Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Co já bych za tohle dala (ne já chápu, že tebe to trápí), ale já měla anorexii a na 171cm 44 kg a pořád mi přišlo, že jsem tlustá. Bohužel jsem pak musela začít brát psychofarmaka a přibrala jsem cca 40 kg a nejde to dolů vůbec.
Ale k tvému dotazu, moje ségra má podobné problémy, jako ty a ještě jiné bloky a pije Nutridrinky, ona má ráda Ensure plus konkrétně, mně je dávali v nemocnici při anorexii. Pak bych zkusila nějaké jogurty, ovoce, třeba banány, lipánky a podobně, nevím, jestli jíš zmrzliny, ale ty se v tom horku taky do sebe dají nějak nasoukat… vím, že zmiňuji samé sacharidy, kromě tedy těch Nutridrinků, kde je to tak nějak vyvážené, ty živiny, ale přibírá se po tom.
Žaludek se postupně dá roztáhnout zas. Já dřív zvracela po 2 kousnutích do rohlíku a teď bych snědla klidně 3 rohlíky třeba.
A taky nevím, jestli bys neměla navštívit lékaře - praktika na zkontrolování krve aj. A menstruaci máš?
Držím palce, ať se ti podaří nabrat, ale já bych s tebou hned měnila.
Nebála bych se PPP, ale spíš bych se zaměřila na to, proč ti je z jídla spatne… máš za sebou vyšetření? Nějaké gastro..?
A co psychika, nemuzes mít ty potíže i psychosomaticke? Bude lip ![]()
@Lollitka píše: Více
Děkuju za odpověď, krev mám v pořádku, menstruaci také, chlupy mi také rostou pořád (v té fakt hubené fázi mi ani nerostly), takže moje tělo to zvládá dobře, vím, že to není žádný extrém. Musím prostě fakt co 2 hoďky do sebe něco dostat, aspoň nějaké ovoce nebo tak, po kouskách. No doufám, že se ten žaludek roztáhne, teď ho mám vážně malinký, i na gastroskopii mi to řekli.
@Brbra píše: Více
Gastroskopii mám za sebou, byla jsem 2 měsíce zpátky a byla zjištěna ta žluč v žaludku, která to zapříčinila všechno. Teď beru léky na její rozpuštění, ale zabírají až tak po 3 měsících prý, takže si asi ještě musím počkat. Také mi řekli, že mám žaludek malinký a hákovitý, což to také může způsobovat
Psychosomatické bych se ani nedivila, kdybych to měla, ale beru AD na ty úzkosti a psychicka se hodně zlepšila, jen toto mi moc nepřidává.
@JancaS84 píše: Více
Nemyslela jsem to tak, že bych až po 10 hodinách měla přestávku, ale během těch 10 hodin mám jednu 15 minutovou pauzu, takže ji mám zhuba po 5ti hodinách od příchodu a pak až jak skončím.
@Havlova píše: Více
Bohužel, brigádníci se moc neřeší, si myslí, že zvládneme všechno nemožné ![]()
Tak držím palce. Je dobře, že máš teď krev v pořádku a že MS máš, ale pokud se to nezmění, tak to tak nemusí být napořád, proto bych se fakt zaměřila na to časté stravování po menších dávkách, ovoce určitě, třeba ty banány, nebo hroznové víno, nektarinky… a zkus někdy ty Nutridrinky, ono je to malá lahvička, nějak cca 200 - 250 ml, mají různé příchutě. Pak se přibírá hodně po sladkém pití, ale co si budem, to asi není úplně dobrý způsob přibírání. Kdyžtak můžeš navštívit nějakého nutričního terapeuta, sestavují i jídelníčky na přibírání a vyvážené. Držím palce. Jo a kdyby ses chtěla rozjíst, tak z AD doporučuji Mirtazapin, většina lidí po něm má vlčí hlad a večer sní celou ledničku (ne jasně, konzultace ohledně AD je na diskuzi s lékařem, tohle mě jen tak napadlo).
Mirtazapin beru už asi 18 let, k němu jsem kdysi měla i Quetiapin, a mám 177/50. PPP v chronickém stádiu. Ani ty léky nejsou zárukou přibrání na váze.. ![]()
No, asi by ses divila, kdybych řekla, že ten Mirtazapin beru, že?
Nasadili mi ho i z toho důvodu nechutnenství kvůli úzkostem, jak říkám, přibrala jsem možná i po něm na těch 55 kilo, ale teď je to pryč a pořád ho beru. A nutridrinky jsem zkoušela, byly celkem dobré, měla jsem je v té nejhorší fázi, kdy jsem z úzkosti fakt nemohla jíst a měla těch 49 kilo. Asi na ně znovu nastoupím, sice je to trochu dražší sranda, ale tak co bych neudělala pro to, abych se cítíla dobře fyzicky. Tolik peněz bych tomu obětovala za výměnu těla ![]()
Já beru Mirtazapin 22,5mg a kventiax prolong 100mg, takže asi to stejné. Brala jsem ještě prosuplin, také měl být na žaludek, ale spustila se mi po něm laktace.
Teď mě napadá, mohla bych ti někam napsat? Mohly bysme si o tom popovídat, ale také jsi anonymní
Nedáš mi svůj mail a tam bysme si třeba vyměnily IG nebo facebook?
Holky, musím se vám s něčím svěřit, moc mě to trápí asi poslední 3 měsíce. Vždy jsem byla hubená, držela jsem si svých 51 kilo při výšce 168 centimetrů, je to málo, ale jedla jsem normálně, v rodině jsme hubení, máme rychlé spalování, potvrzeno od doktorky. Pak mi začaly problémy se žaludkem, psychické problémy, no trochu jsem se sesypala na 2 měsíce, to mi bylo 19. Zhubla jsem na 49, což bylo fakt málo. Pak jsem měla lepší období, cítila jsem se dobře a nabrala na krásných 55 kilo, cítila jsem se vážně dobře. No, pak se opět projevily problémy se žaludkem, mám v něm žluč a často mi bylo špatně, takže jsem zase shodila na 52 kilo. Váha ale pořád klesá, teď jsem na 50. Nemám chuť k jídlu, i přes to, že bych strašně chtěla jíst, prostě to nejde. Fyzicky se cítím úplně strašně. Vždy, když vidím jídlo, strašně bych ho chtěla sníst, ale už v tom vidím, jak mi zase z něj bude špatně, a proto se hodně v něm omezuju. Ty každodenní nevolnosti a pocity na zvracení na mě zanechaly stopy a já se prostě bojím jíst. Opakuji, že vůbec ne z toho důvodu, že bych chtěla zhubnout. Jsem z toho fakt špatná, je mi po všem těžko a myslím si, že už si to dělám psychicky. Vypadám fakt strašně. Do toho mám teď brigádu, kde se mohu najíst jednou za 10 hodin a po celým dnu mám tak stažený žaludek, že o pauze do sebe nic nedostanu a večer už také nemám hlad. Vůbec nevím, co s tím, vrací se mi kvůli váze úzkosti. Jsou nějaká lehká jídla, která jsou hodně kalorická? Sním sotva dětskou porci, prostě víc to nejde, teď je mi 20 :,