Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No tak jedno sezení u psycholožky fakt nepomůže, tohle je běh na dlouhou trať. S přáteli se scházet můžeš. Proč by ses jim musela hned svěřovat se všemi osobními problémy? Vždyť můžete nezávazně klabosit o čemkoliv. Co chodit třeba cvičit na nějaké lektorované lekce? Přijdeš na jiné myšlenky, seznámíš se s novými lidmi.
Začni se věnovat pořádně sobě, zkus nové koníčky, nebo se naopak vrať k těm starým. Je něco, co jsi chtěla vždy zkusit? Teď je na to nejlepší čas, nemusíš se ohlížet na nic a na nikoho. Přidej se do některé z cestovatelských skupin na FB, vyraz s nimi na výlet,… Možností, kde se odreaguješ, poznáš nové lidi, přátele, kterým budeš věřit (nebo i tu lásku) je neskutečně mnoho. A pokud cítíš, že jde o problém zakořeněný hlouběji, neboj se k psychologovi chodit i nadále. Pokud by ti nevyhovoval, můžeš ho změnit. Hlavně nečekej AŽ něco, žij teď ![]()
Ahoj, zkusím to touhle cestou, třeba mi pomůže se jen vypovídat.. je mi 30 a v poslední době mívám deprese a úzkosti, jelikož stále někoho ztrácím. Vše začalo mým bývalým, který me podvedl s moji kamarádkou, musela sem se odstěhovat a odejít z práce kvůli dálce. Pak jsem potkala muže, o kterým jsem si myslela, ze by to už mohlo vyjít a zas nic, byl na me zlý a nic mi nedovolil, ponižoval me atd. A jako bonus, přišla jsem o nejlepšího kamaráda, který mi býval oporou a už se nebaví.. takže už nevím co mám dělat, jsem věcně zalezla doma, jediný co mi pomáhá, je občas si vyrazit s kamarádkou na drink, jenže už jsem unavená z věčného předstírání jak je všechno fajn, jak si užívám život, atd. Bojím se, ze už nikomu nebudu věřit. Už několikrát jsem odmítla rande ze strachu 🙈 nevím jak se mám zabavit. Chci byt sama, ale nevím co mám dělat. Skoro nic mi nebaví a scházet se s přáteli taky nechci, protože nikomu nevěřím, abych se jim mohla svěřovat.. jak se mám vzchopit a jít dal? U psycholožky jsem už byla, ale extra mi to nepomohlo a prášky brát už vůbec nechci i přes to, ze špatně spím.. Děkuji