Nedostane se na střední školu ani na druhé kolo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.5.22 15:39
@Lenquita píše:
U nás to samé, její ZŠ jí dala klacky pod nohy s vysvědčením v 9.třídě (celé třídě, ne jen jí)..průměr 1,8, vrcholová sportovkyně..
Nedostala se nikam, v jedné škole 9.pod čarou, nicméně na odvolání nevzali vůbec nikoho. Soukromé jsou taky plné.
Zkoušeli jsme i obor pro méně nadané děti…nedostala se.
Letos je o 20.000 dětí více než loni.
Kvůli sportu nemůže mimo Prahu nebo její blízké okolí

Tak to jsem zvědavá, co tedy budou Pražáci dělat příští rok, když dětí ještě přibude…jinak já jsem ročník 1979 a na tedy bylo ještě mnohem víc… :nevim: A to vznikly ještě po roce 1989 nové soukromé školy, tak jak to, že ta místa nejsou???

• Citovat
  • Upravit
81481
24.5.22 15:43
@Anonymní píše:
Tak to jsem zvědavá, co tedy budou Pražáci dělat příští rok, když dětí ještě přibude…jinak já jsem ročník 1979 a na tedy bylo ještě mnohem víc… :nevim: A to vznikly ještě po roce 1989 nové soukromé školy, tak jak to, že ta místa nejsou???

Protože v letech 2000+ školy redukovaly výrazně počty tříd. Leckde byly 4 paralerní třídy, ted mají jen dvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.5.22 15:50

@Amoet Odvolání jsi zkoušela? Já něco podobného zažila se svou dcerou. Ač dobré studijní výsledky ze ZŠ, chtěla na učňák, obor, který v Praze otevírají jen 2 školy. Škola na kterou chtěla přijimala jen 22 studentů. V okolí Prahy jiná škola obor neotevírá. Nával šílený. Naštěstí vyšlo odvolání, ale ty nervy už nechci nikdy zažít.
Sleduj denně atlasskolstvi.cz, tam jsou volná místa. Nevzdávej ani vysněný obor. Zkus všechny školy obtelefonovat nebo poslat emaily. Místa se pořád uvolňují. Moc držím palce, je to šílený stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
24.5.22 15:53

Možná bych se podívala i po dálkových oborech, tam je větší šance asi, protože více lidí chodí na denní. Napsala bych mail do těch škol. Tak by chodila na dálkové, ale studovala by a mohla by si najít třeba nějakou brigádu u které nebude mít problém dojít na zkoušku do školy. Myslím, že třeba v mekáči by toto mohlo jít. Já třeba nastupuji v září na dálkové a zkoušku buud mít jednou za 3 týdny v pátek a sobotu. Nebo pokud by maturitní obor byl náročný(nevím důvod nepřijetí), tak zkusit dálkově učňák, tam u prezenčního studia bude taky plno po přijímacích zkouškách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
24.5.22 15:58
@Anonymní píše:

no, třeba já jsem ročník 1974, na střední jsme měli první A až F nebo G, teď si nejsem jista… a třeba zrovna ta moje škola byla zrušená pár let potom, co jsem odmaturovala :nevim: takže ony určitě vznikaly nějaké nové, ale staré zanikaly nebo utlumovaly třídy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.5.22 16:03

Tak obecně za totace rozhodně chodilo víc lidí na ucnaky a pak se to změnilo a spoustu učňovských oboru se zrušilo. Poměr lidí co chodí na střední je úplně jiný než před 30 lety po revoluci se začalo rodit méně děti ale zároveň mnoho škol učňovského typu zaniklo. Podle mě hodně středních škol naopak vzniklo ( hlavne soukromé ).

• Citovat
  • Upravit
9810
24.5.22 16:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65408
24.5.22 17:00
@sagina píše:
no, třeba já jsem ročník 1974, na střední jsme měli první A až F nebo G, teď si nejsem jista… a třeba zrovna ta moje škola byla zrušená pár let potom, co jsem odmaturovala :nevim: takže ony určitě vznikaly nějaké nové, ale staré zanikaly nebo utlumovaly třídy :nevim:

já byla na gymplu taky F

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
27.5.22 21:46

Zkusila bych jiný kraj - třeba k nám do Plzně je to z Prahy hodina cesty a nejaka místa ještě jsou (na soukromé i maturitni).
 http://kevis.plzensky-kraj.cz/…oly_2022.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin