Nedoplatek na zálohách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2874
21.4.15 11:19

Navíc už tam nebydlíte, takže baba si může políbit…
Pokud nepředloží vyúčtování, nezaplatím.
A pokud bude vyhrožovat soudem, klidně. Vy jste v právu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455

Počkat a jak ona ví o nedoplatku? To jí jako taky někdo jen per huba z družstva řekl: „Máte nedoplatek 10 tisíc?“. Bez dokladu, výpočtu, faktury? Také je rozdíl, například u doplatku na bydlení, zda je nedoplatek například za vodu nebo za dálkové topení apod., protože každá energie nebo služba je zastropovaná jinak a lidé normálně vyúčtování nosí. Takže je to nesmysl, že ji družstvo nic nedá.

Takže ona fakturu má. Zvedla bych telefon a zavolala na družstvo, jestli jako nevydává vyúčtování a fakturu. A pak ji to omlátila o hlavu. A nebo zajít na družstvo i s ní ať vám družstvo řekne, odkud vzali nedoplatek. Je to nesmysl, bába vyúčtování má. Spíše, jestli tam není přeplatek, který vám nechce vrátit.

Volala bych na družstvo, bábě řekla, že tam půjdete s ní, nebo tam šla sama s podnájemní smlouvou, ze které jasně vyplývá, že jste byt v době, kdy údajný nedoplatek vznikl, užívali vy. Ale rukou počmáraný kus papíru pro mě nic neznamená. Tečka. Bába se může jít klouzat. Naopak bych trvala na doložení vyúčtování, protože by mě tím nasadila brouka do hlavy, jestli není tak vych. aná, že je tam ještě přeplatek a ona k tomu ještě bude zkoušet podvodně vymámit přeplatek. Ať si uvědomí, že podvod a neoprávněné obohacení je trestný čin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244

Vyúčtování určitě má, řekla bych, že to jen zkouší…nic neplaťte, dokud Vám nepředloží doklady, na kterých ten nedoplatek bude vidět. Pokud opravdu něco dluží, tak jí to družstvo muselo nějak oznámit. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
21.4.15 11:26

Díky holky. Tak nějak jsem si to myslela. Navíc, nemůže soudně po nás nic vymáhat, pokud nedoloží, že to po nás chtěla jinou cestou, ne? Což asi těžko doloží, že nám telefonovala, že jí máme dát 10 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
21.4.15 11:28
@Senaida píše:
Díky holky. Tak nějak jsem si to myslela. Navíc, nemůže soudně po nás nic vymáhat, pokud nedoloží, že to po nás chtěla jinou cestou, ne? Což asi těžko doloží, že nám telefonovala, že jí máme dát 10 000.

Pouze telefonovala? Tak napiš sms (kterou si i ulož), že žádáš o písemné vyúčtování na daných 10.000,–Kč které jí dlužíš. Takhle aspoň to budeš mít podložené, že ses zabývala tímto problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
21.4.15 11:28
@chemická myška píše:
Dokud bych neviděla vyúčtování, nic bych neplatila.

Přesně tak. Máte právo vidět vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.4.15 11:50
@Blekota píše:
Pouze telefonovala? Tak napiš sms (kterou si i ulož), že žádáš o písemné vyúčtování na daných 10.000,–Kč které jí dlužíš. Takhle aspoň to budeš mít podložené, že ses zabývala tímto problémem.

takhe bych to rozhodně neformulovala… aby i ona si tu SMS neuložila a pak u soudu neoperovala s tím, že si dluhu byli vědomi a nepopírali ho, akorát byl problém s písemným vyúčtováním. takže rozhodně bych se vyhýbala slovnímu spojením, že něco dlužím.

ale jinak družstva samozřejmě vyúčtování posílají, jak jinak by mohli chtít nedoplatky, musí je mít něčím podložené :nevim:

teď koukám, že vyúčtování je povinnost ze zákona, takže pokud pronajímatelka tvrdí, že jí družstvo nic nedalo, tak bych jí řekla, že na něj má ze zákona nárok a nejdřív ať si tedy problém vyřeší s družstvem.
http://www.portalobydleni.cz/index.php?…[news]=652&tx_news_pi1[controller]=News&tx_news_pi1[action]=detail&cHash=7b93e519c9115467bb2204987d552f8c

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
21.4.15 11:56

@sagina Super článek, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
21.4.15 12:02

Rozhodne vidět kopii a nebo originál bez toho bych nic neplatila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
21.4.15 12:04

@Senaida …peníze jen proti vyúčtování, byt není její, je družstva, takže když tak jí pohrozte, že se obrátíte na družstvo.

• Citovat
  • Upravit
3800
21.4.15 12:30

@Hanney Já právě vůbec nevím, jak to chodí. Vím, že byt je družstva, ale nevěděla jsem, zda se mohu přímo na něj obrátit. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 12:41

Zaplatila bych, až bych viděla vyúčtování. My byli taky v podnájmu, vyúčtování s nedoplatkem problém nebyl, ale když jsem si chtěla ověřit skutečnou výši přeplatku, tak to byl teprve cirkus. Hned mi pronajímatelka začala vyhrožovat, jak mě udá na úřadě, že máme psa (přihlášeného :lol: ) a jak jí byt vybydlujeme, místo abychom ho zvelebovali a tak dále… Komedie, fakt.

Takže trvej na vyúčtování, určitě ho doma má. Na družstvu to taky můžeš zkusit, ovšem vzhledem k tomu, že s bytem nic společného nemáš, rozpis je na jméno majitelky, tak nevěřím, že pochodíš. Zkrátka bez dokladu není platba - nikdy a nikde. Víc bych se s ní nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
21.4.15 14:27

@Raduš.ka44 To si právě také myslím, že to s námi nikdo řešit nebude, když je vše psáno na ni. Chtěli jsme to tehdy přepsat na sebe, ale ona to odmítla :/ No ale je to její problém, když nám to neukáže, tak jí nic nedáme :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.4.15 09:50

@Senaida No ona to na vás přepsat nemohla. Družstevníkem a tedy nájemníkem je ona, vy jste byli v podnájmu. Respektive nemohla přepsat to, co se platí družstvu. To by na vás musela přepsat družstevní podíl. :lol: Mohli jste si na sebe vzít akorát to, co se platí rovnou dodavateli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
6.1.16 12:42

Ahoj holky, tak nakonec to dopadlo dobře, nedoplatek sice byl, ale ukazalo se, ze pani nam svevolne zalohy snizila a penize si nechavala. Resilo se to pres pravniky a pani zo nakonec vzdala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný