velmi dlouho, a on by měl přilézt po kolenou, a dát ti prostoru tolik, kolik potřebuješ,aby jsi takovou ránu mohla v sobě vůbec zpracovat, pokud to vůbec můžeš akceptovat.Jeho postoj je dost na pováženou. Osobně bych ho kopla někam, a poslala do oběhu.
Řekla bych to tak, že nechci být s ním (tak jako to máme teď), ale ani nechci být bez něho (i když je celkem nereálné, že se on nějak výrazně změní a začne mít snahu). Nedokážu se prostě rozhoupat k tomu kroku a rozejít se s ním, nezvládnu mu to říct. Zároveň ale stále nemůžu přijít na to, jak se zbavit toho mého odporu k sexu s ním.
@Yvone123 píše:
Jezis bez od nej dokud nemate deti. Jestli ses ale rada za chudinku a nemas se ani trochu rada, tak s nim bud. Nech se deptat, za par let z tebe bude troska. Bude te ponizovat, obcas da facku, protoze budes k nicemu a sexovat bude s lepsima. To chces?! Tezko.
@Yvone123 Ale kecy. Čím dřív práskneš dveřma tím líp. ZA chvíli ti pověsí další parohy. Případně si s ním pořídíš dítě.
Tohle fakt nechceš. A nakopnutí ?? To ccheš čekat na první nadávky a facky ??
@P4ja píše:
@Yvone123 Ale kecy. Čím dřív práskneš dveřma tím líp. ZA chvíli ti pověsí další parohy. Případně si s ním pořídíš dítě.Tohle fakt nechceš. A nakopnutí ?? To ccheš čekat na první nadávky a facky ??
První nadávky a facky už dříve taky proběhly
ale s tím přestal.
@Yvone123 píše: Řekla bych to tak, že nechci být s ním (tak jako to máme teď), ale ani nechci být bez něho (i když je celkem nereálné, že se on nějak výrazně změní a začne mít snahu). Nedokážu se prostě rozhoupat k tomu kroku a rozejít se s ním, nezvládnu mu to říct. Zároveň ale stále nemůžu přijít na to, jak se zbavit toho mého odporu k sexu s ním.
To, co k němu cítíš, není láska, ale pouze závislost. Doporučuji ti obrátit se na odborníka.
Každopádně s ním nezůstávej, bude to jenom horší.