Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Podstupovala jsem psychiatrické i psychologické vyšetření, s posudkem. V psychologických testech, které byly hodně obsáhlé mi vyšly věci pěkné a i takové, které pěkné nejsou. To ale neznamená, že je člověk špatný. Se svými přednostmi i zápory prostě musíme umět pracovat. Nepřišlo mi tedy, že by ty testy mohly být obecně nepřesné.
M.
Mě napadá jediné - kdo se moc ptá, moc se doví
Příspěvek upraven 20.07.24 v 19:48
No, co na to říct. Šla jsi do toho zřejmě s vědomím, že ti vyjde něco hezkého/kladného a ono se tak nestalo. Nemyslím si, že kdyby jsi na testy a rozhovory šla naprosto fresh a plná energie, že by se ty výsledky nějak extrémně lišily… nicméně to přece obecně není nic špatného. Můžeš přece na sobě pracovat a dosáhnout svých cílů
@izabe přesně - když zakladatelka o svých stinných stránkách ví, dá se s tím vědomě pracovat
@stinga píše: Více
Já nehádám, já jsem si to ověřila pomocí srdíčka ![]()
To odhalování není zrovna fér, dala jsem anonym, protože je to citlivé. Mám tu i jednu kolegyni z práce.
A k tomu testování, četla jsem si nějaké znaky na x zdrojích a zkrátka to nesedí.
Není to o tom, že bych si nebyla vědoma nějaké chyby. Šla jsem do toho, abych pomohla sobě, měla lepší klima v kolektivu a byla dobrou mámou.
Kdybych trpěla těmito konkrétními poruchami osobnosti, tak bych s tím za odborníkem nešla. A nechtěla nic měnit.
Přemýšlím o opakování, ale zabralo to až příliš mnoho času, že už se mi do toho nechce.
tak, že jsi to ty nás napadlo ihned po přečtení tvého anonymního zakládajícího příspěvky, a ať se ti to líbí nebo nelíbí, sedí to na tebe,
hezké nehezké - vždyť jsi tu už měla diskuse o svých podřízených,
opakovat to nemusíš, vyjde ti to samé,
a jak jsem psala, teď můžeš vědomě na svém osobnostním nastavení pracovat a snažit se být lepší mámou a nadřízenou - pokud tedy chceš
To bylo první, co jsem si pomyslela. Někdo tady anonymě něco napíše o psychických potížich a hned se musí najít „dobrá duše“, co začne odhalovat, o koho jde
. Akorát bych nenapsala, že to není fér, spíše že to je pěkně hnusné. ![]()
Ahoj, podstupovala jsem několik různých psychotestů, Rorschachův test, WAIS-III, pak nějaký ten test, kde se vyplňuje kolem 600 otázek, kresba postavy a stromu… Taky mi nevyšly moc hezké věci, ale prostě vím, že taková jsem, mám taky poruchu osobnosti, hlavně teda hraniční, ale jinak i rysy skoro všech, kromě té narcistické, disociální a schizoidní (i když jednou mi na psychiatrii do zprávy napsali, že mám hraniční a schizoidní, což je úplná blbost, řekli mi to pak i v NÚDZu, že je to pravý opak).
Ale k těm výsledkům, ano, únava a tak to zkreslit můžou, ale řekla bych, že ne asi v případě povahových rysů. Já třeba dělala ten WAIS-III v hrozném psychickém stavu, ono je to zaměřeno na IQ, ale je to několikahodinový komplexní test. A tehdy mi vyšlo IQ 84 a ještě napsali do zprávy, že jak jsem s takhle nízkým IQ mohla studovat medicínu (na gymplu mi předtím vyšlo v jiných testech IQ kolem 130 a v PPP mi ještě řekli, že můžu jít úplně na jakoukoliv VŠ). Takže testy někdy jsou dost zkreslené (pak jsem si ještě několik let po tom testu, kde mi vyšlo podprůměrné IQ, nechala udělat jiný IQ test - Ravenovy matice a tam mi vyšlo přes 120). Takže tohle se určitě zkreslit může, ale nevím, pokud jsi odpovídala po pravdě vše, tak ty testy asi spíš přibližně platit budou, ale taky nevím, jaké ty testy jsi konkrétně dělala, víš?
@stinga píše: Více
Tedy zrovna v tomto případě mi nepřijde odhalení anonymu fér (byť jsem uživatelku z toho popisu taky hned tipla). Jedná se o citlivé zdravotní informace, použití anonymu je zcela v souladu s pravidly diskuze.
Na doporučení terapeutky jsem si nechala vypracovat psychodiagnostiku své osobnosti. Nikam se moc neposouváme, tak i kvůli tomu.
Byly to hodně drahé testy, vyplňovala jsem obrovské množství otázek, měla několik rozhovorů s psychiatrem - fungoval i jako soudní znalec. A výsledek mě hodně zklamal.
Vyšla mi narcistní porucha osobnosti.
Moc se mi to nezdá, nesedí mi to, nejsem taková.
Problém je, že jsem to podstoupila, protože chci být lepší matka. Mám problém s workoholismem a mám potíže se svými podřízenými. Nefunguje nám důvěra a komunikace.
Umím si to přiznat, proto si nemyslím, že jde o narcismus.
Dál mě šokovalo, že mám i znaky disociální poruchy.
Nikdy jsem neměla problémy se zákonem ani
nebyla ve vězení. Přijde mi to jako nesmysl.
Uvidíme se ve středu, kdy mi k těm výsledkům řekne víc.
I přesto, je možné, že ty výsledky nejsou správné? Jak obvyklá je chybovost? Zkresluje výsledky například únava?